Apple Watch ngagaduhan perangkat keras pikeun ngukur jenuh oksigén getih

Apple-Watch-oximeter

Dina waktos ayeuna, Apple Watch mendakan sabaraha kalori anu urang bakar ku nerapkeun rumus matématika nganggo denyut jantung urang sareng nilai-nilai sanés anu dicandak ku sénsorna. Sistem anu digunakeun ogé sacara akurat ngabédakeun antara kalori anu diduruk nalika istirahat sareng kalori anu diduruk nalika aktipitas fisik. Tapi di hareup, Apple Watch tiasa langkung akurat sabab kalebet perangkat keras pikeun ngukur kadar oksigén getih.

Sénsor ieu, kumaha panginten upami kitu, parantos kapendak ku iFixit, perusahaan terkenal anu tanggel waler pikeun alat naon waé pikeun mariksa naha alat gampang diropea sareng masihan kami pituduh pikeun ngabongkar sareng ngalereskeun sacara praktis alat éléktronik. Numutkeun ka iFixit, monitor denyut jantung panginten parantos nganggo oksimetri pulsa kanggo ngitung detak jantung.

Henteu normal yén Apple henteu nyarioskeun kami ngeunaan bagian penting alat na. Hal anu biasa nyaéta anu tina Cupertino, sapertos perusahaan sanés, dumasarkeun kampanye pamasaranna dina nyorot kakuatan alat anu dimaksud sareng hiji oximeter sigana komponén anu tiasa ngajantenkeun Apple Watch jam tangan anu langkung eksklusif tibatan éta.

Sateuacan presentasi resmi Apple Watch Séptémber kamari, sababaraha média Cina nyatakeun yén anu tiasa dianggo kalebet sensor pikeun ngukur pulsa sareng oksigén getih, hal anu urang sadayana hilap atanapi henteu diperhatoskeun dugi ka ayeuna. Oksimeter mangrupikeun sénsor anu, upami diaktipkeun sareng pembaruan parangkat lunak (bakal ngantosan persetujuan FDA), bakal ngamungkinkeun Apple Watch ngukur jumlah oksigén ku ngukur sabaraha lampu infra red anu diserep.

Monitor denyut jantung Apple-WAtch-jantung

Oksimeter ngadeteksi konsentrasi oksigén dina getih sareng tiasa ngitung volume ku aliran anu "ningali" dina pigeulang sareng bédana waktos antara nalika urang mimiti kaleungitan oksigén sareng waktos anu diperyogikeun pikeun pulsa urang ningkat. Beda waktos mangrupikeun waktos sirkulasi antara pigeulang sareng hipotalamus dina uteuk, anu sakitar perséntase dipikanyaho tina total panjang sirkulasi, sahingga total panjang sirkulasi tiasa diitung pikeun ngarengsekeun "potongan anu leungit" dina persamaan.

Oksimetri pulsa ngawaskeun perfusi getih kana dermis. Parfum kulit, pangukuran anu nyaritakeun sabaraha getih anu ngalir kana kulit, beda-beda ti jalma ka jalma sareng tiasa ogé kapangaruhan ku lingkungan. Saatos nyarios yén, jumlah oksigén dina getih unggal jalma, ditambah ku denyut jantung sareng bédana waktos, langsung patali sareng jumlah kalori anu kaduruk.

Upami komponén ieu diaktipkeun ngalangkungan parangkat lunak, Apple Watch bakal janten alat anu langkung tepat, hal anu penting pikeun atlit tingkat luhur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pende28 cenahna

    Kuring parantos terang saha anu janten sukarelawan (kobra) pikeun nguji oksimeter, tebak naon?
    Leres enya pembeli iwatch hahahaha

  2.   Gambar placeholder Rafael Pazos cenahna

    Alesan sanés mésér olahraga tontonan Apple 42mm, kuring seueur olahraga, ngaji, sapédah ... sareng sajabana, ieu bakal saé pisan pikeun kuring, sareng upami éta dipercaya langkung saé tibatan anu hadé, kuring ogé ngagaduhan masalah diabetes (henteu seuri, éta mangrupikeun panyakit anu serius), sareng ieu bakal saé pisan pikeun kuring, terang upami kuring ningkat, atanapi upami kuring tuang seueur oksigén atanapi henteu ... Salam!

    1.    Carlos J cenahna

      Wartosan anjeun bakal ngagunakeun éta pikeun ngitung istirahat sareng ngajadwalkeun sési latihan, ogé… ..tapi pikeun ngendalikeun diabetes? Anjeun terang yén masalah diabetes nyaéta tingkat glukosa dina getih sanés oksigén, leres?

  3.   Antonio Garcia cenahna

    Oksimetri pulsa aliran henteu ngagaduhan aplikasi pikeun jalma anu séhat, panginten éta mangpaat pikeun jalma asma atanapi jalma anu ngagaduhan COPD nyimpen catetan jenuhna dina kaayaan anu tangtu atanapi dina ngawaskeun dina kambuh, (tapi éta bakal langkung saé janten di rumah sakit anu diawasi, henteu nganggo arloji anjeun) sareng dina hal presisi sensorna bakal sesah pisan kanggo gaduh anu cekap, kumargi kalayan kandelna pigeulang ampir teu mungkin aya bacaan. Sedengkeun pikeun arloji Apple, éta peryogi émisi sareng panarima di tungtung anu sanés, ngan ukur nyebut hal utama.
    Nya, entong kabawa ku rumor, sareng anu hoyong Apple Watch ka hareup, sareng anu henteu, henteu!

  4.   1000io cenahna

    Téori sakedik ngeunaan jalma oksigén getih ...

    éta VO2 (http://es.wikipedia.org/wiki/VO2_m%C3%A1x) atanapi jumlah maksimum oksigén dina getih hiji jalma, digunakeun pikeun ngitung kapasitas aérobik. Sareng inpormasi ieu, pikeun jalma anu latihan olahraga, berharga pisan. Éta ngabantosan anjeun, diantarana waé, pikeun ngitung waktos pamulihan sareng tingkat latihan pribadi.

    Kuring pikir aranjeunna ngantosan kanggo ningali perlakuan naon anu dilakukeun pikeun inpormasi ieu dina aplikasi olahraga. Tapi idéalna nyaéta aranjeunna ngempelkeun data ieu dina API pikeun pangembang, kusabab mérek sanés (Suuntuo, Garmin, jst.) Kalayan langkung seueur pangalaman, sabab aranjeunna nganggo data ieu (sanaos dina cara simulasi) dina arloji gps na, tiasa nganggo éta dina aplikasi khusus pikeun nonton apel.

  5.   Rafael pazos cenahna

    Carlos J, ogé aya hubunganana sareng sakedik sareng o2, kuring ogé saurna upami awak kuring ningkat kalayan konsumsi o2 sareng gancang pulih sareng sadayana anu aya hubunganana!

    1.    Carlos J cenahna

      Jalma anu ngagaduhan diabetes ngagaduhan bagian tina molekul hemoglobinna glikosilat (hartosna éta ngagaduhan bagian tina molekul anu mawa oksigén ngalangkungan getih anu napel na molekul glukosa) sareng ngariung tina dua molekul ieu langsung sabanding sareng jumlah glukosa dina getih. Getih . Anjeun leres ngeunaan éta.

      Ayeuna timbul masalah anu dimaksud: Upami jam nyarioskeun yén anjeun gaduh 18% oksigén dina getih anjeun dina waktos éta ...... ogé, sampurna, tapi anjeun henteu terang sabaraha oksigén éta kaiket ku hemoglobin glukosa atanapi tanpa glukosa, janten henteu leres-leres teu aya gunana.

      Upami anu sapertos ieu dianggo pikeun diabetes, méter bijil ramo bakal musna sababaraha taun ka pengker.

      salam