Auténtikasi dua léngkah pikeun FaceTime sareng iMessage

Sempurna Apple

Taun kamari urang tiasa nyaksian bencana anu aya hubunganana sareng kaamanan di iCloud, pastina seueur anjeun émut anu kasohor #Celebgate sareng kumaha anjeunna disangka berhasil ngakses iCloud sareng maok file kontén sénsitip ti selebriti.

Anu nyerang henteu "ngarobih" iCloud atanapi anu sapertos kitu, éta saderhana serangan kakuatan kasar, anu kahontal ku terang KTP korban sareng nguji kecap akses pikeun mendakan anu leres.

Leres éta nyalahkeun éta dina apel kusabab henteu ngalaksanakeun tindakan kaamanan dina aspék ieu, anu anjeunna engké ngumbar pikeun nyegah ieu kajadian deui, sareng anjeunna ngalakukeun éta ku ngaktipkeun konci akun nalika X kecap akses lepat diusahakeun, hal anu kedahna ti saprak mimiti.

iCloud

Dina kecap Apple nyalira, upami jalma-jalma ieu kagungan auténtikasi dua-léngkah diaktipkeun, ieu moal kajadian. Tapi naon auténtikasi dua léngkah?

Sacara tradisional, pikeun ngaksés sareng ngaitkeun alat sareng akun Apple kami, ngan ukur ID sareng kecap akses anu diperyogikeun, nanging, ku cara kaamanan ieu diaktipkeun, upami kecap akses parantos disetél, anjeun peryogi pin dihasilkeun sacara acak dina waktos éta sareng dikirim ka alat anu parantos dikaitkeun sareng dipercaya, hal anu umumna ngajamin yén anjeun jalma anu nyobian ngaitkeun atanapi ngalebetkeun akun.

Sajauh ieu saé, tapi Apple henteu daék ngaliwat éra éta deui, sareng pikeun ieu éta ogé ngamungkinkeun para iber aksés, hatur nuhun ka kami dibéjaan ku email langsung (via push) unggal login ka iCloud atanapi akun Apple kami.

Sareng éta henteu réngsé di dieu, ayeuna tina koran Amérika "The Guardian" aranjeunna ngalaporkeun yén Apple parantos ngaktipkeun langkah kaamanan ieu dina jasa-jasa na FaceTime sareng iMessage, anu hartosna yén akun sareng paguneman urang (salami kami parantos ngaktipkeun auténtikasi dua léngkah) langkung aman ngalawan serangan jenis ieu.

"Tapi kuring henteu ngagaduhan pilihan éta diaktipkeun, kumaha kuring ngalakukeun éta?" Gampang pisan, pikeun ngaktipkeun layanan ieu Anjeun kedah nuturkeun léngkah anu dijelaskeun ku Apple sacara rinci dina tutorial ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Raul cenahna

    Apple sapertos anu biasa dina bal na, sistem verifikasi dua léngkahna matak pikasieuneun, aranjeunna henteu tiasa nganggo panulis atanapi anu sapertos kitu, aranjeunna kedah ngalaksanakeunana sareng sms, éta sababna kuring henteu pernah ngaktipkeunana sareng saur kuring kuring moal ngalakukeun éta dugi aranjeunna ngarobah, éta moal aya
    Hayu Apple neraskeun jalur éta, sapertos kotoran poto sanés muka, dina tungtungna nalika ngaganti alat-alat saur Apple anu sanésna moal aya sareng kuring parantos sareng aranjeunna salami sababaraha taun

  2.   Edgar cenahna

    Dimana kuring tiasa ngalakukeun éta verifikasi dua léngkah dina sél atanapi komputer kuring .. ??