Ati-ati tina panipuan anu nembongan dina Safari

scam-ios-safari

A scam anyar parantos kapendak mangaruhan alat ios ngalangkungan Safari. Panipuan ieu nembongkeun peringatan sistem sareng ngadorong pangguna pikeun nelepon nomer anu disangka bébas tol pikeun ngarengsekeun masalah anu diklaim perangkat anjeun. Ngalangkungan telepon éta aranjeunna kéngingkeun cekap data pikeun kompromi privasi anjeun kana sababaraha tingkat, janten anjeun kedah gaduh sarébu hiji panon ka dinya sareng henteu dibobodo. Ieu sadayana anu anjeun kedah terang supados henteu kagolongkeun panipuan saderhana ieu sahingga nyingkahan kamungkinan masalah salaku hasilna.

Sajauh ieu usaha scam ieu ngan ukur lumangsung dina alat-alat di Amérika Serikat sareng Inggris, tapi urang henteu terang iraha bakal nyebrang wates éta. Situs wéb nyebut dirina "i-phone-support.com" sareng nyalahgunakeun basa Inggris parantos jelas, janten kedah janten indikasi anu jelas ngeunaan scam, tapi pangguna anu kirang ahli tiasa kagoda sareng kompromi karusiahanana. Sakali télépon dilakukeun, pangguna ditanya jumlah anu variabel pikeun ngarengsekeun masalah anu disangka tina alatna.

Tapi masalahna cukup saderhana pikeun dihindari, urang ngan saukur bakal buka menu setélan, ngagulung ka bagian Safari sareng ngaktipkeun saklar "windows windows".Ku cara ieu urang bakal nyingkahan windows iklan anu béda anu nyerang layar urang gumantung kana situs wéb mana. Nanging, upami kasép sareng langkung ti sakali jandéla anu bahagia parantos muncul, anjeun tiasa ngungkulanana ku cara ngaktipkeun modeu pesawat sareng teras mupus riwayat sareng data situs wéb Safari dina ménu setélan anu sami anu parantos kami sebatkeun di luhur. Sakali ieu réngsé, urang ngan ukur nutup Safari tina ménu multitasking sareng voila, masalahna parantos réngsé.

Ieu sanés pertama kalina jinis panipuan anu sami parantos dilaksanakeun dina alat ios, sabab éta parantos kajantenan kapungkur ngalangkungan aplikasi Mail, salawasna sareng tujuan pikeun kéngingkeun data pribadi sareng aksés pangguna. Kami yakin yén Apple moal nyandak waktos lami pikeun ngarengsekeun masalah pas sadar éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Julio Zarazaga cenahna

    Kuring ngalakukeun survey sareng dina léngkah salajengna kuring nempatkeun kartu. Kuring miharep kuring teu ngagaduhan masalah.