Naon gunana iPad 2017 ayeuna?

Ngan 24 jam saatos diluncurkeun di Apple Store, sareng tanpa dugi ka toko-toko acan (dugi ka 24 éta moal tiasa dicadangkeun), iPad anyar taun 2017 ieu mangrupikeun pusat kontropérsi di antara anu ningali éta alat idéal pikeun janten anu pangmurahna dina kisaran iPad, sareng anu sanés anu nganggap yén Apple kedahna ngajaga iPad Air 2 sareng nurunkeun hargana bari henteu kedah bosen.. Naon gunana iPad sapertos modél 2017 ieu diantara sadaya modél anu sayogi? Di AppleInsider Aranjeunna parantos nganalisis data anu sayogi sareng narik sababaraha kasimpulan anu kuring bagikeun sareng kuring mendakan aranjeunna leres-leres pikaresepeun.

Naha iPad anyar 2017 ieu bakal gaduh pasar?

IPad mangrupikeun alat anu ngagaduhan umur satengah anu luhur pisan, langkung seueur tibatan iPhone. Dina aspék ieu éta katingalina langkung mirip komputer tibatan alat sélulér, kanyataanna Dugi ka Désémber 2016, diperkirakeun yén 30% iPads anu damel di panjuru dunya nyaéta iPad 2, 3 sareng 4. Model iPad Air 1 sareng 2 tetep 35% tina total, sareng iPad Mini sareng 28%. IPad Pro ngan ukur nyumbang 7% tina total. Kalayan data ieu gampang disimpulkeun yén sapertilu iPads di dunya mangrupikeun modél anu, sahenteuna, yuswa 3 taun dina kasus anu paling saé, atanapi dugi ka 6 taun dina kasus iPad 2.

IPad anyar 2017 sumping pikeun banding ka jalma anu hoyong iPad "anyar", kuat anu bakal tahan sababaraha taun, tapi henteu hoyong méakkeun langkung ti € 600 anu langkung mirah pikeun biaya Pro. Ogé pikeun anu gaduh iPad 2, 3 sareng 4 anu percanten yén waktuna parantos dugi ka ngabarukeun tabletna, sareng yén aranjeunna tiasa ngalakukeun éta pikeun harga anu langkung terjangkau tibatan biasana ku kéngingkeun alat anu nembé diluncurkeun ku prosésor anu langkung kuat. Upami aranjeunna parantos nganggo iPad "luntur" salami sababaraha taun, aranjeunna henteu nungtut pangguna anu hoyong pang ageung, tapi ogé henteu hoyong modél anu aya dua taun dina tonggong. Mésér alat "lami" kanggo ngagentos "lami" teu pikaresepeun.

Langkung ti cukup kakuatan

IPad 2017 ngagaduhan prosesor A9, sami sareng iPhone 6s sareng 6s Plus, sareng iPhone SE, masih dijual. Kalayan kakuatan grafik anu hadé, éta ngahontal hasil patokan anu masih ngungkulan seueur smartphone anu kuat di pasar. Sanaos urang masih teu ngagaduhan data nyalira, éta kedah praktis idéntik sareng iPhone SE, sahingga urang tiasa nyarios yén éta bakal ngadua kakuatan pikeun iPad Air 1, sareng bakal langkung unggul tibatan iPad Air 2 kalayan inti tunggal, sanaos dina modeu multicore hasilna mirip pisan. Éta henteu nyarios yén éta henteu patut ngabandingkeun hasilna sareng iPad 3 atanapi 4 anu bahkan henteu bakal ngahontal keuneung anjeun.

Kami henteu terang acan naon RAM éta, tapi diperkirakeun éta kalebet 2GB RAM, sakumaha ogé iPhone SE anu parantos kami koméntar yén éta ngabagi seueur spésifikasi. Pondokna, éta mangrupikeun iPad anu teras-terasan ditujukeun pikeun anu masih henteu ngagaduhan tablet Apple sareng iPad Pro jauh di tukangna, atanapi pikeun anu ngagaduhan modél lami, anu, sakumaha anu parantos kami terangkeun, nyaéta 30% tina pangguna iPad, inohong anu henteu tiasa dipertimbangkeun.

Diménsi anu sami sareng iPad Air 1 tapi bénten pisan

Ti mimiti éta mangrupikeun salah sahiji kritik anu paling parah tina iPad 2017. Biasa sareng perusahaan anu sok ngupayakeun ngaleutikeun alatna sabisa-bisa, anéh yén éta mundur dina hal ieu. Sanaos kami henteu terang alesan naon anu nyababkeun ieu, éta pasti moal janten kaputusan anu capricious, sareng pastina lamun ifixit ngarobih kami bakal terang langkung seueur ngeunaan alesan. IPad 2017 langkung kandel 1,4mm tibatan iPad Air 2, anu sigana sapertos dosa fana pikeun seueur jalma.

Naha urang bakal tiasa ningal bédana éta unggal dinten? Éta pisan saperti teu mirip. Pasti éta bakal aya hubunganana sareng kanyataan yén batréna iPad 2017 langkung ageung tibatan iPad Air 2, atanapi layarna henteu lengkep dilaminasi, hal anu bakal urang analisa engké. Tapi hayu urang teu katipu ku penampilan, sabab sajaba ti ukuranana aya sababaraha hal anu aya dina iPad 2017 sareng iPad Air 1 anu sami, ti saprak anu munggaran ngagaduhan WiFi-ac (ngan ukur iPad Air 1 WiFi-n), kaméra iPad 2017 nyaéta 8Mpx (5Mpx yén tina iPad Air 1), sareng sapertos anu urang sebatkeun tadi, RAM sigana bakal dua kali ogé anu kahiji ti kadua, sanaos éta acan dikonfirmasi.

Layar, komponén kontroversial anu sanés

Éta mangrupikeun salah sahiji fitur munggaran anu kaget ningali detail tina iPad 2017: layar na henteu lengkep dilaminasi, ogé teu ngagaduhan pilem anti reflektif. Ieu ngandung harti yén éta langkung mirip sareng iPad Air 1 tibatan ka 2, sareng antara gelas sareng layar aya rohangan, anu ngaleungit kalayan datangna layar kalayan laminasi anu teu kapisah, sapertos henteu ngan ukur tina iPad Air 2, tapi ogé tina iPad Pro sareng iPhone.

Naha Apple bakal milih deui layar anu langkung lami tibatan anu nganggo iPad Air 2? Émut yén kami henteu terang motif perusahaan anu asli ti mimiti dugi ka akhir, pamulihan tiasa janten salah sahiji diantarana. Kanyataan yén layar gaduh laminasi anu teu kapisah ngajantenkeun gambar langkung seukeut, saolah-olah éta digambar dina gelas, tapi éta ngagaduhan kakurangan anu signifikan: upami gelas pecah, kaca sareng layar kedah diganti, sareng perbaikan éta mahal pisan. Layar iPad 2017 henteu kedah digentoskeun upami gelasna rusak, ngajantenkeun perbaikan langkung saderhana sareng langkung mirah.

Dina titik ieu perlu diémutan yén iPad ieu berorientasi pisan pikeun mulangkeun sektor pendidikan, leungit di Amérika Serikat kusabab Chromebook Google. Éta alat anu rentan pisan murag, rusak, sareng Perbaikan tiasa janten titik anu kuat pikeun anjeun nalika ngeunaan ngayakinkeun jalma anu tanggung jawab mikeun beuli tina tablet pikeun sakola. Hal anu sami tiasa kajantenan di perusahaan anu hoyong mesen iPad pikeun padamelna. Pokokna, urang kedah ngantosan analisa para ahli sapertos jalma-jalma di DisplayMate ningali kumaha tingkah polah layar éta sareng tiasa ngaji naha éta langkung caket kana iPad Air 1 atanapi iPad Air 2.

IPad ngan pikeun sababaraha

Seueur pangguna Apple kuciwa kana spésifikasi iPad anyar, sareng éta normal. Pamaké éta bakal aya anu moal ningali kabutuhan pikeun ngarobih modél anyar ieu, naha kusabab aranjeunna ngemutan anu langkung unggul atanapi kusabab iPad na masih tiasa dianggo sampurna. Ieu anu bakal kajadian ka jalma anu ngagaduhan iPad Air 2, sareng panginten sababaraha jalma anu ngagaduhan iPad Air 1. Tapi hayu urang tong hilap yén ieu mangrupikeun 1/3 pangguna iPad ayeuna, sareng éta Aya deui 1/3 anu bakal ningali kabisat kualitatif anu penting, sareng éta anu masih ngagaduhan iPad 2, 3 atanapi 4 anu parantos katingali sepuh pisan sareng aranjeunna hoyong kéngingkeun iPad énggal anu bakal lami mangtaun-taun sakumaha tablet lami na.

Teras aya segmen anu sanésna ditujukeun: pangguna anu henteu ngagaduhan iPad sareng anu ningali kumaha € 399 mangrupikeun harga anu langkung pikaresepeun pikeun modél iPad anu pang anyarna kalayan langkung ti cukup prosesor sareng RAM cukup pikeun tahan sababaraha taun tanpa masalah. Salaku tambahan, sektor pendidikan ku diskon na anu ngajantenkeun langkung mirah, perusahaan ... iPad ieu sanés janten terobosan dina penjualan, tapi éta pasti bakal ngahontal inohong anu saé.

Sareng iPad Air 2?

Pasti seueur diantara anjeun anu bakal mikir yén Apple tiasa tinggaleun iPad Air 2 sareng henteu ngaluncurkeun modél anyar anu dina sababaraha hal langkung saé, sareng anu sanésna sapertos kandel atanapi layar, éta priori, langkung parah. Jelas éta bakal janten kamungkinan, tapi tong hilap yén Air 2 siga modél lami, diluncurkeun dina 2014 sareng anu dugi ka ayeuna éta langkung awis tibatan iPad anyar 2017. Strategi pamasaran, gabungan garis perakitan, biaya anu langkung mirah .. alesan anu nyababkeun Apple nyandak kaputusan ieu henteu dipikaterang, kami parantos nyarioskeun kaunggulan layar iPad anyar, atanapi kumaha kalebet batréna langkung seueur. Sanaos sadayana, upami iPad Air 2 sayogi ku anjeun kalayan harga anu saé ayeuna parantos "tinggaleun jaman" éta henteu kedah diremehkeun sabab tiasa janten alternatip anu hadé.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.