Apple ngahalangan fitur iCloud Private Relay ios 15 di Rusia

iCloud Private Relay moal ningali lampu di Rusia

ios 15 sareng iPadOS 15 nyandak salah sahiji fitur Apple anu paling ambisius: iCloud Private Relay atanapi iCloud Private Relay. Mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun pangguna pikeun nyumputkeun IP na sepanjang waktos nyegah jasa tina kéngingkeun propil lokasi. Apple ngumumkeun dina béta 7 ngeunaan ios sareng iPadOS 15 yén éta bakal ninggalkeun fungsina dina bentuk béta umum sareng éta bakal dileupaskeun sacara resmi tapi ditumpurkeun sacara standar. Sababaraha bulan ka pengker Apple ngumumkeun sababaraha nagara yén aranjeunna moal ningali fungsi ieu kusabab masalah panerapanana. Dinten ieu kami terang éta Aksés Rusia-lega kana fitur éta parantos dipeungpeuk sareng sigana bakal ditambihan kana daptar nagara dimana fitur na moal sayogi.

Tulisan anu aya hubunganana:
iCloud Private Relay janten fitur béta dina béta pangénggalna ios 15

iCloud Private Relay moal ningali lampu di Rusia

iCloud Private Relay mangrupikeun jasa anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ka jaringan naon waé sareng browsing internet sareng Safari dina cara anu langkung aman sareng pribadi. Éta mastikeun yén patalimarga anu kaluar tina alat anjeun énkripsi sareng nganggo dua relay internét bebas sahingga teu aya anu tiasa nganggo alamat IP anjeun, lokasi anjeun sareng kagiatan browsing anjeun pikeun nyiptakeun profil lengkep ngeunaan anjeun.

Dina Juni, Tim Cook mastikeun yén iCloud Private Relay éta moal dugi ka Bélarus, Kolombia, Mesir, Kazakhstan, Arab Saudi, Afrika Kidul, Turkmenistan, Uganda sareng Pilipina. Dina wawancara éta, anjeunna yakin yén teu aya halangan sanés alesan pangaturan pikeun masing-masing nagara. Ku alatan éta, vérsi ahir ios 15 sareng iPadOS 15 moal ngenalkeun pungsi ieu sareng upami aksés ka nagara éta moal sayogi pikeun dianggo.

 

Sababaraha jam ka pengker tweets mimiti muncul na noticias pangguna sareng ios sareng iPadOS 15 betas aranjeunna henteu tiasa ngotéktak sareng iCloud Private Relay di Rusia. Nyatana, pesen bakal muncul anu nyarios: 'iCloud Private Relay henteu sayogi di daérah ieu'. Kusabab kitu, Apple panginten tiasa ngahalangan fitur di Rusia. Maka, éta bakal ditambihan ka nagara-nagara anu alatna moal sayogi tina peluncuran resmi sistem operasi. Ogé dugi ka macOS Monterey, kamungkinan.

ICloud Private Relay nganggo dua sérver anu béda pikeun nyumputkeun IP pangguna sareng lokasi na. Dina sérver anu munggaran IP asli dileungitkeun sareng anu kadua sinyalna bouncing ka sérver tujuan. IP anu dikintunkeun mangrupikeun alamat palsu anu geo-lokasina IP aslina kanggo nampi eusi anu dipersonalisasi. Sanaos alamat IP pangguna disumputkeun sareng nyegah server tina nyiptakeun propil browsing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.