Brussel tiasa ngahambat Apple ti sateuacan masang aplikasi dina alat anjeun

Facebook, Spotify, Epic Games ... mangrupikeun sababaraha perusahaan anu nempatkeun Apple di cek, nuduh éta prakték monopolistik ngalawan pesaing langsungna. Tujuan tina undang-undang ieu aya dina App Store sareng komisi 30% anu ditumpukeun ku Big Apple kana pamésér dina aplikasi. Nanging, prak-prakan monopoli langkung jauh numutkeun para ahli. Komisi Éropa masih ngerjakeun draf na sareng inpormasi pang anyarna tiasa nunjukkeun éta Apple tiasa kapaksa henteu sateuacan-masang aplikasi dina alat Anjeun. Hukum layanan digital anyar ieu anu dianggo ku Brussel tiasa ngarobih papan permainan pikeun perusahaan ageung di Éropa.

Hukum jasa digital tiasa vto aplikasi Apple anu tos dipasang

Ukuran anu kadua (tina hukum) ngabahas masalah lapangan maén tingkat di pasar digital Éropa, aksés anu ayeuna aya dina sababaraha platform online ageung anu bertindak salaku 'penjaga gerbang'. Kami bakal ningali aturan pikeun ngatasi henteu saimbang pasar ieu, pikeun mastikeun yén konsumén ngagaduhan pilihan anu paling hébat sareng yén pasar tunggal EU pikeun layanan digital tetep kalapa sareng kabuka pikeun inovasi.

Ieu mangrupikeun kutipan anu dicandak tina siaran pérs yén Uni Éropa ngaluncurkeun ngajelaskeun tujuan kerangka pangaturan hukum jasa digital na. Dina salah sahiji bagian na, éta badé dianalisis prakték monopoli perusahaan ageung nyobian nyingkahan yén aranjeunna dilanggengkeun dina waktos. Sababaraha prakték ieu tumiba ka Apple sareng khususna ayeuna yén aya perang terbuka anu hébat antara téknologi hébat sapertos Spotify atanapi Epic Games.

ti Financial Times éta mastikeun yén draf ieu anu disiapkeun ti Brussel nyarankeun larangan pikeun langkung milih jasa perusahaan ageung. Bahasa ieu anu aranjeunna parantos dicap salaku samar-samar Éta tiasa ngabasmi larangan Apple pikeun tiasa nga-instal aplikasi na sorangan ti pabrik kalayan pesaing anu poténsial dina alatna. Kami nyarioskeun perkawis jasa email, pamaén, aplikasi catetan atanapi aplikasi sanés anu tiasa ngagaduhan pesaing langsung. Salaku tambahan, aranjeunna nyarioskeun perkawis anu Big Apple parantos lebetkeun kana ios 11, anu kamungkinan ngaleungitkeun aplikasi anu tos dipasang:

Di sisi anu sanésna, Brussel hoyong platform anu ageung anu ngamungkinkeun pangguna pikeun uninstall aplikasi anu tos dipasang dina alat sapertos telepon sélulér sareng komputer, numutkeun draf anu tetep dina tahap awal na.

Nanging, aya ogé masalah di Éropa. Komisaris anu tanggung jawab nyiapkeun hukum ieu mastikeun yén aranjeunna henteu ragu yén perusahaan téknologi ageung gaduh mékanisme anu cekap pikeun nyingkahan patuh kana hukum ngalangkungan ubar yudisial anu tiasa manjangan palaksanaan hukum ieu di pasar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.