Apple sareng Amazon mungkas kontrak éksklusif dina buku audio

Perusahaan ageung tiasa janten saingan dina sababaraha bidang, tapi dina waktos anu sami aranjeunna ogé tiasa kolaborasi babarengan. Sateuacanna kami parantos ningal éta sareng Samsung, anu sigana ngagaduhan sadaya kartu suara tetep sareng ngadamel layar OLED énggal iPhone salajengna 8. Amazon, anu hubunganana ayeuna henteu ngaliwat momen anu pangsaéna, nandatanganan kontrak ampir 10 taun ka pengker sacara éksklusif sareng Apple sahingga buku audio perusahaan na Audible, ngan ukur aya ngalangkungan iTunes, sareng perusahaan ieu mangrupikeun hiji-hijina buku anu tiasa nawiskeun jinis buku ieu di toko buku Apple.

Perjanjian ieu ngahontal yén ku langkungna waktos, duanana perusahaan ampir ngan ukur ukur ukur ukur aksés kana jinis eusi ieu, anu dina langkung ti hiji waktos janten masalah sateuacan komisi Éropa, kusabab hukum anti monopoli. Platform persaingan Jérman, anu didorong ku Asosiasi Penerbit Jérman, babarengan sareng Komisi Éropa, parantos tiasa ngahontal perjanjian sareng Apple sareng Amazon pikeun ngeureunkeun aliansi ieu anu parantos ngarusak perusahaan katilu. Saatos parantosan perjanjian ieu, buku-buku perusahaan Audible tiasa kaala ngalangkungan platform digital anu sanés.

Pakta ieu antara Apple sareng Amazon réngsé dina 5 Januari, pakta anu ditandatanganan teu lami saatos ngabandingkeun Audible Book ku Amazon di 2008, hiji aliansi anu parantos ngiringan Asosiasi Penerbit Jérman, anu aranjeunna dipaksa pikeun ngajual buku na dina alternatip saluran tanpa sirkulasi sakumaha iTunes. Ayeuna 90% buku audio anu diunduh di Jerman didamel ku Audible sareng sayogi ngalangkungan iTunes, anu nunjukkeun alesan pikeun keluhan penerbit Jérman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.