TSMC ngamimitian produksi massal tina chip sapuluh-nanometer ku akhir taun

TSMC

TSMC (Taiwan Semiconductor Manufaktur Company Limited), perusahaan anu damel sareng Apple sareng anu parantos mendesain chip A10 Fusion anu ngawasa iPhone 7, parantos ngonfirmasi produksi massal sapuluh chip nanométer pikeun palanggan na kanggo ngamimitian akhir taun, Ngunggulkeun Intel dina hal alat silikon kinerja tinggi.

Intel bakal ngamimitian produksi chip sapuluh nanométer dina paruh kadua 2017.

Diomongkeun dina simposium téknologi di kota Hsinchu Taiwanese kalér, CEO TSMC Marcos Liu nyarios yén perusahaanna nembé ngamimitian, sareng rencana panilitian sareng pamekaran (R&D), pikeun damel dina téknologi canggih pikeun nyiptakeun chip lima ukuran.

Pengecoran semikonduktor ogé bakal dimimitian ku produksi percobaan tina chip tujuh-nanométer dina jumlah sakedik dina kuartal kahiji 2017. Ngerjakeun chip lima nanométer nembé dimimitian sareng parantos masrahkeun sakitar 300 dugi 400 insinyur pikeun ngembangkeun téknologi tilu nanométer.

Sajaba ti éta, TSMC ayeuna nalungtik prosés dua nanometer.

Anggaran R&D TSMC ningkat sacara substansial tina $ 690 juta di 2009 janten $ 2,1 milyar dina 2015. Kanggo sataun pinuh ku 2016, anggaran $ 10 milyar dialokasikan pikeun biaya modal.

TSMC ngawangun chip A9 babarengan sareng Samsung sareng sacara éksklusif ngahasilkeun chip A10 Fusion pangénggalna pikeun iPhone 7 dina prosés 16 nanometer na. Perusahaan ogé dikabarkan parantos nampi kontrak ngawangun chip A11 di 2017. pikeun generasi anyar iPhone.

Dipercaya ogé yén Apple tiasa ngamimitian ngagentos chip Intel dina MacBooks na sareng téknologi TSMC dina taun-taun ka pengker, ku cara bertahap sakumaha anu parantos dilakukeun sareng iPhone sareng iPad.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel cenahna

    ngalereskeun judulna ... ..

    1.    Alejandro Cabrera cenahna

      Dirobih, hatur nuhun Miguel.