Facebook nganggo buktina "bogus" pikeun ngritik ukuran anti lacak di ios 14

Sanés anyar perang terbuka ieu anu dipiboga ku Facebook pikeun sadayana pikeun nyempad sistem anti pelacak anu dilebetkeun ku ios 14. Nya, Numutkeun ka publikasi Harvard Business Review anu anyar, Facebook bakal ngagunakeun data palsu ngalawan sistem anti lacak anu bakal diterapkeun Apple dina sistem operasi na.

Sakumaha anjeun terang, Apple bakal nyuhungkeun pangguna pikeun nampi yén aplikasi naon waé "ngalacak" data na ngarah tiasa ngagunakeunana kanggo pungsionalitas sanés sapertos nawiskeun iklan anu dipersonalisasi. Ieu sacara langsung mangaruhan modél bisnis Facebook. janten anjeunna ngaluncurkeun kampanye na ngritik anjeunna ti mimiti waktos.

Publikasi Harvard Business Review ngalaporkeun hal ieu:

Apple bakal gancang nyuhungkeun pangguna pikeun satuju kana naha usaha (atanapi aplikasi) tiasa ngalakukeun tracking tina data anjeun pikeun ngahususkeun iklan. Facebook merangan kaputusan ieu kalayan kampanye iklan anu agrésip pisan, nunjukkeun bukti yén ukuran ieu négatip bakal mangaruhan usaha leutik sareng sedeng. Tapi buktina ieu palsu, sakumaha Facebook terang.

Pos kasebut nyorot klaim anu dilakukeun ku Facebook dina kampanye na dina halaman wéb na, nyatakeun yén "pangiklan bisnis leutik rata-rata tiasa ningali penjualanna dikirangan langkung ti 60% pikeun unggal dolar anjeun investasi. Nanging, tulisan éta nunjukkeun yén ieu mangrupikeun rujukan pikeun pangunjung Facebook dina méakkeun iklan (ROAS). Langkung ti pos:

Dina kampanye na ngalawan kabijakan privasi anyar Apple, Facebook nunjukkeun yén upami anjeun ngabandingkeun ROAS tina kampanye iklan sareng pariwara anu dipersonalisasi kalayan anu henteu, usaha alit bakal ningali panghasilanna dikirangan dugi ka 60% ku dicabut tina dipersonalisasi iklan.

Éta 60% anu tiasa pikasieuneun kitu, teuing tinggi. Tés anu dikawasa tina kampanye ngabandingkeun iklan anu dipersonalisasi sareng henteu dipersonalisasi ngungkabkeun béda anu langkung alit dina pendapatan.

Pos Harvard Business Review ogé ngabahas klaim Facebook yén usaha leutik sareng sedeng ngamimitian atanapi ningkatkeun panggunaan iklan khusus dina média sosial nalika pandemi:

Numutkeun ka Facebook, kaputusan Apple khususna ngarusak nalika pandemi ieu, sakumaha, sakumaha nyatakeun iklan sareng halaman wéb Facebook, "44% usaha alit sareng sedeng ngamimitian atanapi ningkatkeun panggunaan iklan khususna dina média sosial nalika pandemi, numutkeun studi Deloitte anyar.

Jumlah éta siga anu salah pikeun kami, janten kami ningali kana studi Deloitte sareng mendakan yén Facebook ngalaporkeun nomerna teu leres.

Dina panilitianna, Deloitte naros ka perusahaan di salapan industri naha aranjeunna parantos ningkatkeun panggunaan iklan sasaran dina média sosial nalika pandemi. Sektor anu naékna pangluhurna nyaéta télékomunikasi sareng téknologi, tapi naékna ngan 34%. Séktor sanés gaduh naékna langkung alit. Perusahaan jasa propésional, contona, ngan ukur naékna 17%. Nembongan yén Facebook milih data anu paling ngadukung argumen na, teras ningkatkeun data na ku sapertilu.

Ieu henteu nyatakeun yén langkah Apple moal ngagaduhan pangaruh kana pendapatan iklan pikeun usaha alit sareng sedeng. Nanging, cara pikeun ngritik ukuran anyar ieu ku Facebook jauh tina leres. Inpormasi anu nyasabkeun, manipulasi hasil sareng panyusutan supados aranjeunna henteu lungsur bar pantai. Zuckerberg pasti katingalina sieun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.