HomePod Henteu Nyalira: Gagal Apple

Anyar-anyar ieu, perusahaan Cupertino nyandak kaputusan pikeun ngeureunkeun HomePod, panyatur pinter anu pamilikna nangtayungan huntu sareng kuku, tapi anu nalika push pikeun ngadorong parantos janten salah sahiji hits komérsial anu paling populér di dunya. Apple. Nanging, éta sanés anu mimitina sareng éta moal janten anu terakhir.

HomePod parantos diawalan ku seueur alat Apple anu sanés anu parantos janten kagagalan nyata, kami nunjukkeun naon anu parantos aya sareng anu nyababkeun fiasco na. Terang ku kami sakedik deui sajarah perusahaan Cupertino ku kompilasi anu pikaresepeun ieu anu kami bawa anjeun ka iPhone Aktualidad.

Apple Lisa (1983)

Kami sacara historis dimimitian ku waktos anu paling jauh sareng ngumbara ka 1983. Steve Jobs ngagaduhan perang terbuka sareng sésana departemén perusahaan samentawis Apple tetep hirup dina pendapatan anu ditawarkeun ku édisi na anu sateuacanna tina komputer pribadi. Samentawis éta, Steve anu sepuh anu saé hoyong ngaluarkeun imajinasina sareng komputer anu disebat Lisa, pikeun ngahargaan putri anu anjeunna teras-terasan keukeuh henteu mikawanoh. Komputer ieu ngagaduhan panganteur pangguna anu ramah pisan sareng desain anu spektakuler pikeun waktos éta, nanging sadayana ieu tétéla janten fatal.

Harga tinggi na anu dugi ka biayana $ 9.995 dina waktos éta, kasusah ékspansi sareng kampanye harga agrésif ngalawan IBM. Éta ngagaduhan 1MB RAM, Amarah pikeun waktos sareng alesan pikeun satengah harga na. Sadaya ieu nambihan kana prosés pamrograman anu sesah anu aya di tukangeunana. Gagal anu mimiti ngabahekeun kaayaan perusahaan.

Macintosh Portable (1989)

Kami tetep maju sareng kami mendakan usaha anu munggaran sareng teu masuk akal dina laptop anu didaptarkeun ku perusahaan Cupertino. Urang sebut waé usaha sabab behemoth ieu beuratna henteu kirang ti 7 Kilogram.

Sanaos dina tiori éta nawiskeun otonomi 10 jam, kanyataanna nyaéta sistem muatan na nampilkeun masalah anu teu kaitung, sabab dina kasus naon waé batréna dieusi sareng éta ngajantenkeun alatna tiasa dianggo, henteu tiasa nganggo Mac dina sababaraha waktos anu nyambung kana jaringan. sabab carjer éta henteu nyéépkeun voltase anu cekap pikeun muterkeun hard drive, ngagedekeun. Éta ngagaduhan 1MB RAM, sapertos kasus Apple Lisa sareng harga na sakitar $ 6.500 gumantung kana modél anu dipilih. Kegagalan éta dibuktikeun sanaos kalebet layar LCD Matrix Aktip, kaayaan seni pikeun waktos ieu, saha sih anu badé nyandak éta?

Apple Newton (1993)

Mangrupikeun jaman PDA, "calo" Big Apple leumpang di jalan sareng aranjeunna sareng masihan sentuhan canggih anu pasti yén perusahaan Cupertino moal sono. Ieu kumaha Apple Newton lahir di 1993, PDA anu ngagaduhan Newton OS (dianggap bapak ios). Sacara formal éta disebat Apple Newton MessagePad H1000, jam sabaraha éta ... Dina waktos éta John Sculley mangrupikeun CEO Apple parantos hasil ngagulingkeun Steve Jobs sareng perusahaan éta di ambang bangkrut.

Harga na sakitar $ 700 dina waktos éta, sareng sanaos kanyataan yén éta ngajanjikeun nyerat téks, agenda, catetan sareng bahkan aplikasi pihak katilu, kanyataanna nyaéta hardware na ku prosesor ARM RISC 610 tinggaleun anu dipikahoyong. Tapi tong hilap anu paling penting, éta lumpat kana batré. Éta ngalaman sababaraha révisi, sadayana sami-sami musibah.

Apple Pippin (1995)

Perusahaan Cupertino henteu terang deui dimana tetepna, dina 1995 PlayStation metik hits anu luar biasa pikeun Sony sareng Apple ogé nyekel paku anu ngaduruk ieu. Seueur anu henteu terang yén Apple ogé ngaluncurkeun konsol gim na, sigana éta mangrupikeun hal anu parantos diusahakeun disumputkeun ti generasi anu bakal datang kusabab sifatna anu anéh.

Konsolna ageung, awon (sacara subyektif nyarios) sareng di luhur éta Apple ngajantenkeun kolaborasi sareng Bandai Namco, sadaya bahan pikeun gagal. Sanaos nganggo CD, pamekar humandeuar ngeunaan kinerja goréng pakakasna, anu nyababkeun sakedik parangkat lunak didamel pikeun éta. Tag harga $ 599 moal ngabantuan ogé, sakumaha Apple hoyong ngajual éta salaku hibrida antara komputer sareng konsol gim, naha saur anjeun? Leres, Microsoft parantos nyobian éta ogé. Di PC World aranjeunna meunteun éta salaku salah sahiji 20 produk téknologi dina sajarah.

Apple USB Mouse (1998)

Anjeun anu parantos nganggo jinis Mouse tina perusahaan Cupertino bakal satuju sareng kuring yén insinyur anu hadé angkat ka Trackpad. Apple USB Mouse ti Apple dikenal sacara internasional salaku Apple Puck Mouse, ngarujuk kana puck hoki siga kitu.

Beurit ngagaduhan bentuk bunderan lengkep, éta mangrupikeun antitésis ergonomik. Masih, Apple ngagaduhan kawani ngajaga anjeunna di pasar salami dua taun anu kalintang lami. Kontrolna bencana sareng nyababkeun panyawat dina pigeulang pangguna. Kalayan kumaha sadar Apple ku kaséhatan ayeuna ...

Kakuatan Mac G4 Cube (2000)

Apple mutuskeun pikeun ngaluncurkeun proyék "Mac Pro" atanapi "Mac mini" kahijina, kusabab Power Mac G4 Cube ieu aya di tengah duanana. Diluncurkeun dina 2000, Apple ngenalkeun komputer anu henteu kipas ieu, tapi tapi, éta ngagaduhan rohangan pikeun masang upami urang ningali pas (WTF?).

Diaku salaku salah sahiji toko pot paling banter tina Jony Ive gaib, éta kalebet dua panyatur buatan Harman Kardon. Jelas kuring peryogi monitor éksternal, anu bakal disambungkeun ngalangkungan port VGA atanapi ADC. Sanaos sadayana, harga na $ 1.699 sareng pakakas anu ogé henteu biasa dibandingkeun sareng persaingan nyababkeun gagal. Ayeuna dipamerkeun di MoMA di New York sapertos naon, potongan anu saé tapi henteu kapake.

iPod HiFi (2006)

Anu miheulaan tina HomePod Éta sistem sora kalayan harga-kualitas anu pikareueuseun, sora anu ampir saé kualitasna upami urang ningali standar anu dijanjikeun ku perusahaan Cupertino.

Éta henteu lepas sataun dina pasaran sanaos salah sahiji ti sababaraha cara kuring kedah maénkeun hal éta nyaéta ku cara ngalebetkeun iPod kana éta. Waragad lulucon 359 euro nanaon, bisi anjeun panasaran.

iPhone 5c (2013)

Aya seueur rumor ngeunaan "iPhone Murah" sareng sadayana ieu disababkeun ku seueur gambar alat plastik Apple parantos dibocorkeun, hal anu urang henteu lami tingali, sareng éta anu luhur sanés pikeun plastik anu pas.

Kieu carana Apple mutuskeun pikeun ngaluncurkeun iPhone 5c kalayan hardware anu sami sareng iPhone 5 tapi dina cangkang warna, dinten anu sami iPhone 5s dileupaskeun tapi kirang $ 100 kirang. Anjeunna henteu ngayakinkeun sasaha, kantos. 

HomePod - 2018

Spéker Apple anu mahal pisan anu dilahirkeun sareng maot pisan terbatas parantos lumangsung di pasar salami dua taun. Tanpa konéktipitas luar, dina momen anu paling handap tina Siri sareng anu dugi ka ayeuna henteu kéngingkeun atanapi maénkeun liwat Spotify Connect. Kuring terang yén Luis Padilla, bek anu rajin pikeun HomePod dina sadaya vérsi sareng koordinator halaman wéb ieu, badé nyauran kuring pikeun mesen jalur ieu, tapi upami kuring henteu nyatakeun, kuring bakal bitu.

The HomePod Mini anu ngalakukeun hal anu sami tapi langkung mirah mangrupikeun kasuksésan anu bahkan Apple henteu tiasa nyumput. Kanyataanna nyaéta HomePod mangrupikeun produk punah nalika lahirna, éta henteu nawiskeun kaunggulan naon waé, ngan ukur kontra ngeunaan harga anu sami, sababaraha diantarana cocog sareng HomeKit sapertos produk Sonos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.