Panilitian nyatakeun yén Android ngumpulkeun data 20 kali langkung seueur tibatan ios

ios vs Android

Unggal sistem operasi anu nganggo konéksi internét ngumpulkeun séri data panggunaan anu dianggo ku perusahaan anu ngagaduhan sistem operasi pikeun tujuan anu béda, anu utamina ditujukeun ningkatkeun jasa aranjeunna nawiskeun. Hiji studi ngeunaan Trinity College diaksés ku Ars Technica, nyatakeun yén Android jauh ngaleuwihan jumlah data anu dikumpulkeunna.

Numutkeun kana panilitian ieu ditandatanganan ku Douglas Leith, Android ngumpulkeun data 20 kali langkung seueur tina pangguna tibatan ios. Inpormasi ieu henteu matak héran pikeun urang ngémutan vakum data anu aya dina Google, nanging, duanana Google sareng Apple nyatakeun yén éta panilitian salah.

Ukuran anu dilakukeun ku Douglas nunjukkeun yén:

  • Al hurungkeun alat dikelola ku Android ngirimkeun Google ngeunaan 1MB data, sedengkeun ios ngirimkeun Apple ngeunaan 42KB.
  • Nalika paranti geus reureuh, Android ngirimkeun Google ngeunaan 1MB data unggal 12 jam, sedengkeun ios ngirimkeun Apple ngeunaan 52KB dina waktos anu sami.

Alat anu dianggo

Pikeun ngalaksanakeun kajian ieu, Leith ngagunakeun a iPhone 8 jailbroken sareng dikelola ku ios 13.6.1, Janten data dumasar kana versi lami ios anu seuseueurna pangguna henteu nganggo deui.

Ngeunaan Android, Leith nganggo a Pixel 2 dikelola ku Android 10, alat anu sacara praktis teu aya anu nganggo versi ieu saprak éta diénggalan ka Android 11 dina Séptémber 2020.

Google meunteun panilitian salaku cacat nyatakeun yén ngabandingkeun sareng ios kasasar ku urutan gedena.

Kami parantos ningali cacat dina metodologi panaliti pikeun ngukur volume data, sareng kami henteu satuju sareng klaim tulisan éta yén alat Android ngabagi 20 kali langkung seueur data tibatan iPhone. Dumasar kana hasil panilitian urang, kacindekan ieu kasasar ku urutan ukuran, sareng urang bagikeun masalah metodologis urang sareng panaliti sateuacan diterbitkeun.

apel, pikeun bagian na, nyarios sareng Arts Technica nyatakeun yén "nyayogikeun transparansi sareng kontrol pikeun inpormasi anu dikumpulkeun" sareng panyilidikanana "salah". Upami anjeun hoyong ningali kajian ieu, anjeun tiasa ngalakukeun tina ieu link.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.