Nike sareng Apple: tungtung carita cinta anu saé?

Nike-kaséhatan-aplikasi

Hubungan antara Apple sareng Nike siga anu puncakna nalika Nike + pencét alat apel anu digegel. Langkung khususna, kana iPod. Tapi hubungan ieu sigana henteu ngagaduhan masa depan anu ngarep pisan. The Aplikasi aktipitas sareng Kabugaran datang ka Apple Watch Éta tiasa janten tanda cerai antara dua perusahaan.

Pikeun urang anu dina karéta ngurus diri sakedik ngalangkungan diet sareng olahraga, ieu sanés hartosna aya parobihan, tapi istirahat ieu tiasa, dina jangka pondok, belah négatip pikeun sadaya jalma anu mimiti nganggo Nike + dina 2006 sareng aranjeunna nyimpen sadayana kagiatanana dina halaman wéb. Sadaya jalma ieu bakal nyanghareupan dilema anu urang sadayana terang salaku "Saha anu anjeun paling resep? Ibu atanapi bapak? " sareng sigana jelas yén aranjeunna kedah milih.

Mimiti silaturahim anu saé

Kontak munggaran antara Apple sareng Nike lumangsung nalika diluncurkeun Nike + iPod Sport Kit taun 2006. Apple ngadamel a iPod kalayan sénsor anu neraskeun kagiatan urang dina waktos anu sami sareng Nike nyayogikeun sapatu sareng halaman wéb pikeun ngahemat kagiatan urang.

Nike + iPod mangrupikeun iPod Palasik kalayan widget sareng hardware sareng software anu terintegrasi kalayan lancar. Unggal-unggal urang nyingkronkeun iPod sareng iTunes, data kagiatan kami diunggah sareng halaman wéb Nike + otomatis dibuka.

Nalika bulan madu réngsé

Bulan madu réngsé ujug-ujug nalika Nike ngaluncurkeun SportBand na, anu ngaleungitkeun kabutuhan iPod atanapi iPhone pikeun nuturkeun kagiatan urang. Anu anéh nyaéta aranjeunna ogé nampilkeun aplikasi anu disebut "Nike + GPS"Éta ngajantenkeun persaingan pikeun aplikasi asli tina iPhone Nike +

Tapi dina jangka waktu éta, kadua pihak tetep satia. Nike ngembangkeun na aktip éksklusif pikeun ios sareng Apple terus ngadorong konsumén pikeun ngahémat kagiatanana dina Nike +.

Hubungan terbuka

Hal janten langkung rumit di 2012, kalayan diluncurkeun aplikasi Nike munggaran pikeun Android. Dimana Nike + iPod ngagaduhan sistem anu ngahiji pisan, aplikasi sareng wéb, pangguna ayeuna kedah milih tilu komponén ieu nyalira.

Arloji GPS ti perusahaan sapertos Garmin atanapi TomTom mimiti damel sareng Nike + sareng dina halaman wéb saingan sapertos Runkeeper atanapi Strava. Situs wéb ieu ogé nawiskeun aplikasi nyalira pikeun smartphone sareng Smartwatches. Ieu ditarjamahkeun kana langkung kabébasan atanapi langkung kabeulit, gumantung kana sudut pandang anjeun.

Ngan babaturan alus

Nike + biasa nikmati status khusus sareng bagian penting tina naon anu ditawarkeun Apple dina hal kabugaran, tapi ayeuna sadayana anu dibawa Nike ogé diumumkeun dina sadaya aplikasi pihak katilu dina halaman wéb Apple Watch. Kamana hubunganana? Sigana mah teu aya nanaon anu putus. Sigana mah sabab Tim Cook masih eksekutif Nike. Partéy-partéy na ngan saukur ngancik.

Sensor Apple éta diselapkeun dina sapatu nike, anu janten kaleuleusan ku datangna GPS sareng tanpa sensor sapatu éta henteu aya anu ngaitkeun jasa Nike + sareng sapatu éta, hal anu henteu ngabantosan deui pikeun ningkatkeun penjualan aranjeunna. Ieu tiasa nyababkeun minat Nike kana digital ngaleutikan (sanaos leres yén éta tetep nanem modal dina MapMyRun, Endomondo sareng MyFitnessPal).

Di sisi anu sanésna, anu tiasa dipakai parantos tina alat-alat kabugaran hungkul kana jinis ékosistem, maksa Apple asup ka dinya. Téritori Nike sareng Apple Watch. Urang panginten langkung seueur kolaborasi antara Apple sareng Nike kapayunna, tapi ayeuna sigana mah minatna bakal bolong sapertos anu kapungkur.

Sareng naon ari sadayana ieu?

Ayeuna yén Apple Watch badé sumping, sapertos anu kuring carioskeun di awal, urang kedah milih antara "ibu atanapi bapak". Anjeun tiasa neraskeun nganggo Nike +, anu parantos nambihan pangrojong pikeun Apple Watch, tapi smartwatch tina apel anu digegel sumping sareng dua aplikasi kabugaran anu nawiskeun fungsi anu sami. Aplikasi aktip siga kitu NikeFuel, sareng insignia yén urang bakal kéngingkeun nalika ngahontal tujuan sadidinten. Éta dirarancang pikeun jalma anu hoyong hirup anu langkung séhat ku langkung aktip, sanaos aya tujuan sapertos "tetep dipelak langkung lami" anu henteu pikaresepeun pisan. Aplikasi Kabugaran sigana langkung ngajangjikeun, nawiskeun pelacakan GPS pikeun kagiatan urang, tapi tanpa halaman wéb pikeun ningali peta, statistik atanapi navigasi, hiji-hijina cara pikeun ngakses sajarah urang nyaéta ti iPhone kami.

Apple condong ngurus produkna sareng urang nyanghareupan vérsi 1.0, kedahna saur. Di hareupna aya harepan yén aranjeunna bakal nambihan aplikasi anu sami anu urang gaduh dina iPhone kana iPad sareng Mac. Sareng naha henteu ngimpén nuturkeun kagiatan kami di FlyOver?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis Rosario cenahna

    Salawasna sami sareng apel anu ekslusif tapi sabalikna, éta mangrupikeun perusahaan anu ngagaduhan kabijakan anu katutup pisan sababna kuring langkung resep android sarébu kali, ios anu pangsaéna tapi nalika android ngan ukur némbongan dina smartphone low-end.