Kieu carana Apple ngadaur mulang iPhone anjeun nalika éta musna

daur ulang-iphone-apel

Jalma-jalma ti Bloomberg parantos tiasa ngabagi dunya heula-rinci ngeunaan panggunaan deui sareng prosés daur ulang dina pepelakan Apple, khususna ngeunaan kumaha Apple ngalakukeun sagala cara pikeun ngalestarikeun lingkungan sareng téhnik sareng sarat daur ulang na. Prosés ieu mangrupikeun iPhone, Mac atanapi iPad naon waé anu nuturkeun di salah sahiji seueur pabrik daur ulang anu parantos dikontrak ku Apple, kalayan langkung ti 50 prosedur anu béda anu diturut ku kontraktor ieu ku kontrak kalayan tujuan pikeun ngalakukeun hal-hal sakaligus. anu mastikeun karuksakan sareng panggunaan bahan anu leres. Datangna sareng kami bakal nyarioskeun dimana waé iPhone anjeun ti saprak éta dihapus dugi ka "ngaleungit."

Dua taun ka pengker Apple ngamimitian naon anu disebatna "program panggunaan sareng daur ulang," nanging urang henteu gaduh sakedik inpormasi perkawis éta dugi ka ayeuna. Koléksi sareng titik daur ulang ieu aya di Apple Store, sareng anu pangpayunna léngkahna paling jelas, mupus mémori sadaya alat anu badé dilebetkeun kana prosedur ieu.

apel-daur ulang

Sakali mésér nganteurkeun alat lami, cek heula parantos dilakukeun pikeun ningali status cacad sareng komponenana. Upami alat ngalangkungan cék ieu, serah terima alat dibales sareng dicandak dina jalan ka detik, cek anu langkung khusus. Éta sami anu kajantenan nalika kontrol ieu henteu ngaleuwihan, éta ogé dirujuk kana kadali khusus kadua pikeun ngajelaskeun sacara pasti kumaha pikahareupeun alat ieu, urang tiasa nyarios yén cek anu munggaran henteu langkung ti ngan ukur triage.

Sakali aranjeunna dugi ka pos pamariksaan anu kadua, para spesialis bakal niténan tujuan akhirna, upami dimungkinkeun pikeun "panganten lalaki" alatna, éta gampang ditunjuk kana lokakarya anu aya hubunganana sareng réngsé di pasar kadua pangecér anu béda. Upami henteu, éta dikirimkeun ka tujuan akhir pikeun didaur ulang nyalira.

-1x-1

Ayeuna patarosan na, naon kajadian ka alat nalika éta ditakdirkeun pikeun didaur ulang. Sacara saderhana, iCacharros disimpen dina wadah dugi ka 800KG, upami jumlah na dihontal aranjeunna ngageser dina pepelakan daur ulang ku sabuk dugi ka sababaraha kali ancur ku mesin khusus, nepi ka tungtungna di daérah anu sanés aranjeunna dipisahkeun ti antara " puing "bahan anu didaur sareng bahan anu teu tiasa didaur deui.

Bahan anu didaur deui disimpen deui dina peti dugi ka 800KG kanggo engké diangkut ka pusat-pusat tempat kahirupan anyar, urang nganggap yén logam dilebur deui, contona, janten bahan anu berguna deui. Lisa Jackson mangrupikeun Kapala Officer Lingkungan Apple sareng ieu parantos aya cariosan anjeunna ngeunaan éta:

Alat apel ancur pikeun nyegah panyalahgunaan di pasar alat palsu. Ogé, patokan pikeun komunitas bisnis pikeun ngumpulkeun sareng ngadaur mulangkeun 70% beurat alat, nanging dina kasus Apple umumna sakitar 85%.

Saé pisan yén perusahaan, khususna anu langkung ageung, katingali pisan pikeun lingkungan, khususna kusabab cara éta perusahaan anu langkung alit gaduh kaca spion. Hatur nuhun ka Tim Culpan pikeun inpormasi ieu ngeunaan sadaya seluk beluk program daur ulang Apple, ayeuna urang terang sakedik deui ngeunaan naon anu dilakukeun ku Apple sareng alat urang saatos aranjeunna maot. Kami arepkeun anjeun ogé mendakan inpormasi ieu pikaresepeun sareng éta ngabantosan anjeun ngartos sakedik langkung saé naha daur ulang penting pisan dina téknologi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.