ios 15.5 béta meungpeuk kenangan poto nu dicandak di lokasi "sénsitip".

Kenangan

Apple nembé ngadamel panyesuaian énggal anu parantos kapanggih dina ios 15.5 béta jeung nu bisa mawa kontrovérsi. Tétéla kami parantos nyandak poto dina situs anu Apple anggap "sénsitip panempo," sareng bakal ngahalangan éta muncul dina bagian "kenangan" aplikasi Poto asli.

Kontrovérsi bakal datang kahiji, sabab sakali deui, Apple mutuskeun pikeun urang, tanpa bisa ngarobah kriteria, pikeun milih naha urang hoyong aplikasi pikeun diskriminasi atanapi henteu. Jeung nu kadua, nya éta pausahaan nu milih lokasi, nurutkeun kriteria na.

Minggu ieu béta katilu ios 15.5 parantos dileupaskeun pikeun pamekar. Pembaruan énggal ieu kalebet novelty anu bakal ngajantenkeun antrian, tanpa ragu. Manzana bakal meungpeuk poto anu dicandak di "tempat anu sénsitip pisan pikeun pangguna" sareng henteu bakal ditingalikeun dina bagian "kenangan" tina aplikasi poto.

«Kenangan» nyaéta fitur aplikasi Photos dina ios sareng macOS anu ngakuan jalma, tempat, sareng kajadian dina perpustakaan poto anjeun pikeun otomatis nyiptakeun koleksi anu dikurasi sareng pintonan slaid. Kusabab fitur ieu sagemblengna dumasar kana mesin learning, Apple geus nyieun sababaraha parobahan dina algoritma aplikasi pikeun nyegah nyieun sababaraha "teu dihoyongkeun" kenangan lokasi.

Katingali yén dina kode ios 15.5 beta 3, aplikasi Poto ayeuna gaduh daptar lokasi sénsitip pikeun pangguna, ku kituna poto-poto anu dicandak di lokasi-lokasi geolocated éta moal pernah muncul dina bagian "kenangan". Narikna, sakabeh tempat dilarang dina versi ieu patali jeung Holocaust tina Perang Dunya Kadua.

Daptar sareng subjek tunggal: Holocaust Nazi

Ieu daptar tempat anu diblokir dina fitur Kenangan aplikasi Photos sareng iOS 15.5 beta 3:

  • Peringatan Yad Vashem
  • camp konsentrasi Dachau
  • Museum Holocaust AS
  • camp konsentrasi Majdanek
  • Peringatan Holocaust Berlin
  • Pabrik Schindler urang
  • camp ngaleungitkeun Belzec
  • Anne Frank House
  • camp pembasmian Sobibor
  • Camp pembasmian Treblinka
  • camp pembasmian Chelmno-Kulmhof
  • camp konsentrasi Auschwitz-Birkenau

Unggal lokasi ditugaskeun lintang, bujur, jeung radius, jadi aplikasi Photos bakal malire gambar nu dicandak di lokasi ieu ku nyieun kenangan anyar. Tangtosna, Apple tiasa ngapdet daptar ieu sareng tempat-tempat énggal sareng apdet ios ka hareup.

Kontrovérsi dilayanan. Kahiji, sabab Apple henteu ngantep anjeun milih upami pangguna hoyong nyingkahan lokasi éta atanapi henteu. Pausahaan maksakeun ka anjeun. Jeung kadua, naha ngan eta lokasi, sareng sanés anu sanés anu tiasa sami-sami digolongkeun salaku "sénsitip", sapertos lokasi Menara Kembar di New York, tanpa badé langkung jauh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.