IPad Air 4 Anyar, unboxing sareng kesan munggaran

IPad Air 4 anu énggal aya di dieu sareng urang nyaritakeun berita utama na ogé kesan anu munggaran dihasilkeun tablet anyar ieu anu ngajantenkeun sesah pisan pikeun Apple Pro range.

 

iPad Air 4

Desain Pro, jantung Pro

Apple parantos milih parobihan desain radikal dina iPad Air 4 anyar na, anu ayeuna janten praktis sami sareng iPad Pro anu debut di 2018 sareng anu urang parantos ngagaduhan dua generasi. Hareupeun layar anu predominates ku pigura di sakurilingna anu teu aya nanaon, henteu kiyeu atanapi tombol bumi, sareng sisi datar anu dipungkas ku desain melengkung anu dugi ka ayeuna parantos dicirikeun generasi terakhir iPad. Maka urang gaduh layar 10,9 inci dina iPad kalayan diménsi anu sami sareng 11-inci iPad Pro, anu hartosna pigura-na sakedik langkung lega, leres-leres henteu kapeunteun di sisi sanésna.

Apple tungtungna ngaleungitkeun tombol home tina iPad jarak pertengahan na, sapertos anu dilakukeun dua taun ka pengker dina iPad Pro, tapi henteu milih Face ID salaku sistem muka konci, tapi sénsor sidik anu anjeun pasang di kenop daya iPad Air, anu janten langkung ageung. Putusan anu anéh, kusabab bingkai payun tiasa nempatkeun sadaya pakakas anu diperyogikeun pikeun pangenalan raray, tapi éta parantos mutuskeun jalankeun sacara lengkep ngarobih sensor sidik na pikeun nempatkeunana dina tombol fisik.

Sensor sidik dina tombol daya

Sésa-sésa penampilan éksternal iPad Air sacara praktis sami sareng iPad 11 inci. Opat grill speaker (dua dina unggal sisi) anu nawiskeun audio ampir teu tiasa dibédakeun tina iPad Pro, sanaos kanyataanna henteu ngagaduhan audio spatial anu robih numutkeun orientasi alatna, wadah magnét pikeun Apple Pencil 2 anu ogé dianggo pikeun ngeusian deui, komo USB-C anu ngaganti konektor Kilat atanapi Smart Connector di tukang anu ngamungkinkeun anjeun nyambung keyboard tanpa kedah sambungan Bluetooth atanapi batréna tiasa fungsina.

Hal anu éksklusif pikeun iPad Air anyar ieu nyaéta kamungkinan pikeun milih antara sababaraha warna: biru, héjo, pink, pérak sareng abu abu. Warna na rada halus, sareng dina modél biru, anu anjeun tiasa tingali dina pidéo sareng poto dina tulisan ieu, gumantung kana kajadian cahaya, éta panginten sapertos iPad pérak lami anu sami. Sacara pribadi, kuring bakal resep sababaraha warna anu langkung sengit, sanaos biru upami ditingali dina sagala kaindahanana ngan saukur geulis.

USB C dina iPad Air

Upami urang ningali ka jero, urang gaduh prosesor A14 sami sareng anu di iPhone 12 anyar, sareng ieu warta anu saé kusabab éta mastikeun kinerja anu luar biasa boh dina tingkat CPU sareng GPU, ngungkulan anu aya dina sababaraha tolok ukur. IPad Pro 2020 , sareng tetep caket pisan di batur. Animasi cairan, gim lancar, multi-window, parobihan aplikasi ... Pikaresepeun pisan ngagunakeun iPad Air 4 ieu, sareng sanaos 4GB RAM (2GB kirang ti iPad Pro 2020) urang tiasa yakin yén iPad Air ieu bakal masihan perang mangtaun-taun.

Produktivitas maksimal

IPad Pro diluncurkeun sareng ideu ninggali konsép iPad salaku "produk pikeun ngonsumsi kontén" sareng ngamimitian nganggap éta salaku produk anu ogé dianggo pikeun "nyiptakeun eusi." Saatos sababaraha generasi, aya sababaraha anu ragu yén iPad Pro mangrupikeun alat damel anu sampurna pikeun seueur pangguna (kuring sorangan henteu gaduh laptop salami dua taun), sareng ayeuna iPad Air anu hoyong ngayakinkeun para pangguna anu henteu hoyong nyéépkeun biaya Pro tapi hoyong iPad salaku alat padamelan épisién.

USB-C, Apple Pencil, sareng keyboard sareng dukungan trackpad mangrupikeun elemen penting dina ngajantenkeun ieu kanyataan, sareng sadayana aya dina iPad Air 4. Sambungkeun disk luar atanapi mémori USB, unduh poto tina kaméra naon waé, anggo mikropon USB... sadayana ieu dimungkinkeun berkat kaputusan Apple pikeun nyandak konektor USB-C ieu diluar jangkauan Pro-na. Pikeun ieu urang tiasa nambihan kamungkinan nganggo keyboard, beurit sareng trackpads, kalebet tangtosna katalog lega keyboard anu cocog anu merek sapertos Logitech ngadamel pikeun alat-alat ieu. Kibor anu anjeun tingali dina pidéo sareng dina gambar ieu nyaéta Logitech Folio Touch, sayogi di Apple Store. Tulis, catet catetan ku tangan, kotektak, anggo Word atanapi Excel, impor poto, file, edit video… iPad Air ieu teu aya watesna.

Bédana sareng iPad Pro

Teu kedah dilawan pikeun masihan rujukan kontinyu kana iPad Pro nalika anjeun nganalisis iPad Air ieu, kusabab kamiripanna ageung pisan, sareng pemirsa anu dituju, dina sababaraha kasus sami. Tapi éta ogé ngagaduhan béntenna, langkung-langkung kirang pentingna yén Apple parantos hoyong tetep cadangan pikeun iPad Pro na, sareng yén sababaraha pangguna tiasa ngajantenkeun aranjeunna jelas milih anu hiji atanapi anu sanés. Kuring badé mimitian ku anu paling penting pikeun kuring: Touch ID tinimbang Face ID. Henteuna sistem deteksi raray dina iPad Air ieu kanggo kuring, biasa kana iPad Pro ampir dua taun, anu paling ngaganggu kuring nalika kuring ngagunakeunana. Seueur anjeun bakal nyarios yén éta konyol, sabab Touch ID tiasa dianggo saé, tapi henteu "transparan" kanggo pangguna. Kalayan ID Wajah anjeun ngan saukur kedah calik di payuneun iPad anjeun, ku Touch ID anjeun kedah nyabut tangan anjeun tina keyboard sareng langkung caket tombol power. Kuring ragu yén seueur jalma anu parantos lebet kana Pro dugi ka iPad Air taun ayeuna, janten seuseueurna malahan moal merhatoskeun naon anu kuring carioskeun.

iPad Air 4 sareng Apple Pencil

Faktor anu ngabédakeun ageung sanésna nyaéta layar, kalayan laju nyegerkeun 60Hz, tibatan tampilan ProMotion dina iPad Pro kalayan 120Hz laju nyegerkeun. Kumaha anjeun perhatoskeun bédana 60Hz éta? Dina unggal dintenna, kaseueuran pangguna bahkan henteu bakal merhatoskeunana, tapi upami aya anu nempatkeun iPad Pro di gigireunna sareng gulung gancang ngalangkungan halaman wéb, aranjeunna bakal aya bewara yén aya langkung seueur luncatan dina iPad Pro tibatan dina iPad Air. Éta sigana henteu cekap penting pikeun kuring pikeun nempatkeun titik négatip dina tablet ieu, bertentangan sareng anu kuring nyebatkeun sateuacanna ngeunaan Face ID.

Ngeunaan kaméra, aya ogé anu bénten, kusabab henteuna sudut ultra lega sareng sénsor LiDAR. Lensa sudut lega (anu normal pikeun dipikaharti) idéntik dina iPad Air 4 ieu sareng dina iPad Pro 2020, nawiskeun sipat anu sami nalika néwak poto sareng pidéo: 12MP, pidéo 4K 60fps, 3x zum, stabilisasi video, gerak laun 1080p 240fps, jsb. Kami ogé henteu mendakan flash dina kaméra iPad Air. Hal anu sami kajadian dina kaméra payun, tanpa ngagaduhan pilihan yén sistem TrueDepth tina iPad Pro nawiskeun berkat sensor FaceID, tapi ngabagi video 1080p sareng HDR, sareng poto 7Mpx. Pondokna, fitur anu saé pikeun alat anu, numutkeun kuring, fotografi masih sapertos ampir kaayaan pikeun kalolobaan pangguna.

IPad Air anu "Pro" pisan

Parobihan anu kalebet Apple dina iPad Air 4 ieu parantos nyingget jarak antara kisaran Pro sareng kisaran pertengahan tablet Apple. Ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun jalma anu mikirkeun kéngingkeun iPad Pro 11 ″, sabab ayeuna pikeun kirang artos (€ 649 kanggo iPad Air dibandingkeun sareng € 879 kanggo iPad Pro 11 ″) aranjeunna tiasa kéngingkeun alat kalayan fitur anu sami idéntik. Upami anjeun parantos nganggo iPad Pro sareng pangenal wajahna, iPad Air ieu tiasa ngajantenkeun anjeun sono kana fungsi éta, tapi upami anjeun henteu pernah tiasa nyobian, iPad Air bakalan nyésa rasa dina sungut anjeun sareng ngahémat anjeun seueur pisan artos éta tiasa ngabantosan anjeun kanggo mésér Pensil Apple sareng tutup keyboard anu bakal ngajantenkeun iPad Air ieu janten mesin anu saé pikeun dianggo sareng ngaraosan kontén multimedia anjeun. Apple parantos ngancurkeun persaingan dina kisaran harga ieu, deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.