IPadOS 15 Tip sareng Trik Kanggo Ngamanpaatkeun Kalolobaanana

Kadatangan ios 15 beuki ngadeukeutan, sabab éta kami henteu ngagaduhan pilihan tapi nganalisis sistem operasi di hareupeun perusahaan Cupertino pikeun ngajaga anjeun inpormasi dina waktos sadaya berita, maka anjeun bakal tiasa nguntungkeun pisan ti anjeun alat sareng kanggo anu ayeuna kami iPhone.

Pendakan sareng kami trik-trik sakedik ieu sareng berita ngeunaan iPadOS 15 yén kami nyandak anjeun sareng ngatur iPad anjeun sapertos ahli. Entong sono ka aranjeunna, pastina seueur ieu anu anjeun henteu terang sareng aranjeunna bakal kaget anjeun, naha anjeun bakal sono kana kasempetan ieu?

Saperti dina kasempetan anu sanés, kami parantos mutuskeun ngiringan postingan ieu sareng video anu saé tina saluran kami YouTube, janten upami anjeun henteu terang éta, éta mangrupikeun waktos anu pas pikeun anjeun ngalanggan sareng ngabantosan kami pikeun terus tumuh, kami parantos ngagaduhan sakedik kakirangan pikeun 100.00 palanggan sareng sadayana diitung.

Kami nganggo kasempetan ieu pikeun ngingetan yén ayeuna iPadOS 15 Éta aya dina béta, janten berita ieu tiasa dirobih sakedik antara ayeuna sareng Séptémber atanapi Oktober, anu bakal diumumkeun salaku peluncuran resmi sistem operasi.

Panarjamahna sapinuhna kalebetkeun

Ayeuna penerjemah ios 15 sapinuhna kalebetkeun kana iPadOS 15 ku datangna sistem operasi énggal, janten anjeun kedah ulah sono kasempetan anu ditawarkeun ku Apple ka anjeun. Mimiti, panarjamahna parantos dilegakeun ngalangkungan Safari, janten, Nalika urang ngalebetkeun halaman wéb dina basa anu sanés, ikon «penerjemah» bakal nembongan dina bar teang Safari. Kantun mencét éta bakal ngalakukeun sihir sareng halaman bakal ditarjamahkeun. Dina tés urang, éta parantos ngasilkeun hasil anu saé sareng tarjamahanana saé pisan pikeun anu anjeun ngarepkeun.

Hal anu sami kajadian sareng aplikasi tarjamahan anu tungtungna ngahontal iPadOS 15 sapinuhna. Ku cara ieu kami bakal ngagaduhan sababaraha modeu tarjamahan, anu munggaran nyaéta anu ngamungkinkeun anjeun narjamahkeun téks anu anjeun lebetkeun kana basa anu aya jeroeun pemeran. Hal anu sami bakal kajadian sareng mode "paguneman", anjeun ngan saukur bakal ngadangukeun ngalangkungan mikropon sareng nawiskeun kami hasilna. Nyatana, aplikasi bakal disusun sacara vertikal sareng dina layar pamisah supados panganteur tiasa gampil berinteraksi sareng antarbeungeut pangguna. Jelas urang ogé tiasa narjamahkeun langsung ngalangkungan mikropon, sareng bahkan kalayan fitur-fitur anyar tina integrasi sareng idéntifikasi téks ngalangkungan kaméra.

Kaca pembesar parantos aya deui sareng kami gaduh laci aplikasi

Sakumaha anjeun bakal émut pangguna paling "Samaun" dina ios ieu, Baheula, sateuacan datangna ngagulung selektif (nalika anjeun nahan tombol rohangan dina keyboard), milih téks bakal muka "kaca pembesar" sahingga urang tiasa silih ngalihkeun hurup kalayan langkung pas. Nya, gelas pembesar anu saé na sacara ajaib balik deui ka ios 15 pikeun mempermudah sadaya prosedur.

Laci aplikasi ios 15, yén sistem asihan aplikasi énggal anjeun bakal resep atanapi benci. Sacara pribadi, sigana mangrupikeun kasuksésan sareng kuring parantos biasa ngagunakeunana, hayu urang jujur, urang henteu nganggo langkung seueur aplikasi unggal dinten tibatan anu nembongan dina layar utama. Nanging, édisi layar utama, Widget sareng mesen Spotlight ogé sumping kana iPadOS 15 sabab éta henteu tiasa sanés.

Parobihan dina Safari sareng multitasking énggal

Safari parantos janten salah sahiji "pecundang" hebat tina ios 15 anyar ieu, ayeuna sistem manajemen tab langkung mirip macOS tibatan kantos, anu ngajantenkeun urang anéh sareng henteu intuitif pisan mimitina. Ku cara kieu, ekstensi sareng aplikasi internal ogé dugi ka langkung jero.

  • Anjeun tiasa sacara gampil mindahkeun tab
  • Ngarobih tab dina panel sisi kénca
  • Tambahkeun sareng ngarobih layar utama

Sarua sareng multitasking, ayeuna éta bakal dibayangkeun ku titik triple di luhur, ngageser ka handap urang bakal tiasa berinteraksi sareng palang tengah bakal muncul, sahingga urang tiasa nyaluyukeun ukuranana pikeun karesep urang sareng meunang.

  • Anjeun tiasa ngatur multitasking ku cara ngageser titik luhur tilu ka luhur> ka handap
  • Dina multitasking aplikasi dina SplitView nembongan sasarengan sareng urang tiasa nutupkeunana
  • Sésana gerakan anu biasa dina multitasking tetep aya

Privasi nalika ngabagi layar sareng integrasi sareng macOS

Urang mimitian ku rute anu narik pisan, upami anjeun angkat Setélan> Bewara> Bagikeun layar anjeun bakal tiasa mareuman atanapi ngaktipkeun upami anjeun resep kamungkinan nunjukkeun atanapi henteu béwara anu kami nampi nalika kami ngabagi layar. Sakumaha anjeun terang, FaceTime ayeuna ngamungkinkeun urang pikeun ngabagi naon anu kami lakukeun dina iPad kami nalika nelepon, janten nganonaktipkeun bewara sacara praktis kabutuhan.

Upami anjeun émut ogé, integrasi sareng macOS ngamungkinkeun urang nganggo iPad salaku desktop anu diperpanjang, Nya, sanés ngan ukur pikeun nembongkeun kontén tapi keyboard iPadOS sareng kursor anyarna bakal terpadu nalika urang mindahkeun mouse tina layar dimana urang ngajalankeun macOS pikeun nawiskeun pangalaman anu langkung saé langsung dina iPadOS, cobian.

Jauh Apple TV sareng paningkatan poto

Aplikasi Poto parantos janten salah sahiji ahli waris anu hébat dina datangna iPadOS 15, utamina dina hal kamampuan. Ayeuna nalika urang milih poto, urang bakal tiasa mencét tombol «i» dimana seueur inpormasi bakal muncul:

  • Urang tiasa nambihan caption pikeun ngabantosan Kecerdasan Buatan sareng Sorotan
  • Urang tiasa ngakses nami khusus sareng tanggal poto
  • Kami bakal tiasa ngaksés inpormasi EXIF ​​anu bakal nunjukkeun kami alat poto, karakteristik kaméra sareng setélan makéna khusus
  • Aranjeunna bakal nunjukkeun peta mini sareng geolokasi poto upami urang pikahoyong.

iPadOS 15

Sareng tungtungna Apple TV jauh anyar, Upami anjeun geser ka luhur> ka handap pikeun nurunkeun Pusat Kontrol, anjeun bakal ningali di sisi katuhu (upami anjeun gaduh Apple TV di bumi) jarak jauh Apple TV anyar. Sanaos langkung alit sareng nunjukkeun trackpad alit anu bakal ngajantenkeun gampang dianggo ku kami, éta nyéépkeun satengah layar sareng kami moal tiasa nganggo dina SplitView, hal anu ku kami bayangkeun yén éta bakal dibenerkeun di hareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.