iPhone 13: peluncuran, harga sareng sadaya spésifikasi na

Breaking News iPhone 13

Kami aya dina peregangan akhir sateuacan presentasi sareng peluncuran iPhone 13 salajengna, sareng kami hoyong nyimpulkeun anjeun sadayana anu urang terang dugi ngeunaan smartphone Apple salajengna dina hiji artikel anu bakal kami perbarui ku inpormasi anu muncul dina minggu anu bakal datang.

Tanggal pelepasan IPhone 13

Saatos reureuh di peluncuran iPhone taun ka tukang, kusabab pandemi COVID-19, taun ieu tiasa diramalkeun yén presentasi sareng peluncuranana salajengna bakal kajadian sateuacanna. Leres taun ieu kaayaan pandemi parantos robih tapi seueur masalah sareng pasokan microchips, nanging aya rumor anu mastikeun yén TSMC ngutamakeun pembuatan komponén pikeun Apple, sareng upami urang nambihan ieu blokade Huawei ngirangan seueur penjualanna, panginten iPhone henteu kakurangan komponénna.

Kalayan sadaya ieu, tanggal pelepasan iPhone 13 dina sadaya modél na bisa maju ka bulan Séptémber. Gosip nunjuk ka 17 atanapi 24 Séptémber salaku tanggal paling dipikaresep ngaluncurkeun. Upami tanggal anu pangpayunna dikonfirmasi, presentasi na bakal lumangsung dina Salasa, 7 Séptémber (Kami parantos terang kumaha Apple resep dinten Salasa pikeun acara na) kalayan mimiti reservasi dinten Jumaah, 10 Séptémber salajengna, sareng penjualan langsung di toko-toko fisik sareng online dina 17 Séptémber. Tanggal ieu, sakumaha urang carioskeun, tiasa ditunda saminggu upami dijual langsung pikeun 24 Séptémber.

Model sareng warna iPhone 13 anu énggal

Modél IPhone 13 sareng 13 Pro Max

Unggal taun aya perdebatan anu sami ngeunaan nami iPhone anyar. Éta mangrupikeun hiji-hijina alat Apple anu nampi nomer dina namina, jelas nunjukkeun modél anu urang carioskeun. iPad Pro, iPad Air, iPad, MacBook, iMac ... Apple henteu nuturkeun kriteria anu sami ieu nalika namina sésa katalog produk na, janten salami sababaraha taun parantos dikabarkan yén iPhone tiasa ninggali nomerna sareng disebat ngan ukur iPhone. Tapi sigana taun ayeuna moal siga kitu, sareng éta bakal teraskeun sareng nomer dina bagian akhir namina.

Patarosan anu tetep nyaéta Naha bakal disebat iPhone 12s atanapi iPhone 13? IPhone 11 dituturkeun ku iPhone 12, sanés taun 11-an, panginten kusabab éta henteu nginget-nginget kajadian-kajadian dina waktos éta di Amérika Serikat, atanapi ngan saukur kusabab modél énggal ieu mawa parobihan desain anu ngabédakeunana cukup ti anu sateuacanna. IPhone 13 anyar ieu diarepkeun henteu nyababkeun parobahan desain utama dibandingkeun sareng iPhone 12, tapi rumor nunjukkeun yén éta moal disebat iPhone 12s tapi iPhone 13.

Modél naon waé anu sayogi pikeun iPhone anyar ieu? Kaseueuran analis satuju éta moal aya parobihan dibandingkeun sareng generasi ayeuna sareng ku sabab éta unggal iPhone 12 bakal ngagaduhan panerusna taun ieu:

  • iPhone 13 mini: kalayan layar 5,4 inci, panerus iPhone 12 mini.
  • iPhone 13: kalayan layar 6,1 inci, panerus iPhone 12.
  • iPhone 13 Pro: kalayan layar 6,1 inci, panerus iPhone 12 Pro.
  • iPhone 13 Pro Max: kalayan layar 6,7 inci, panerus iPhone 12 Pro Max.

Desain kaméra sareng layar iPhone 13 anyar

Sigana janten penjualan anu goréng tina mini iPhone 12 moal mangaruhan kontinuitasna dina kisaran iPhone pikeun taun ieu upami urang merhatoskeun rumor panganyarna, sanaos aya kénéh anu ngajamin yén éta moal diperbarui taun ayeuna. Éta tanpa ragu modél anu paling kacekel ku pin tina sadaya jajaran. Ngeunaan iPhone SE, moal aya pembaharuan taun 2021 ieu, sareng urang kedah ngantosan dugi ka 2022 kanggo ningali modél anyar anu ditawarkeun ku Apple.

Desain iPhone 13 anyar

Apple bakal nambihan sababaraha parobihan kana desain umum iPhone anyar. Éta bakal neraskeun tonggong kaca, hal anu penting pikeun ngecas nirkabel pikeun jalan, sareng sisina datar, sapertos iPhone 12. Di hareup urang bakal neraskeun layar anu nyayogikeun sadayana payun, sareng "kiyeu" anu ngagaduhan ciri iPhone ti saprak iPhone X bakal aya, sanaos ku ukuranana ngirangan hatur nuhun kana panempatan speaker anyar. Dina modél anyar ieu spéker moal nempatan pusat kiyeu Sabalikna, éta bakal lokasina di ujung luhur layar, nyésakeun langkung seueur ruang pikeun kaméra payun sareng sadaya komponén FaceID pikeun ditempatkeun, janten lébarna tiasa dikirangan.

Diménsi iPhone anyar bakal sami sareng model na ayeuna, ngan kandelna bakal ningkat minimal, sakitar 0,26 mm, hal anu urang moal perhatoskeun nalika urang gaduh, tapi éta tiasa masihan kami sababaraha masalah sareng panutup modél ayeuna. Dina kasus naon waé, kasus iPhone 12 moal jalan pikeun iPhone 13 anyar, Kusabab modul kaméra bakal langkung ageung.

IPhone 13 kiyeu

Justru dina bagian iPhone ieu dimana anjeun bakal tiasa perhatoskeun sababaraha parobahan desain taun ayeuna, kusabab tujuanana bakal langkung ageung sareng bakal langkung nonjol tibatan di generasi ayeuna, janten modulna, sapertos anu parantos urang sebatkeun sateuacanna, bakal janten langkung ageung. Sababaraha rumor nyarios ngeunaan susunan diagonal anyar lénsa iPhone 12 sareng 12 mini, anu bakal terasna ngan ukur gaduh dua. Kamungkinan tujuan 2/3 (gumantung kana modélna) dijagaan ku kristal sapir tunggal, tibatan ngalakukeun éta sacara individual sapertos dina modél ayeuna, ogé parantos dibahas.

Kami henteu hoyong gagal nyebatkeun kamungkinan ngeunaan konektor kilat iPhone 13 anyar, kumargi sanaos sigana henteu dipikaresep, parantos aya sababaraha rumor ngeunaan kamungkinan sahenteuna modél henteu ngagaduhan jinis konektor. Sistem MagSafe anu dileupaskeun taun kamari sanés ngan ukur ukur pikeun ngeusi batre alat tapi ogé pikeun pangiriman data. Sakumaha urang nyarios, sigana aya anu tiasa sumping gancang tapi teu dipikaresep pikeun taun ieu.

Kelir tina iPhone 13 anyar

Warna-warna iPhone anyar sok ngahasilkeun seueur rumor di sakurilingna, sanaos engkéna henteu dikonfirmasi dina kaseueuran kasus. Pasti rumor gaduh dasarna, Apple ngalakukeun seueur tés kalayan warna anu béda salami waktos pangwangunan iPhone anyar, nyésakeun warna atanapi dua énggal dina tungtungna, pangpangna. Ayeuna iPhone 12 sayogi dina warna bodas, hideung, biru, héjo, ungu sareng beureum, sedengkeun iPhone 12 Pro aya dina grafit, pérak, emas sareng biru.

IPhone anyar 13 warna

Kalayan modél iPhone énggal kami bakal tetep ngagaduhan seueurna warna, sanaos sababaraha bakal diganti. Maka dina iPhone 13 Pro grafit bakal masihan jalan ka matte hideung, que éta bakal katingali langkung hideung tibatan model ayeuna, anu langkung kulawu. Aya ogé omongan warna parunggu, langkung jeruk tibatan emas ayeuna. Sareng dina modél "non-Pro", warna pink tiasa dilebetkeun, tapi sigana résiko teuing.

Karakteristik anu dianggap dikonfirmasi

layar

Layar bakal ngajaga resolusi anu sami sareng anu ayeuna, ogé ukuran anu sami. Anu diarepkeun nyaéta éta, taun ayeuna enya, laju nyegerkeun 120Hz dugi, sanaos dugi ka modél Pro, duanana 6.1 sareng 6.7 inci. Layarna bakal janten jinis LTPO, anu bakal ngirangan konsumsi énergi 15 dugi ka 20%. Jinis téknologi ieu ogé ngamungkinkeun pikeun ngirangan jumlah komponén dina layar, sahingga langkung seueur rohangan pikeun komponén anu sanés (contona, batré).

Dina sababaraha dinten ayeuna ogé aya anu nyarios pungsionalitas layar énggal, "Salawasna dipajang" atanapi layar teras hurung, sapertos Apple Watch ti séri 5. Ngirangan konsumsi énérgi layar LTPO tiasa ngimbangan konsumsi anu langkung luhur anu dimungkinkeun ku fitur ieu, anu bakal ngamungkinkeun anjeun ningali informasi dina layar nalika iPhone dikonci.

Pintonan IPhone 120 13Hz

raray ID

IPhone 13 bakal ngajaga pangakuan raray salaku sistem kaamanan pikeun pameseran, pamayaran nganggo Apple Pay sareng muka konci alatna. Dina sababaraha dinten terakhir, rumor muncul anu ngaku yén IPhone 13 tiasa debut sistem pangenalan wajah anu anyar yén éta bakal dianggo bahkan kalayan topéng, anu bakal janten insentif penting pikeun ngabaru iPhone taun ayeuna.

Ampir dikaluarkeun yén iPhone anyar ngagaduhan sistem pangenal sidik, atanapi Touch ID, sanaos kanyataanna parantos tiasa nyobian sistem dina sababaraha prototipe iPhone 13. Sigana pisan teu mungkin yén iPhone anyar ieu kalebet fitur ieu, sareng yén urang kedah ngantosan sahenteuna sataun, upami éta kalebet dina tungtungna.

Kaméra

Éta bakal janten salah sahiji bagian anu bakal nyayogikeun langkung seueur berita, kalayan pamutahiran sapanjang kisaran, sanaos langkung penting dina 13 Pro sareng Pro Max. Modél ieu bakal kalebet 6 elemen lénsa sudut lega ultra anyar, dibandingkeun sareng 5 unsur anu ayeuna. Ieu bakal mangaruhan kana pamutahiran kualitas poto anu diala ku lénsa ieu, anu ogé bakal dibantuan ku dilebetkeun ku pokus otomatis, ayeuna teu aya, sareng apertur langkung ageung f / 1.8 (ayeuna éta f / 2.4).

Ukuran kaméra IPhone 13

nu target bakal langkung ageung, maka kanaékan ukuran modul tina kaméra. Ieu bakal ngamungkinkeun lawang cahaya anu langkung ageung pikeun kéngingkeun kualitas anu langkung saé dina poto sareng sakedik panerangan. Salaku tambahan, ukuran sénsorna ogé bakal langkung ageung, ogé motret langkung seueur cahaya. Sadayana sigana nunjukkeun yén Apple hoyong taun ayeuna ningkatkeun poto-poto anu dicandak dina kaayaan cahaya anu handap.

Perkembangan anu pangénggalna ieu henteu jelas pikeun kami upami éta bakal aya dina sadaya modél iPhone, atanapi upami éta ngan ukur disayogikeun pikeun modél Pro. Anu bakal aranjeunna bagi-bagi nyaéta paningkatan dina stabilisasi gambar, janten kalebetkeun kana sénsorna, ninggalkeun stabilisasi optik, kéngingkeun poto sareng pidéo anu langkung saé. Naon anu sigana ampir pasti nyaéta sénsor LiDAR bakal éksklusif pikeun iPhone 13 Pro.

Bakal aya dua modeu kaméra énggal, hiji fotografik, pikeun nyandak poto langit wengi. Ieu tiasa ngajelaskeun janten seueur paningkatan anu difokuskeun kana poto hampang sareng lampu ultra-lega. Modeu anyar anu sanésna nyaéta video, kalayan pangaruh kabur sami sareng modél potret poto, anu anjeun ogé tiasa retouch saatos ngarobih jero lapangan.

Batré sareng ngecas

IPhone 13 anu anyar tiasa ngaluncurkeun téknologi anyar anu disebat "batré papan lemes", anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun batré kalayan langkung sakedik lapisan, anu ngahémat rohangan internal dina iPhone. Ku cara kieu, kapasitas batréna tiasa ditingkatkeun tanpa kedah ningkatkeun ukuran iPhone. IPhone 13 Pro Max bakal janten anu nampi paningkatan batré anu pangageungna, ngahontal 4,352mAh, sedengkeun sésana modél bakal ningali kanaékan anu langkung alit.

Sigana moal aya parobihan dina sistem pengisian, kabel sareng nirkabel. Apple ngenalkeun sistem MagSafe sareng iPhone 12, anu ngahontal kakuatan dugi ka 15W, sedengkeun ku kabel beban maksimum nyaéta 20W. Kacuali kejutan, data ieu bakal tetep henteu robih dina iPhone 13 anyar. Éta ogé henteu diharepkeun ngagaduhan muatan tibalik, atanapi sahenteuna sanés muatan tibalik anu ngamungkinkeun aranjeunna dianggo salaku pangkalan muatan Qi konvensional. Kami parantos terang yén iPhone 12 gaduh pangisian daya tibalik tapi éta dugi ka ngecas deui batré MagSafe énggal anu Apple nembé diluncurkeun.

Spesifikasi anu sanés

Diasumsikeun yén iPhone 13 anyar bakal kalebet prosésor B15 A14, panerus A12 Bionic ayeuna kalebet dina iPhone XNUMX. Generasi énggal ieu tiasa kalebet "sistem dina chip" (SoC) énggal anu sanés ngan ukur ningkatkeun kinerja alat, némbak kakuatanana sabab kajadian sacara turun-tumurun, tapi éta ogé bakal ningkatkeun efisiensi na ku ngirangan konsumsi énergi.

Panyimpenan pastina bakal tetep teu robih, mimitian ti 64GB y kalayan maksimal 512GB. Aya gosip ngeunaan ningkatkeun ukuran boot dugi ka 128GB, anu bakal janten berita anu hadé sareng langkung ti logis, tapi sigana henteu dipikaresep teuing. Kamungkinan iPhone 13 tiasa angkat ka 1TB panyimpenan dina modél Pro ogé katingalina lumayan jauh.

Sadaya modél iPhone 13 bakal gaduh konektipitas 5G, sareng bakal nganggo modem Qualcomm X60. Palaksanaan jaringan sapertos ieu masih rada marginal di kalolobaan nagara, sanaos diperkirakeun 2022 tungtungna bakal hartosna awal ékspansi umumna. Ngeunaan konektipitas WiFi, bakal cocog sareng jaringan WiFi 6E anyar, anu nambihan band 6GHz sareng ningkatkeun WiFi 6, masih dina tahap implementasi anu mimiti pisan.

Ngahasilkeun iPhone 13 anyar numutkeun inpormasi anu dikonfirmasi

Sakumaha biaya iPhone 13?

Henteu diperkirakeun aya parobihan harga iPhone 13 masih bakal ngarugikeun persis sami tibatan generasi ayeuna.

  • iPhone 13 mini tina € 809
  • iPhone 13 ti € 909
  • iPhone 13 Pro ti € 1159
  • iPhone 13 Pro Max tina € 1259

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Danco cenahna

    Hayu, upami anjeun gaduh iPhone 12, anu 13 henteu pantes, praktisna sélulér anu sami

    1.    David cenahna

      Nya sapertos unggal taun, henteu aya anu robih ti 11 dugi ka 12 ogé, aranjeunna nempatkeun magnet dina tonggong

    2.    Sergio cenahna

      Nya, upami anjeun ngagaduhan ogé 11 sareng 10 éta ogé sami, Aranjeunna moal langkung ngabaru naon-naon.

  2.   Juanjo cenahna

    Leres, éta henteu pantes mésér iPhone 13. Éta bakal ningkatkeun batréna janten +4300 mh. IPhone Fold sareng iPhone 14 bakal janten hal anu sanés. Salaku tambahan, perusahaan ageung ayeuna nerapkeun chip 4n, dina 2023 kami bakal gaduh 3 chip gauge, anu matak!
    Batréna bakal nganggo grafit sigana mah aranjeunna nyarios? Batréna bakal tahan ampir saminggu.