Analisis iPhone 13 Pro Max: naon anu parantos robih dina telepon Apple anu énggal

IPhone 13 aya di dieu, sareng sanaos sacara éstétis sadaya modél mirip pisan sareng anu sateuacanna, ampir sami, parobihan anu dilakukeun ku telepon anyar ieu penting sareng urang ngawartosan anjeun didieu.

Smartphone Apple anyar aya di dieu, sareng taun ayeuna dimana parobihan kajantenan di jero. Éstétis éta tiasa nyababkeun yén urang nyanghareupan telepon pinter anu sami, sanaos aya ogé variasi leutik anu kedah diperhatoskeun, tapi parobihanana khususna dina "pedalaman". Entong lieur sareng tampilan luarna, sabab warta mangaruhan bagian penting tina telepon sapertos layar, batré sareng kaméra, utamina kaméra. Taun ayeuna analisis kami pikeun iPhone 13 Pro Max fokus kana paningkatan ieu supados anjeun terang persis naon anu ditawarkeun ku terminal anyar ieu.

iPhone 13 Pro Max

Desain sareng Spésifikasi

Apple tetep nyimpen desain anu sami sareng iPhone 12 pikeun iPhone 13, dugi ka seueur anu nyarioskeun perkawis iPhone 12s. Diskusi teu leres, leres, telepon anyar hese dibedakeun ku mata taranjang tina telepon anu diluncurkeun sataun katukang, kalayan ujungna lempeng, layar na lengkep datar sareng modul kaméra kalayan tilu lénsa anu disimpen dina susunan segi tilu ciri éta. . Aya warna énggal, Sierra Blue, sareng tilu warna klasik dijaga: emas, pérak sareng grafit, anu terakhir nyaéta anu kami nunjukkeun dina tulisan ieu.

Tata perenah tombol, switch bisu, sareng konektor kilat antara spéker sareng mikropon sami. Kandelna terminal parantos naék minimal (0,02cm langkung ti iPhone 12 Pro Max) sareng beurat na ogé (12 gram langkung kanggo total 238 gram). Éta parobihan anu teu aya hargana nalika anjeun gaduh. Résistansi cai (IP68) ogé tetep henteu robih.

IPohne 12 Pro Max sareng iPhone 13 Pro Max babarengan

Tangtosna parantos aya pamutahiran dina prosésor anu dikandungna, A15 Bionic énggal, langkung kuat sareng éfisién tibatan A14 Bionic tina iPhone 12. Éta moal janten hal anu anjeun ogé bakal perhatoskeun, sabab prosesor "lami" masih tiasa dianggo pisan gampang sareng langkung ti cukup pikeun panggunaan aplikasi atanapi gim, bahkan anu paling nuntut. RAM, anu Apple henteu pernah nunjukkeun, tetep henteu robih sareng 6GB na. Pilihan panyimpenan mimitian jam 128GB, sami sareng taun kamari, tapi taun ayeuna urang gaduh modél "Top" énggal anu ngahontal kapasitas dugi ka 1TB, hal anu bakal dipikaresep sababaraha sabab hargana sareng kusabab henteu leres-leres diperyogikeun seuseueurna pangguna.

Tampilan 120Hz

Apple parantos nyebatkeun éta Super Retina XDR Display Pro Motion. Tukangeun nami sonorous ieu kami ngagaduhan layar OLED anu saé anu ngajaga ukuran anu sami 6,7 ", kalayan résolusi anu sami tapi éta kalebet pamutahiran anu urang parantos lami ngantosan: laju refresh 120Hz. Ieu ngandung harti yén animasi sareng transisi bakal langkung cairan. Masalah anu disanghareupan ku layar anyar ieu nyaéta animasi dina ios parantos lancar pisan, janten dina pandangan heula aranjeunna tiasa henteu merhatoskeun seueur, tapi éta nunjukkeun, utamina nalika muka konci alat sareng sadaya ikon "ngapung" kana desktop telepon anjeun.

Notch tina iPhone 13 Pro Max gigireun iPhone 12 Pro Max

Apple parantos ngiringan layar Pro Motion na (éta anu disebatna 120Hz) kana iPhone, sababaraha bakal mikir yén éta ngeunaan waktos, tapi parantos dilakukeun ku cara anu saé pisan anu mangaruhan henteu ngan ukur kumaha anjeun ningali layar tapi ogé kalebet pisan positif dina drum. Laju nyegerkeun layar ieu beda-beda ti 10Hz nalika teu diperyogikeun deui (contona nalika ningali poto statis) dugi ka 120Hz upami diperyogikeun (nalika ngagulung dina wéb, dina animasi, jst.). Upami iPhone teras-terasan nganggo 120Hz, salian ti teu diperyogikeun, otonomi terminal bakal ngaleutikan pisan, janten Apple parantos milih kadali dinamis ieu anu beda-beda gumantung kana kabutuhan waktosna, sareng éta hasil.

Aya ogé parobahan anu diarepkeun ku seueur urang: ukuran kiyeu parantos dikirangan. Pikeun ieu, headset parantos dipindahkeun ka luhur, ngan ukur dina ujung layar, sareng ukuran modul pangenal wajah parantos dikirangan. Bédana na henteu ageung, tapi éta tiasa ditingali, sanaos kirang gunana (sahenteuna pikeun ayeuna). Apple tiasa (kedah) milih pikeun nambihan anu sanés dina palang status, tapi kanyataanna nyaéta anjeun neraskeun atanapi ningali ikon anu sami pikeun batré, WiFi, jangkauan waktos sareng seueur jasa lokasi. Kami henteu tiasa nambihan persentase batré, contona. Rohangan anu waspada anu bakal urang tingali upami apdet kahareupna diperbaiki.

Parobihan terakhir dina layar kirang diperhatoskeun: kacaangan khas 1000 nits, dibandingkeun sareng 800 nits tina model saméméhna anu sanés, ngajaga kacaangan maksimum 1200 nits nalika ningali eusi HDR. Kuring henteu perhatoskeun parobihan nalika ningali layar dina siang siang di jalan, éta katingalina saé pisan, sapertos dina iPhone 12 Pro Max.

Layar splash IPhone 13 Pro Max

Batré teu kaéléhkeun

Apple parantos ngahontal naon anu sigana hésé dicapai, yén batré anu hadé tina iPhone 12 Pro Max parantos ningkat pisan ku iPhone 13 Pro Max. Seueur kalepatan anu aya dina layar, kalayan tingkat panyegaran dinamis anu kuring béjakeun ka anjeun, prosésor A15 anyar ogé pangaruh, langkung épisién sakumaha unggal taun, tapi tanpa diragukeun unsur anu ngabedakeun utamina nyaéta batréna langkung ageung. IPhone 13 Pro Max anu anyar ngagaduhan batré kalayan kapasitas 4.352mAh, dibandingkeun sareng 3.687mAh tina iPhone 12 Pro Max. Sadaya modél taun ayeuna ningali kanaékan batréna, tapi anu parantos ngahontal paningkatan paling jelas nyaéta anu panggedéna di kulawarga.

Upami iPhone 12 Pro Max aya dina Puncak otonomi, ngéléhkeun terminal persaingan nganggo aki-aki anu langkung ageung, iPhone 13 Pro Max ieu badé nyetél palang luhur pisan. Kuring gaduh iPhone anyar dina panangan kuring pikeun waktos anu pondok, cukup lami pikeun ningali éta Kuring dugi ka akhir poé kalayan batréna langkung seueur tibatan sateuacanna. Kuring kedah diuji dina waktos anu nungtut dimana 12 Pro Max henteu dugi ka akhir dinten kusabab panggunaan anu intensif pisan, tapi katingalina sapertos 13 Pro Max ieu bakal tahan sampurna.

Poto anu langkung saé, utamina dina lampu handap

Cenah mah di awal, dimana Apple nempatkeun sésana parantos aya dina kaméra. Modul anu langkung ageung ieu anu nyegah panutup taun kamari tina ngalayanan kami taun ayeuna langkung ti ngimbangan kasulitan ieu. Apple parantos ningkat masing-masing tina tilu lensa kaméra, telepona, sudut lega, sareng sudut ultra-lega. Sensor anu langkung ageung, piksel anu langkung ageung sareng apertur anu langkung ageung dina dua anu terakhir, kalayan zum anu janten 2,5x dugi ka 3x. Naon tarjamahna ieu? Di mana urang kéngingkeun poto anu langkung saé, anu khususna katénjo dina cahaya low. Kaméra iPhone 13 Pro Max parantos ningkat pisan dina lampu handap anu aya waktos nalika modeu wengi luncat kana iPhone 12 Pro Max sareng henteu dina iPhone 13 Pro Max, kusabab anjeun henteu peryogi. Ku jalan kitu, ayeuna sadayana tilu lénsa ngamungkinkeun modeu wengi.

Apple ogé kalebet fitur anyar anu disebat "Gaya fotografi". Bosen iPhone néwak poto "datar"? Ayeuna anjeun tiasa ngarobih kumaha kalakuan kaméra telepon anjeun, sahingga éta nangkep gambar sareng kontras anu langkung luhur, langkung cerah, haneut atanapi langkung tiis. Gaya na parantos ditangtoskeun, tapi anjeun tiasa ngarobihna sesuai ka karesep anjeun, sareng sakali anjeun nyetél gaya éta bakal tetep dipilih dugi ka ngarobih deui. Profil ieu moal tiasa dianggo upami anjeun néwak poto dina format RAW. Sareng tungtungna Modeu makro, anu ngurus sudut ultra lega, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun néwak gambar objék anu aya 2 sentimeter tina kaméra. Éta mangrupikeun hal anu sacara otomatis kajadian nalika anjeun caket, sareng sanaos mimitina kuring pikir éta henteu bakal masihan seueur, kaleresan éta ngajantenkeun anjeun gambar anu panasaran pisan.

Ngan aya hiji hal anu kuring teu resep ngeunaan parobihan ieu kaméra: paningkatan zum telephoto. Éta lénsa anu biasa dianggo pikeun modeu potrét, sareng Kuring resep gaduh zum 2,5x langkung saé tibatan 3x énggal sabab kuring kedah ngazum gede pikeun kéngingkeun sababaraha poto, sareng kadang henteu mungkin. Éta bakal janten masalah pikeun biasa.

Poto mode makro iPhone 13 Pro Max

Ikon aplikasi poto sareng modeu Makro

ProRes Video sareng Bioskop Mode

IPhone sok janten Puncak nalika ngeunaan rékaman pidéo. Sadaya parobihan dina kaméra anu parantos kuring sebatkeun pikeun poto katingali dina rékaman pidéo, sakumaha anu jelas, tapi ogé Apple parantos nambihan dua fitur énggal, anu bakal mangaruhan sakedik pangguna, sareng anu sanés anu bakal seueur. , mang. Anu mimiti nyaéta rékaman ProRes, codec anu nyarupaan format "RAW" di mana para profesional bakal tiasa ngédit pidéo sareng sadaya inpormasi anu kalebetna, tapi éta henteu kedah mangaruhan pangguna normal pisan. Nyatana, anu mangaruhan nyaéta 1 menit ProRes 4K nempatan rohangan 6GB, janten upami anjeun henteu meryogikeunna, langkung saé tinggalkeun éta ditumpurkeun.

iPhone 13 Pro MAx sareng 12 Pro Max babarengan

Mode Sinématika lumayan pikaresepeun, sareng kalayan sakedik persiapan sareng latihan, éta bakal masihan anjeun hasil anu saé. Éta sapertos Modeu Potrét tapi dina pidéo, sanaos operasina béda-béda. Nalika anjeun nganggo modeu ieu, rékaman pidéo diwatesan ku 1080p 30fps, sareng balesna anu anjeun kéngingkeun nyaéta pidéo pokona kana poko utama sareng ngaburukan sésana. IPhon ngalakukeun ieu sacara otomatis, fokus kana panempo, sareng ngarobih gumantung kana naha objék anyar asup kana pesawat. Anjeun tiasa ogé sacara manual bari ngarékam, atanapi engké ku ngédit pidéo dina iPhone anjeun. Éta ngagaduhan kalemahan, sareng éta kedah ningkat, tapi kedah dipikaterang yén éta pikaresepeun sareng nawiskeun hasilna anu narik pisan.

Parobihan anu penting pisan

IPhone 13 Pro Max anyar ngagambarkeun parobahan anu penting pisan dibandingkeun sareng generasi sateuacanna dina aspék anu aya hubunganana sareng smartphone sakumaha batréna, layar sareng kaméra. Pikeun ieu kedah ditambihan parobihan anu biasa di sadaya taun, ku prosésor A15 Bionic énggal anu bakal ngéléhkeun sadaya patokan di dinya sareng anu janten. Éta bakal sigana yén anjeun mawa iPhone anu sami dina panangan anjeun, tapi kanyataanna nyaéta iPhone 13 Pro Max ieu béda pisan, sanaos batur henteu merhatoskeun. Upami éta masalah pikeun anjeun, anjeun kedah ngantosan parobihan desain taun payun, tapi upami anjeun hoyong gaduh iPhone langkung saé tibatan anu sateuacanna, perobihanna tiasa dibenerkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   David cenahna

    Nyandak poto sapertos ieu sareng dua iPhones disarengan ku teu sadar anjeun ngahontal foto 3D stéroskopik LUCU. Kuring parantos nyandak poto kuring dina 3D mangtaun-taun, sareng salah sahiji cara nyaéta ngagunakeun dua kaméra, anu sanésna nganggo sélulér atanapi kaméra anu sami pikeun nyandak dua poto sababaraha séntiméter saolah-olah anjeun nempatkeun sélulér anu sanésna - ngan ukur valid pikeun bentang anu teu aya gerakan, atanapi ogé cara sanésna nganggo i3DMovieCam, anu nganggo dua lénsa iPhone anu dijajarkeun (dina pro normal sareng zum, dina 12 sareng 11 anu sanés pro normal sareng sudut ultra lega, jst.), ku cara App terakhir ieu ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngarékam pidéo dina 3D ... Sareng kalayan kualitas anu langkung saé tibatan kaméra 3D sanés kalebet 3D1 atanapi Lume Pad anu anyar.