iPhone 13 sareng iPhone 13 Mini, kami nyaritakeun sadayana rinci

IPhone 13 anyar dina sadaya warna na aya

Apple parantos uih deui kana sababaraha rangkaian peluncuran anu parantos kami analisa sacara rinci di dieu dina iPhone Aktualidad, sapertos Apple Watch Series 7, a rentang iPad anyar atanapi bahkan iPhone 13 Pro, janten ayeuna urang kedah nyarioskeun perkawis terminal anu paling tradisional sareng biasa tina firma.

IPhone 13 sareng iPhone 13 Mini nampi renovasi anu pikaresepeun, sanaos di luarna sigana henteu robih pisan, éta nyumputkeun sababaraha hal anyar. Pendakan sareng kami sadaya detil iPhone 13 supados anjeun terang sacara jero kisaran produk anyar ti perusahaan Cupertino.

Ngirangan kiyeu sareng pangropéa layar

Alat Apple anu anyar ampir lengkep ngawariskeun desain lanceukna iPhone 12, ku sabab éta ngajaga na 6,1 inci. Pikeun ngalakukeun ieu, pasang panel di payun OLED Super Rétina XDR kalayan kasaluyuan pikeun Dolby Vision dina babandingan 19,5: 9, ku sadayana ieu kami ngahontal resolusi 2532 x 1170 sahingga kapadetan 460 piksel per inci. Sakali deui Apple bet dina a Laju nyegerkeun 60 Hz, Sareng hal na seueur anu nyarios ngeunaan 120 Hz yén panel Apple bakal dipasang, tapi ieu disayogikeun pikeun vérsi "Pro" tina iPhone. Dina kasus iPhone 13 Mini kami ngagaduhan panel 5,4 inci, kalayan résolusi 2340 x 1080 anu nawiskeun kapadetan 476 piksel per inci.

  • IPhone 13 Diménsi: 146,7 x 71,5 x 7,6 mm
  • IPhone 13 Beurat: 173 gram
  • IPhone 13 Mini diménsi: 131,5 x 64,2 x 7,6 milimeter
  • IPhone 13 Beurat Mini: 140 gram

Detil sanés bagian payun ieu nyaéta "kiyeu", salian ti ngahijikeun vérsi 2.0 Face ID, ayeuna ngagaduhan lébar anu diréduksi ku 20%, Nanging, éta tetep persis panjangna sami, janten daérah layar anu tiasa dianggo tetep ampir sami sareng édisi sateuacanna tina iPhone. Pasti Apple parantos milih pikeun ngirangan nocht ieu, anu parantos mindahkeun spéker ka bagian paling luhur dina layar, hal anu parantos dilakukeun perusahaan telepon sanés pikeun sababaraha waktos, dina henteuna terang naha kualitas audio dijaga dina aspek ieu .

Dina téknis, Apple henteu acan kabagi henteu aya inpormasi perkawis RAM, sakumaha biasana, janten kami bakal ngantosan para sahabat ti iFixit ngalaksanakeun autopsi munggaran anjeun, sanaos dianggap bakal gaduh 6 GB RAM, persis 2 GB kirang tina versi "Pro" tina iPhone. Dina hal pamrosésan, prosésor A13 Bionic didamel ku TSMC sareng Apple parantos ngaidentifikasi salaku prosesor anu paling kuat kalayan GPU terintegrasi pikeun telepon sélulér dina pasaran, patarosan anu urang boro-boro bakal tiasa diskusikeun.

Langkung kakuatan sareng nyimpen énggal

Dina hal ieu, Apple parantos milih Mesin Neural NPU generasi kaopat anu bakal ngabantosan ngolah fotografi sareng kinerja Augmented Reality sareng video games. Tangtosna, salah sahiji kejutan anu hébat dina panyimpenan, pikeun kisaran iPhone 13 ieu Apple parantos milih kanggo ngamimitian 128GB, duka kali 64 GB anu ditawarkeun dina iPhone 12 sareng masihan dua pilihan deui anu ngaliwatan 256 GB sareng 512 GB, a novelty yén pamaké ios anu pasti bakal keprok.

Dina bagian téknis dina tingkat konéktipitas, Apple ogé hoyong tetep énggal, kusabab ieu parantos dianggo WiFi 6E dina alat ieu, anu ayeuna kabeneran aya Leres-lega 5G dina sadaya vérsi iPhone sareng naon anu ngajaga NFC. Tangtosna, ayeuna urang tiasa gaduh DualSIM ngalangkungan eSIM dugi ka 5G dina kadua kartu virtual, anu tiasa janten léngkah munggaran nuju alat tanpa port. Jelas slot kartu nanoSIM dijaga, pikeun anu henteu ngagaduhan kamungkinan gaduh eSIM ti perusahaan telepon na.

Kaméra protagonis

Dina tingkat kaméra aya renovasi anu hébat, modul tukang ayeuna langkung seueur tempat sareng parantos ngarobih susunan sénsor, anu nuju kana desain diagonal, ngagentos anu nangtungna sateuacana, sareng tanpa ngahijikeun sénsor LiDAR anu ditangtoskeun deui pikeun rentang «Pro». Kaméra utama nyaéta a Wide Angle gaduh 12 MP sareng aperture f / 1.6 sareng sistem stabilisasi gambar optik anu maju (OIS). Sensor anu kadua nyaéta a 12 MP Ultra Wide Angle anu dina hal ieu sanggup néwak langkung 20% ​​langkung lampu tibatan vérsi kaméra sateuacanna sareng éta gaduh aperture f / 2.4. Sadaya ieu bakal ngamungkinkeun kami ngarekam dina 4K Dolby Vision, dina Full HD dugi ka 240 FPS komo ngamangpaatkeun mode "cinematic" anu nambihan pangaruh kabur ngalangkungan parangkat lunak, tapi ngan ukur nyatet dugi ka 30 FPS.

Sedengkeun pikeun kaméra hareup, Apple terus ngamangpaatkeun sistem True True Kedalaman anu diwangun ku sensor sudut lega 12 MP, sareng f / 2.2 aperture, sensor 3D ToF sareng LiDAR, anu ngamungkinkeun rékaman dina gerak lambat kalayan gampang.

Sesa rinci sacara praktis tetep

Ngawangkong ngeunaan otonomi iPhone 13 anyar gaduh 20W pangisian daya gancang sareng nirkabel ngalangkungan 15W MagSafe. Sedengkeun pikeun perlawanan, aranjeunna bet deui dina standar IP68 sareng pikeun Keramik Shield dina kaca payun, anu ngajangjikeun janten anu terkuat di pasar. Sakumaha anjeun terang, iPhone tiasa disayogikeun ti dinten Jumaah, 17 Séptémber sareng unit anu munggaran bakal dikirimkeun ti 24 Séptémber. Anjeun tiasa ngagaleuhna dina warna beureum, bodas, hideung, biru sareng pink, diwangun dina aluminium daur ulang kanggo chassis sareng gelas kanggo bagian tukang dina format anu ngagurilap, nyayogikeun matte pikeun "Pro" sapertos anu kajantenan dina acara anu sanés.

Ieu bakal harga:

  • iPhone 13 Mini (128GB): euro 809.
  • iPhone 13 Mini (256GB): euro 929.
  • iPhone 13 Mini (512GB): euro 1.159.
  • iPhone 13 (128GB): Euro 909
  • iPhone 13 (256GB): Euro 1029
  • iPhone 13 (512GB): Euro 1259

Sakumaha anjeun tiasa tingali, harga dijaga dibandingkeun sareng taun kamari, hal anu kedah diperhatoskeun kusabab kakurangan semikonduktor sareng kanaékan biaya manufaktur. Urang bakal masihan analisis anu jero pikeun anjeun, teraskeun.

Kalayan perusahaan mana anjeun tiasa mésér iPhone 13?

Sababaraha operator anu tiasa anjeun mésér, kanggo ayeuna, iPhone 13 Movistar, Vodafone, Oranyeu sareng Yoigo. Pikeun kéngingkeun telepon pinter, anjeun kedah janten palanggan operator sareng nyewa salah sahiji tarifna, boh konvergen atanapi mobile hungkul.

Harga iPhone 13 bakal béda-béda gumantung kana modél anu anjeun pilih sareng perusahaan telepon, sakumaha anu dituduhkeun ku Ayam. Salaku conto en Vodafone anjeun gaduh pilihan anu paling murah dina pasar mini iPhone 128GB pikeun € 702. Pikeun bagianna, Movistar sareng Oranyeu nawiskeun modél anu sami ieu sakitar € 810. Ngeunaan iPhone 13, Vodafone ogé anu masihan alternatif anu paling murah. Biaya iPhone 13 kalayan 256GB di operator Inggris nyaéta € 909.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.