Apple Watch pas pisan yén éta tiasa tiasa nyegah serangan jantung

detak jantung-apel-nonton

Monitor denyut jantung Apple Watch

El Monitor denyut jantung Apple Watch nyaéta jauh, langkung saé tibatan urang sadayana panginten di awal na, dina tiori, éta tiasa nyandak urang kamajuan médis anu hébat. Salah sahiji kamajuan ieu nyarios geuwat, tapi teu hartosna éta sateuacanna sakedik. Nyaéta ngeunaan prédiksi serangan jantung sateuacan kajantenan.

Pamekar Brad Larson kaluar pikeun ngaji hiji dinten sareng, dina akhir kagiatanana, ngabandingkeun hasil anu Apple Watch parantos pasihan anjeunna ku hasil monitor anu sanésna anjeunna anggo dina waktos éta. Numutkeun kesanna, kanyataan yén Apple Watch henteu ngagaduhan persetujuan ti FDA (Administrasi Pangan sareng Narkoba) salaku alat médis henteu ngajantenkeun jauh tina alat anu teu leres, keur praktis dina tingkat anu sami sareng éléktrokardiogram.

Larson ngabandingkeun hasil tina Apple Watch ku monitor denyut jantung Mio Alpha, anu dipeunteun pikeun akurasi EKG na. Mio Alpha nyandak conto sakali unggal tilu detik sareng smartwatch Cupertino ngalakukeun éta sakali unggal 5 detik, tapi bacaan na sacara praktis idéntik. Gambar aya rébuan kecap.

apal-nonton-vs-mio-alpha

Kalayan presisi ieu, Apple Watch tiasa nguntungkeun pisan pikeun diajar panyakit jantung. Ayeuna, pasién kedah nganjang ka dokter atanapi rumah sakit pikeun ngajalankeun treadmill sareng nampi bacaan EKG. Ngagabungkeun hasil kahirupan sadidinten sareng hasil kagiatan anu langkung nuntut tiasa ngabantosan panaliti langkung ngartos ngeunaan kinerja jantung.

Apple peryogi persetujuan FDA pikeun nembongkeun data EKG atanapi masihan rekomendasi médis, tapi ahli téknologi médis Euan Thomson nyatakeun arloji diberesihan ku FDA pikeun ngawaskeun data ieu sareng parangkat lunak éta tiasa dianggo pikeun ngingetkeun pangguna serangan jantung anu bakal datang atanapi ngalih langkung gancang dina panyilidikan.

Perusahaan Thomson mangrupikeun anu munggaran nampi persetujuan FDA dina alat sélulér kalayan monitor EKG. Éta ogé ngagaduhan algoritma anu disatujuan ku FDA anu tiasa ngadeteksi fibrilasi atrium (henteu teratur, wirahma gancang, atanapi wirahma anu tiasa nyababkeun aliran getih anu goréng) dina aplikasi ios na.

Nampi persetujuan FDA bakal janten batu di jalan anu sesah pikeun ngurilingan, tapi Apple parantos nunjukkeun minat ngabantosan panilitian médis sareng HealthKit sareng ResearchKit. Ogé aya oksimeter ditumpurkeun dina Apple Watch sareng aranjeunna parantos nyewa tim ahli médis. Sigana mah aranjeunna ngagaduhan anu langkung penting dina pipikiran tibatan janten pinggel kagiatan fisik saderhana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Mario Llavona cenahna

    Kirang upami anjeun gaduh pigeulang tattoo anu jelas ...

  2.   Luis Padilla cenahna

    Sensor denyut jantung akurat pisan sakumaha anu ditingalikeun dina tés anu béda. Aranjeunna malah nyarios yén aya sénsor jenuh O2 anu disumputkeun anu hiji dinten tiasa ningali cahaya na. Tapi ti ditu ka prediksi serangan jantung ... Kami masih taun-taun entéh.

    Ayeuna teu mungkin pikeun ngaduga serangan jantung ku téknologi médis paling canggih. Henteu langkung ku Apple Watch. Ngawaskeun denyut jantung anjeun pisan béda ti rékaman EKG (electrocardiogram). EKG henteu ngan ukur ngawartosan kami ngeunaan frékuénsi, tapi ogé nyaritakeun ngeunaan kagiatan listrik jantung, nyaéta naon anu digunakeun pikeun diagnosa serangan jantung. Apple Watch henteu ngalakukeun nanaon tentang kagiatan listrik jantung. Tapi salaku tambahan, bahkan EKG ieu henteu cekap dina sababaraha waktos, urang peryogi tés getih pikeun tiasa ngajantenkeun évaluasi lengkep.

    Kuring henteu terang téknologi naon anu bakal dipilarian ku panaliti ieu, tapi sigana kuring yén naon anu parantos aranjeunna lakukeun nyaéta ngalamun.

    Hal sanésna nyaéta utiliti médis pikeun patologis anu sanés, sapertos fibrillation atrial atanapi AV blocks, anu mangaruhan langsung kana denyut jantung. Di dieu upami jenis alat ieu seueur nyarios sareng bakal ngabantosan seueur pasién.

    1.    Andrés cenahna

      nyarios ahli médis.

  3.   Pa Castelli cenahna

    Facundo Casal Després

    1.    Facundo Casal Després cenahna

      Balayar

  4.   Alfredo Rangel Ortiz cenahna

    Iraha anjeun dugi ka Mexico

  5.   Fhys cenahna

    Alat celaka pikeun konsumén, sigana teu aya anu sanés di dunya.