Kalayan ResearchKit Apple lebet kana panalitian médis

ResearchKit

Éta mangrupikeun salah sahiji fitur anu sering dianggo Apple waktos kamari, sanaos éta mangrupikeun salah sahiji fitur anu paling henteu dipikaresep ku masarakat umum anu hoyong ningali Apple Watch sareng harga na. Tapi urang moal tiasa mopohokeun pentingna léngkah ieu anu dilakukeun ku Apple, sabab ResearchKit mangrupikeun platform anu sampurna pikeun pamekar pikeun nyiptakeun aplikasi anu ngamungkinkeun ngalaksanakeun studi anu nyayogikeun data klinis berharga ti pasién, pikeun prakték klinis sapopoé para ahli médis sareng ngalaksanakeun studi anu ningkatkeun duanana diagnosis sareng pangobatan panyakit sapertos asma, Parkinson, atanapi diabetes. Sareng bagian anu pangsaéna nyaéta ieu mangrupikeun awal.

ResearchKit mangrupikeun léngkah salajengna dina hal Apple ngamimitian taun ka tukang ku aplikasi Kaséhatan. Leres, Salud, aplikasi éta anu sacara standar dipasang dina alat kami sareng anu kami ampir teu merhatoskeun. Kalayan pamekaran anu diperyogikeun sareng dukungan ti lembaga médis terkemuka, hal anu henteu langkung saé tibatan Apple tiasa kalayan gampang kahontal, aplikasi Kaséhatan sareng Researchkit tiasa nyirian sateuacan sareng saatos dina panilitian médis, sabab éta ngajawab sababaraha masalah utama dina bidang ieu:

  • Ukuran sampel: salah sahiji aspek anu paling penting nalika mendesain studi, sabab éta gumantung pisan kana naha hasil anu dipikagaduh aya hubunganana atanapi henteu.
  • Data obyéktif: data didapet sacara umum ngalangkungan pangukuran langsung anu dilakukeun ku alat-alat urang: denyut jantung, léngkah, kagiatan fisik, presisi gerak, sareng sajabana.
  • Komunikasi dua arah: komunikasi antara panaliti sareng subjek ulikan aya dina dua arah.

Sakumaha seueur pangguna ios di dunya? Panaliti naon waé bakal masihan naon waé pikeun ngagaduhan platform jutaan pangguna anu ngalaksanakeun studina. ResearchKit ngamungkinkeun éta, sabab éta mangrupikeun dasar anu aplikasi khusus tiasa dikembangkeun pikeun unggal panilitian. Sareng dina acara Apple aranjeunna parantos nunjukkeun ka kami sababaraha aplikasi ieu:

  • Asthma, panerapan anu tujuanna pikeun ngumpulkeun inpormasi ngeunaan lokasi-lokasi di mana pasién asma anu ilubiung dina panilitian ngageuhgeuhkeun gejalana, sahingga tiasa mendakan pemicu sahingga netepkeun cara ngahindaran anu ngamungkinkeun aranjeunna gaduh kontrol anu hadé kana panyakit.
  • mPower, ditujukeun ka pasién Parkinson, anu kedah ngalakukeun sababaraha kagiatan (gim mémori, katerampilan manual, leumpang sareng nyarios) pikeun ngawaskeun panyakitna anu bakal masihan data anu nilai pisan pikeun panaliti dina skala anu dugi ka teu mungkin.
  • GlucoSuccess, pikeun penderita diabetik. Éta ngawas kagiatan fisik anjeun, diét, sareng pangobatan anu anjeun candak pikeun ningali kumaha kagiatan sadidinten anjeun biasana mangaruhan kadar glukosa anjeun. Pasén bakal tiasa terang naon kaayaan anu nyababkeun robahan kadar gula getih sahingga gaduh kontrol anu langkung saé, sareng panaliti nampi sadaya data pikeun tiasa ningkatkeun pangobatan.
  • Bagikeun Lalampahanna, pikeun pasién anu nampi pangobatan kémoterapi pikeun kanker payudara. Tujuanana pikeun ngumpulkeun inpormasi ngeunaan épék jangka panjang perlakuan ieu, sapertos tingkat énergi pasién, kamampuan kognitif sareng wanda, inpormasi anu aranjeunna bakal nyobian ningkatkeun kualitas kahirupan pasien ieu.
  • Itung MyHeart hoyong ngaévaluasi kumaha gaya hirup anu béda tiasa mangaruhan résiko kardiovaskular. Pasén anu ilubiung kedah ngeusian sababaraha survey anu béda sareng ngalaksanakeun tugas anu bakal masihan inpormasi ka panaliti anu tujuanana pikeun ningkatkeun kabiasaan kaséhatan masarakat.

Aplikasi ieu ngumpulkeun inpormasi sacara langsung sareng ogé ngaksés data tina aplikasi Kaséhatan. Kaamanan dijamin, sareng data dijaga pribadi tanpa diaksés ku pangembang aplikasi atanapi Apple. Unggal pasién bakal terang dina unggal diajar naon data anu diaksés. sareng anjeun kedah otorisasi aksés éta.

ResearchKit ogé Open Source, anu cukup héran ku Apple janten promotor na, sareng éta moal sayogi dugi ka sasih payun, dimana titikna pamekar bakal tiasa ngamimitian damel sarengna. Leres, anjeun tiasa ngaunduh aplikasi anu Apple anggo kamari kanggo nunjukkeun éta sareng anu parantos kami bahas dina tulisan ieu. Tangtosna aranjeunna leres-leres bébas.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store Aplikasi deui henteu sayogi di App Store Aplikasi na henteu sayogi di App Store Aplikasi na henteu sayogi di App Store Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.