Pebble: kompetisi anu anjeun pikahoyong pikeun Apple Watch sareng moal pernah aya

Screenshot 2015-03-03 jam 16.03.10

Gol Kickstarter ngahontal dina opat menit. Opat juta dolar dikumpulkeun dina waktu kirang ti tilu jam. Langkung ti dua belas juta dina waktos nyerat tulisan ieu. Hasil anu kahontal ku kampanye anu Pebble dimimitian saminggu katukang nyarios nyalira. Jam pinter kinerja rendah anu janten kasuksésan. Waktos Karikil.

Saatos saminggu impian, perusahaan anu tujuh dinten ka pengker nampilkeun kami pembaharuan jam tangan anu diaku parantos ngamanfaatkeun paméran global anu mangrupikeun Kongrés Dunya Mobile di Barcelona nampilkeun anggota anyar kulawarga anu palinter: Pebble Time Steel.

Sugan gambar di luhur tulisan ieu ngan ukur kabeneran. Sugan jalma Pebble henteu acan ningali Apple Watch pisan nalika ngadamel jam tangan anyarna. Sugan pilihan warna murni kasempetan. Sugan éta mangrupikeun produk tina kasempetan anu nunjukkeun kirang ti saminggu sateuacan acara Apple. Sugan, sareng ngan meureun, maksud terakhir tina Kalifornia bakal ngalakukeun anu sami sareng jam tangan perusahaan apel. Atanapi meureun henteu.

Pasar smartwatch badé nyarios seueur perkawis taun ayeuna, sareng sanés ngan ukur kusabab Apple Watch, tapi ogé kusabab persaingan sengit anu bakal aya dina bidang ieu. Arloji pinter henteu diragukeun produk 2015, sareng yén sadayana perusahaan terang. Poe ieu, perusahaan-perusahaan utama dina pidangan téknologi narékahan pikeun ngadamel modél arloji kalayan karakteristik, desain sareng kinerja anu diarepkeun tina mérek ageung. Nanging, sareng balik deui ka subjek anu ayeuna, saur kuring anu nyauran persaingan antara Apple Watch sareng Pebble Time Steel "galak" nyaéta, sahenteuna.

Apple-Watch

Bédana téh brutal. Bagian anu dina alat sanésna henteu bénten-bénten sapertos desain, spésifikasi sareng fungsina, janten jurang nalika urang ngobrolkeun dua jam ieu. Sareng ngalakukeun kasalahan, éta sanés ngeunaan ngabéla mérek khusus ngalawan anu sanés: éta kanyataanana jelas tur sederhana. Jam tangan Apple ngéléhkeun Pebble sacara praktis sadayana, khususna dina tilu aspek anu tos disebatkeun di luhur. Tapi ieu henteu hartosna nanaon. Pebble jauh tina jam tangan anu goréng, naha bakal éta janten suksés pisan? Henteu dina tingkat alat bayaran yén urang biasa ningali ti perusahaan sanés, éta leres, tapi éta hartosna éta goréng? Henteu pisan, éta ngan ukur ngagaduhan pendekatan anu béda. Atanapi panginten.

Screenshot 2015-03-03 jam 19.24.23

Tujuan tina Pebble, sakumaha anu kuring ngartos, nyaéta pikeun ngadeukeutan smartwatches ka konsumén dina cara anu béda tibatan naon anu ditawarkeun ku sésana sareng, langkung-langkung, langkung ékonomis. Spesifikasi na henteu pernah dihaja ngajantenkeunana janten alat premium jauh ti éta, sareng éta mangrupikeun hal anu henteu diragukeun maénkeun na. Bayangkeun kumaha kuring reuwas ningali Pebble Time Steel gigireun Apple Watch sareng, naon anu langkung parah, sareng hiji kamiripan anu bisa dipercaya.

Presentasi Time Steel parantos ngajantenkeun kuring ngémutan deui kumaha pendekatan anu nyata anu badé dipasihkeun ku perusahaan pikeun jam tangan ieu. Maksad abdi, naha éta difokuskeun ngan ukur janten vérsi anu modél modél dasar? Atanapi anjeun leres-leres hoyong masihan parasaan sateuacan modél pantes dibandingkeun sareng Apple Watch? Rarasaan yén aranjeunna parantos dikirimkeun ka kuring dinten ayeuna turun ka tingkat pabrikan éta asal Asia anu, kurang imajinasi, milari "inspirasi" dina padamelan anu sanés pikeun nunjukkeun ka umum hiji fatamorgana ngeunaan hal anu henteu katingalina.

Mungkin aranjeunna leres-leres hartosna éta. Sugan aranjeunna hoyong netepkeun dirina salaku pilihan "terjangkau" pikeun produk anu langkung luhur. Sanaos mungkin ogé yén ieu henteu langkung ti kesan anu teu didasarkeun sareng kamiripan sadayana mangrupikeun hasil tina kasempetan.

Atanapi meureun henteu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   f895693@trbvm.com cenahna

    taliapple, teu aya berita

  2.   José Luis cenahna

    Kuring sabagean tiasa satuju sareng éntri ieu.

    Kuring gaduh Pebble asli salami dua taun, sareng kuring henteu tiasa langkung bahagia sareng éta.

    Abdi hoyong éta nampi bewara (email, whatsapps, sareng sajabana), sareng éta cocog sareng sampurna
    .
    Beda pangageungna anu tiasa ditingali perkawis jam tangan pinter anu sanés nyaéta, sajaba ti umur batre (5 dinten upami kuring) sareng layar (enya, hideung bodas, éta henteu jalan pikeun ningali poto anu kerdil), nyaéta layar éta salawasna dihurungkeun. Henteu noél tombol kanggo milarian jam sabaraha ayeuna. Sareng dina siang anu lega maca na sampurna.

    Tangtosna, kualitas konstruksina saimbang sareng harga. Tapi henteu sapertos produk Cina éta, kumargi firmwarena teras-terasan berkembang (ngalangkungan OTA), sareng komunitas pangembang anu ageung parantos ngajantenkeun smartwatch masarakat miskin salaku pilihan, khususna pikeun pangguna anu milarian anu sanés ngan ukur ngadukung komunikasi sadidinten anjeun.

    Ayeuna hadir ku layar warna (lumayan kawates, sigana), tapi kalayan ciri anu sami anu ngabédakeunana tina anu sanés: tahan cai (kuring ngojay sareng éta), layar teras-teras batré awét.

    1.    Luis del Barco cenahna

      Jelas yén Pebble ngagaduhan hal anu ngajantenkeun béda ti pabrik anu sanés. Babandingan sareng produk Asia ngan ukur fokus kana desain, sanés fungsionalitas atanapi pamekaran.

      Hatur nuhun parantos ngabagi pendapat anjeun 🙂

  3.   ngaran tés cenahna

    Nyebutkeun yén Apple Watch ngéléhkeun Pebble dina sagala hal ... batréna anu munggaran henteu bakal ngahontal 1 dinten, sedengkeun Pebble Time Steel ngahontal 10 dinten. Terus terang, kuring henteu ngartos yén buta tina hal apel lengkep.

    1.    Luis del Barco cenahna

      Kuring anu pangpayunna yakin yén Pebble sanés jam tangan anu goréng, bahkan upami kuring kedah mésér hiji ayeuna kuring bakal ngahargaan éta di luhur Apple Watch, anu anjeun pasti bakal terang upami ngupingkeun podcast kami. Éta sanés kritik ka Pebble sapertos kitu, tapi gambar anu parantos dipasihkeun ka Time Steel sareng penampilan luarna.

  4.   Alberto Soberanes cenahna

    Jasa karéta Swiss nyatakeun Apple pikeun nyalin desain arloji na http://www.elmundo.es/elmundo/2012/09/21/navegante/1348236881.html
    Apple ogé parantos nyalin sobat.

    1.    Luis del Barco cenahna

      Jasa karéta? Leres…? XD

      1.    Alberto Soberanes cenahna

        Maksad abdi, kuring badé nyonto anjeun sabab anjeun jalma leutik sareng teu aya anu paduli yén kuring (Apple) nyonto anjeun. Nyalin mangrupikeun nyalin, naha pikeun perusahaan alit atanapi ageung.

        Janten objektif atanapi bakti diri ka anu sanés!

        Anjeun NGARANSI blog ieu!

  5.   monxas cenahna

    Sakumaha ceuk Jack the Ripper, hayu urang angkat ku sababaraha bagian:

    Anjeun gaduh sababaraha data anu salah -> "Tujuan Kickstarter kahontal dina opat menit." Teu leres. (32 menit ti saprak kickstarter aktip, 17 ti saprak Pebble ngumumkeun kampanye anyar sareng jalma-jalma angkat ka rombongan)

    "Éta sanés dina tingkat parangkat premium anu biasa urang tingali tina perusahaan sanés."
    batréna langkung saé, (7 (10 dina kasus waja waktos) vs 1, sareng 7 ka 1 ieu anu penting)
    layar permanén dina.
    nampi bewara, sareng dina sababaraha kasus éta sanggup masihan réspon anu parantos ditangtoskeun (kanggo ayeuna, sadayana bakal hasil)
    tahan cai.
    Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngendalikeun musik sélulér, sareng ogé, sarébu hal deui ku aplikasi dina
    masarakat pamekar anu hadé sareng sehat pisan.
    pembaruan parangkat lunak sareng fitur-fitur anyar unggal sababaraha bulan (henteu unggal taun, atanapi henteu pernah resep anu sanés)
    Accelerometer anu henteu ngan ukur saé pikeun ngalacak kagiatan fisik siang, tapi ogé sapeupeuting ku aplikasi kontrol bobo, alarm pinter pikeun hudang dina waktos anu optimal tina bobo, sareng sajabana Anu anjeun teu tiasa ngalakukeun anu sanés. Kusabab éta bakal mawa kana méja AND henteu kana panulis Anjeun.
    layar warna (64 warna, enya. tapi nempatkeun poto menara eiffel dina layar 2 cm sahenteuna saluran anu teu perlu dina batré.)
    Konsép sistem operasi énggal, dumasar kana garis waktos. mangpaat pisan dina sababaraha kasus.

    sareng anjeun nyarios yén éta langkung goréng tibatan anu sanés? ("Tapi éta henteu goréng", kumaha saé anjeun). Nya wartoskeun ka kuring naon, lalaki
    yén anjeunna nyonto kana apel? mmm yaaa. Aranjeunna mangrupikeun anu munggaran anu suksés, nyusul apel salami dua taun di mana apel henteu acan aya di pasar, sareng jam tangan android murag hiji-hiji dina kagagalan penjualan anu misah.

    Tapi nalika anjeunna ngaluarkeun jam tangan emas anu sami sareng anu apel, anjeunna parantos nyirian arloji éta sakumaha artina.
    saliwatan, tingali ieu (https://www.google.es/search?q=golden+watch+red+strap&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2B72VPi_GMLrUqCEgpAI&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=818)
    Hayu urang tingali naha Apple anu munggaran anu nganggo emas sareng beureum dina jam tangan ayeuna.

    dua paragraf terakhir anjeun anu kuciwa, pikeun sadayana anu didadarkeun di luhur.

  6.   Harry cenahna

    Waktu Pebble sigana mah henteu sami sareng Apple Watch. Hiji-hijina hal anu sami pikeun desainana nyaéta bentuk layar. Kuring ogé henteu mikir yén Pebble milarian bersaing sareng Apple Watch, aranjeunna ngagaduhan pendekatan anu béda-béda pisan.
    Salaku tambahan, sanaos henteu terang harga pasti tina Apple Watch, diperkirakeun yén éta bakal ampir dua kali deui tina Pebble Time.
    Kuring maca blog, tapi dina sababaraha kasus (sapertos kieu) anjeun nyarios anu henteu (atanapi panginten kuring anu henteu satuju). Waktos bakal nyebatkeun. Salam.

    1.    Luis del Barco cenahna

      Kuring ogé pikir aranjeunna gaduh pendekatan anu béda. Hatur nuhun parantos nyarioskeun pendapat anjeun, Enrique 😀

  7.   merlin2031 cenahna

    Kami kipas Apple sareng henteu kantos maca seueur omong kosong babarengan dina hiji tulisan, sapertos henteu jelas ngeunaan karikil
    ceurik ka surga.
    Kuring ngarasa éra ku batur.

    1.    Luis del Barco cenahna

      Éta henteu hina. Di séktorna anjeunna anu pangsaéna, tanpa langkung. Tulisanna ngagaduhan pendekatan anu sanés.

    2.    Alan Gad cenahna

      Tangtosna kami nganggap hinaan copycats tanpa éra, nyalin dina tingkat sapertos karikil sareng nembé samsung janten lemah teuing, éta muak anjeun.
      Upami anjeun henteu paduli atanapi bahkan ngabélaan copycats, abdi henteu terang naon anu anjeun gaduh dina sirah anjeun lolol

  8.   Bertt cenahna

    Anjeun parantos nutupan kamuliaan ku tulisan xDxD

  9.   Jaime cenahna

    Kuring henteu pernah biasana mairan tapi saatos maca tulisan ieu kuring henteu tiasa nyingkahanana.
    Luis, naha anjeun leres-leres percanten kana sagala tulisan anjeun? Apple Watch bahkan henteu acan dijantenkeun resmi sareng anjeun parantos nyarios yén Pebble Time Steel maksudna pikeun nyonto desainana? Pebble generasi kahiji parantos muncul dina dua vérsi ogé: anu normal (langkung mirah) sareng Steel (anu langkung awis tapi bahan anu langkung saé kualitasna). Éta normal pikeun Pebble Time Steel anu sanés nuturkeun naskah anu sami. Sareng salinan henteu didamel dina dua dinten, Pebble Time parantos balik sababaraha bulan damel sareng kuring mastikeun yén aranjeunna henteu maksad nyalin jam tangan Apple.

    Naon anu ngéléhkeun anjeunna dina sagala hal? Omong kosong. Batréna nyalira pantes mésér Pebble heula. Kami hilap yén éta mangrupikeun anu pangpayunna sareng jam tangan, sareng hal na henteu kedah ngeusi batre unggal wengi (atanapi bahkan dua kali sapoé). Anu lalajo ngan ukur kedah ngagaduhan fungsi anu rumit, sareng kanggo kuring Pebble sapinuhna ngeusian aranjeunna. Atanapi sipat saderhana sakumaha beuleum kedah penting. Pangguna henteu kedah nganggo mini-iPhone dina pigeulang, ngan saukur jam tangan saderhana anu ngagampangkeun pancén anu tangtu.

    Sedengkeun pikeun tulisan, kuring pikir anjeun henteu ningali kana hal éta. Upami éta sanés niat anjeun, parios cara anjeun nyerat (kritik konstruktif). Kusabab singgetna artikel na disada sapertos "Apple Watch bakal janten anu pangsaéna sareng Pebble Time salinan murah murah", teuing fanboy ... sareng kuring nyarios yén kuring gaduh iPhone 5, iPod Shuffle, Macbook Pro sareng Pebble Steel yén kuring nganggo charmed.

    Entong salah jalan, Luis, tapi kuring leres-leres pikir anjeun kedah leres-leres mikirkeun naon anu anjeun tulis sateuacan nyebarkeunana.

  10.   Cesar Gonzalez cenahna

    Pebble parantos ngartos naon anu batur henteu: yén pangguna parantos gaduh layar 5 inci atanapi langkung dina saku, sareng anjeunna nganggo éta. Smartwatches sanés telepon miniatur. Éta kedah janten alat anu ngalengkepan telepon sareng ningkatkeun sadaya pangalaman pangguna, sareng sanés alat anu misah. Fungsi luhur sadayana. Ieu naha Pebble masih pangsaéna.

  11.   Juaco cenahna

    Diomongkeun ngeunaan kipas Apple. Kuring ngagaduhan iMac, Macbook Air, mini iPad generasi kadua, iPad 3, iPhone 5, iPhone 6, sareng PEBBLE asli anu saé. Umur batre mangrupikeun faktor anu mutuskeun. Bisa ningali layar sepanjang waktos mangrupikeun faktor anu mutuskeun. Éta layar, upami ditingali, langkung "éndah" henteu masihan fungsionalitas tambahan, éta ngan saukur langkung "éndah". Dinten lilana sareng pisibilitas direngsekeun, bentangna bakal robih. Ayeuna, upami anjeun hoyong fungsionalitas, teu aya pilihan sanés nyaéta Pebble.

  12.   aibalahostiapatxi cenahna

    Hapus lalaki lalaki, yén euweuh kajadian pikeun menerkeun.

  13.   Heiner cenahna

    Kuring ngarasa hina pisan pikeun produk anu parantos dilakukeun ku cara anu meri. Éta musibah. Urang kedah ngagumkeun aranjeunna ngan pikeun nyobian gelut di pasar anu nyingsieunan sapertos ayeuna. Komo deui ku kasuksesan na.