Kerentanan AirDrop nempatkeun data anjeun dina résiko

AirDrop

AirDrop mangrupikeun salah sahiji hal nalika anjeun ngagaduhan handap Produk Apple ngingetan anjeun kunaon anjeun nyéépkeun artos anu ageung dina lingkungan alat anu sami, sanaos sadayana ieu ipar anjeun ngingetan anjeun dina unggal tuangeun Natal anu Android + Windows na sami, tapi langkung mirah .

Najan kitu, Henteu sakabeh gunung oregano, sakumaha anu parantos urang tingali saatos nelepon pikeun mesen ngeunaan kaamanan. Kerentanan anu dituduhkeun dina AirDrop ngajantenkeun data sapertos telepon sélulér anjeun atanapi email anu kakeunaan bahaya.

Panaliti di Technisiche Universistat Darmstadtkapendak dina Méi 2019 yén kerentanan anu disebut di luhur mangaruhan kana interaksi nirkabel antara ios sareng macOS. Sanaos peringatan, ti saprak éta Apple masih henteu nyayogikeun solusi pikeun alat anu kapangaruhan, hiji hal anu sacara kejutan kaget kami rada-rada ngémutan kumaha Apple saacanna bertindak sareng jinis masalah kaamanan ieu, khususna ngémutan yén éta bakal lami dua taun saatos pamanggihan. Numutkeun ka panaliti Jérman, masalah timbul nalika urang ngaktipkeun fungsi AirDrop "Kontak hungkul", anu bakal nunjukkeun ka kami (sareng kami bakal némbongan ka anjeun) ngan ukur alat anu cocog sareng AirDrop jalma anu aya dina agenda kami.

Sanaos kanyataan yén inpormasi anu dikirim énkripsi, aya anu saluyu sareng kabijakan privasi perusahaan Cupertino, Panaliti yakin yén sistemna henteu cukup kuat ku standar Apple biasana. Sugan ieu mangrupikeun titik anu ditangtoskeun ku Apple tacan "ngumbar" kerentanan ieu, ngartos yén éta ngan ukur tiasa dicegat nalika urang ngalirkeun data (waktos anu pondok) sareng ngagaduhan lapisan enkripsi anu ringan. Ieu sababna Apple tiasa nganggap éta cukup aman atanapi sahenteuna henteu dipikaresep dipaké.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.