Éta kumaha gampang anjeun tiasa meungpeuk eusi sawawa dina iPhone jeung iPad barudak anjeun

Alat sélulér, naha iPhone, iPad atanapi jinis anu sanés, tiasa dicapai ku budak leutik dina umur ngora sareng ngora. Normalisasi gancangna tina jinis alat ieu ngadeukeutkeun aranjeunna ka jaman digital awal, ngaksés sagala jinis inpormasi. Masalahna, sakapeung, éta seueur eusi anu tiasa ditingali dina internét langsung difokuskeun kana déwasa, anu ogé kajadian dina televisi.

Janten gampang anjeun tiasa meungpeuk sagala jinis eusi dewasa sapertos halaman wéb, pilem sareng musik pikeun nyegah budak leutik ngaksés éta tanpa pangawasan.

Waktos layar, kadali parental ios sareng iPadOS pangsaéna

Anggo waktos Ieu mangrupikeun fitur anu kami parantos ngobrolkeun sababaraha kali sareng kanyataanna fitur atanapi kamampuanna parantos ningkat sareng unggal versi anyar ios. Janten pisan, yén nalika anjeun ngamimitian iPhone énggal, salah sahiji léngkah munggaran dina hal konfigurasi nyaéta persis tina fungsi ieu, upami anjeun mutuskeun pikeun ngaktipkeun, tangtosna.

Pikeun alesan anu jelas, jalma sawawa henteu kedah ngawaskeun pamakean iPhone atanapi iPadna, langkung-langkung dina watesan watesan eusi anu tangtu, tapi aranjeunna ngalakukeun. Bisa mantuan urang lamun datang ka nyaho di jero kumaha jeung utamana sabaraha urang ngagunakeun iPhone urang.

Janten siga kitu, waktos panggunaan geus mekar jadi unsur indispensable sarta ditambahkeun kana kontrol parental alat ios sarta macOS sacara umum, sahingga tugas ieu leuwih gampang pikeun kolot anu hayang barudak maranéhanana boga kontak awal jeung téhnologi, ngadegkeun sababaraha wates nu nyadiakeun tambahan tranquility ka imah.

Éta sababna kami hoyong nunjukkeun anjeun kumaha ngagunakeun bener waktos panggunaan guna meungpeuk atawa ngawas aksés nu pangleutikna imah nyieun eusi nu Internet ngajadikeun sadia pikeun aranjeunna.

Kumaha cara Aktipkeun waktos panggunaan

Léngkah munggaran, écés, nyaéta ngaktipkeun pungsi ieu ku kituna urang tiasa ngaropea parameterna sareng ku kituna ngalaksanakeun panyesuaian anu dipikaresep ku urang. Pikeun ieu urang bade buka aplikasi setélan tina iPhone atawa iPad, sarta dina salah sahiji kaca munggaran urang bakal manggihan ngagunakeun waktos. Upami urang henteu mendakan pilihan, kami ngingetkeun yén aplikasi ieu ngagaduhan bar teang di luhur, dimana urang tiasa nyerat waktos panggunaan sarta kami bakal manggihan eta dina instan.

Sakali di jero, pilihan nembongan Aktipkeun "waktos pamakean", dimana urang bisa ménta laporan mingguan kalayan informasi dina waktu pamakéan sarta nangtukeun wates pikeun aplikasi nu urang hoyong ngatur. Ieu mangrupikeun fungsi dasar tina ngagunakeun waktos:

Waktos panggunaan ios sareng iPadOS

  • Laporan mingguan: Pariksa laporan mingguan sareng data ngeunaan waktos dianggo.
  • Waktos pareum sareng wates pamakean aplikasi: Anjeun bakal nangtukeun waktu pikeun jauh ti layar tur Anjeun oge bisa nyetel wates waktu pikeun kategori nu Anjeun hoyong ngatur.
  • Watesan: Anjeun tiasa nyetel larangan dumasar kana setelan eusi eksplisit, purchases, undeuran jeung, utamana, privasi.
  • Kode waktos dianggo: Anjeun tiasa ngatur waktos pamakean langsung tina iPhone atanapi nganggo kode dina alat pikeun otorisasi gerakan anu tangtu.

Sakali kami ngaktifkeun éta, éta bakal naroskeun ka urang upami iPhone milik urang, atanapi milik murangkalih, upami urang netepkeun ieu salaku iPhone barudak urang, urang bakal tiasa nyaluyukeun langkung seueur kadali parental ti biasana. polah dituturkeun Aranjeunna bakal naroskeun kami pikeun konfigurasi anu tangtu:

  • Netepkeun wates waktu pamakean anu tiasa urang saluyukeun langsung.
  • Setel wates pamakean aplikasi poean. Lamun wates pamakean poean geus ngahontal, éta bakal menta kode atawa otorisasina pikeun bisa neruskeun migunakeun alat atawa manjangkeun waktu pamakéan.
  • Ngawatesan eusi nu tangtu.

Setel wates sareng blokir eusi sawawa

Kami parantos ngabahas dina waktos anu sanés kumaha cara ngadegkeun wates pamakean samentara pikeun aplikasi ios, janten dinten ayeuna urang bade difokuskeun larangan aksés sareng wates gumantung kana jinis eusi, nyaéta, meungpeuk sawawa atawa eusi eksplisit dina iPhone ieu atawa iPad.

Hal kahiji anu bakal urang laksanakeun nyaéta netepkeun larangan dina pamasangan aplikasi, ku cara ieu, urang bakal nyegah aranjeunna tina masang aplikasi anu tangtu anu ngamungkinkeun aranjeunna ngaksés eusi dewasa atanapi eksplisit. Pikeun ieu kami bakal nuturkeun jalur ieu:

  1. setélan
  2. Anggo waktos
  3. Wates
  4. Meuli iTunes sareng Toko Toko
  5. Ngulang purchases tur ngundeur di toko: Teu ngidinan
  6. Merlukeun sandi: Salawasna merlukeun

Ayeuna waktuna pikeun netepkeun wates dina jinis eusi anu aya dina iPhone atanapi iPad ieu, sareng ieu ogé cukup lugas:

  1. setélan
  2. Anggo waktos
  3. Wates
  4. Watesan Eusi

Di dieu urang gaduh sababaraha pilihan anu bakal urang terangkeun supados anjeun mutuskeun unggal setélanna:

  • Eusi anu diidinan di toko:
    • Musik, podcast sareng perdana: Urang tiasa milih antara ngan ukur eusi anu cocog, atanapi ogé anu eksplisit
    • Klip pidéo: Hurungkeun atanapi pareumkeun tampilan klip pidéo
    • Propil musik: Setel propil musik anu cocog sareng umur
    • Pilem: Urang tiasa milih wates umur pikeun milih pilem di toko
    • Program TV: Urang tiasa milih wates umur pikeun milih pilem di toko
    • Buku: Urang tiasa milih antara buku anu cocog, atanapi ogé eusi anu eksplisit
    • Aplikasi: Urang tiasa milih wates umur pikeun milih pilem di toko
    • Klip aplikasi: Hurungkeun atanapi pareumkeun klip aplikasi
  • eusi wéb:
    • Aksés anu teu diwatesan: Urang masihan total kabébasan aksés dina wéb
    • Watesan aksés ka wéb déwasa: Urang bisa meungpeuk jaba diidentifikasi minangka eusi sawawa, komo nambahkeun sababaraha sok ngidinan, atawa sok meungpeuk
  • Siri:
    • Eusi pilarian wéb: Ngidinan atanapi blokir
    • Basa eksplisit: Ngidinan atanapi blokir

Sarta pamustunganana, runtuyan fungsi dina Game Center nu urang bade malire sabab bakal gumantung kana unggal tipe pamaké. Dina hal ieu, kami nyarankeun maksimalkeun jinis pangwatesan boh dina eusi anu diidinan di toko, sareng tangtosna dina eusi wéb, ku cara ieu, aksés bakal diwatesan. Pikeun langkung kaamanan, kami nyarankeun pilihan ngawatesan aksés ka web dewasa, tambahkeun situs wéb anu pang populerna ka blok sacara manual.

Sareng éta kumaha gampangna pikeun ngabatesan aksés budak leutik di bumi kana eusi anu digolongkeun salaku "pikeun déwasa" atanapi eksplisit dina halaman wéb anu tangtu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.