Kumaha carana ngaluyukeun sareng nyaluyukeun bewara dina ios 15

Bewara tiasa janten berkah atanapi ngimpina anu leres. Sadaya aplikasi anu anjeun pasang parantos naroskeun idin anjeun pikeun ngirim béwara, sareng masalahna nyaéta seueur aplikasi ieu nganggo béwara push pikeun ngajantenkeun anjeun "spam" ngeunaan jasana sorangan nalika anjeun henteu ngalebetkeun aplikasi dina sababaraha waktos. .

Kami nunjukkeun ka anjeun kumaha anjeun tiasa nyaluyukeun setelan bewara dina ios 15 pikeun ngamaksimalkeun éta sareng ngan ukur nampi panggeuing ngeunaan naon anu dipikaresep ku anjeun. Ieu mangrupikeun pituduh definitif ngeunaan béwara dina ios 15 anu anjeun teu kedah sono, pamit ka repot sareng ngontrol iPhone anjeun.

Jenis bewara dina ios 15

Dasarna dina ios 15 kami ngagaduhan tilu jinis béwara anu bakal ditingalikeun ka kami dina layar gumantung kana idin anu dipasihkeun:

  • Dina layar dikonci: Ieu mangrupikeun bewara anu dipidangkeun dina layar konci iPhone sareng anu bakal ngamungkinkeun urang berinteraksi sareng aranjeunna ku cara ngetok aranjeunna, saatos dikonci, éta bakal langsung nyandak urang ka aplikasi sareng urang bakal ningali sawanganana.
  • Dina Pusat Bewara: Upami anjeun ngageser daérah kénca layar ti luhur ka handap, Pusat Bewara bakal dibuka dimana anjeun bakal gaduh ringkesan anu teratur.
  • Dina strips: Ieu mangrupikeun bewara anu muncul salaku pop-up ti luhur layar nalika kami nganggo iPhone / iPad pikeun ngingetkeun yén kami nampi hiji hal.

En Setélan> Bewara urang bakal tiasa ngalebetkeun unggal aplikasi sareng mutuskeun kumaha urang hoyong béwara na ditingalikeun dumasar kana jinis béwara anu dipidangkeun dina layar. Ieu bakal karesep urang sareng sasederhana milih hiji, dua atanapi tilu pilihan. Kadé sabab meureun anjeun teu butuh aplikasi bank pikeun némbongkeun strips nu ngaganggu anjeun nalika anjeun damel sareng iPhone, tapi anjeun hoyong gaduh bewara ieu dina Center Bewara.

Sesuaikeun sesa fungsi bewara

Saatos jalan anu sami pikeun setélan béwara anu disebatkeun di luhur, urang ogé tiasa ngadamel sababaraha panyesuaian anu, aplikasi ku aplikasi, tiasa ngajantenkeun pangalaman pangguna urang langkung pribadi sareng ngabantosan urang pikeun ngaoptimalkeun kontén anu ditampilkeun dina layar sareng ngamaksimalkeun waktos bewara ieu ngajadikeun urang leungit, hayu urang ngobrol ngeunaan sagala fungsi nu némbongan dina bagian ieu sarta pikeun naon unggal:

  • Gaya strip: Upami kami parantos ngaktipkeun jinis bewara ku cara nganggo strips, kami bakal tiasa nyaluyukeun upami urang hoyong strip ngan ukur ditingalikeun samentawis, atanapi upami urang hoyong tetep permanén dina layar dugi ka pencét atanapi nampik. Salaku conto, telepon némbongan salaku jalur permanén, sareng béwara WhatsApp salaku jalur samentawis, tapi anjeun tiasa mutuskeun anu anjeun pikahoyong sareng meunang.
  • hurung: Urang tiasa ngaktifkeun atanapi nganonaktipkeun kanyataan yén sora ditawarkeun nalika nampi béwara tina aplikasi khusus ieu, sapertos sacara khusus ngajempékeunana.
  • Balon: Balon bewara ios anu kasohor, hal anu diwariskeun ku seuseueurna lapisan kustomisasi Android. Ku cara kieu, boh dina SpringBoard sareng dina Laci Aplikasi, urang bakal ditingalikeun titik beureum kalayan nomer anu bakal nginpokeun ka urang ngeunaan jumlah béwara anu ditangguhkeun. Dina WhatsApp contona, balon beureum ieu nginpokeun ka urang sabaraha seratan anu teu acan dibaca, sapertos dina aplikasi Mail.

Salian ieu parameter disebut tadi, urang boga runtuyan kamungkinan lamun datang ka mesen bewara nu, lamun urang nyaluyukeun leres, bisa ngahemat kami loba waktu nalika konsultasi aranjeunna.

  • Bewara penting: Henteu sakabéh aplikasi nawiskeun urang pilihan ieu, tapi beuki loba nu ditambahkeun. Upami anjeun ngaktipkeun bewara penting aranjeunna bakal salawasna ditingalikeun, sanaos kami parantos ngaktipkeun modeu anti gangguan atanapi konsentrasi anu gaduh ios. Kusabab ieu, kami nyarankeun yén anjeun ngan ukur nganggo pungsi ieu dina aplikasi anu anjeun terang anu dimaksudkeun pikeun nawiskeun inpormasi anu penting.
  • Bewara Grup: Pungsi ieu idéal pikeun aplikasi olahtalatah contona, sarta yén éta bakal ngidinan ios sorangan mutuskeun kumaha bewara tina aplikasi anu sarua dipintonkeun, nawarkeun kami kamungkinan ngagolongkeun sakabeh bewara dina hiji tunggal nu lungsur-handap sarta lo nempokeun. sagalana leuwih eusi. Abdi nyarankeun Anjeun nganggo pilihan pikeun grup bewara pikeun aplikasi talatah instan.

Interaksi gancang sareng aplikasi

Sakumaha anjeun terang, sanaos seueur pangguna anu henteu acan pinuh ngainternalisasi ieu, lamun pencét lila (pencét keras pikeun pangguna alat anu nganggo sistem 3D Touch sapertos iPhone X) anjeun tiasa muka pop-up anu ngamungkinkeun anjeun berinteraksi langsung sareng aplikasi. Ieu bakal gumantung pisan kana aplikasi husus dina watesan fungsi diwenangkeun.

Nalika dina WhatsApp ngamungkinkeun urang gancang ngabales pesen ku cara muka kotak téks, dina aplikasi Surat, salian ti ngaréspon, urang malah tiasa ngirim surat anu ditampi langsung ka tempat sampah. Kamungkinan ampir sajajalan, tapi sakumaha anu urang nyarios sateuacanna, ieu bakal gumantung pisan kana unggal aplikasi khusus.

Ringkesan bewara sareng sawangan

Anu mimiti, Apple geus dibuka kalawan ios 15 kamungkinan set kasimpulan bewara, fungsi ieu sadia dina Setélan> Bewara, ngamungkinkeun urang milih iraha waktos urang hoyong nampi kasimpulan bewara urang. Salaku conto, upami anjeun henteu hoyong terus-terusan kaganggu, anjeun tiasa nyetél yén salami jam kerja anjeun ngan ukur nampi kasimpulan bewara unggal jam anu tangtu. Ieu henteu mangaruhan, tangtosna, telepon atanapi pesen, anu bakal ngalebetkeun anjeun sapertos biasa.

Éta ogé penting pikeun privasi urang ngadalikeun sawangan aplikasi, utamana ti bank, pesen na eMail. Dina bagian bewara urang gaduh tilu pilihan:

  • Tampilkeun sawangan béwara salawasna (bakal nunjukkeun eusi téks).
  • Upami teu dikonci
  • Pernah (téks "bewara" bakal dipintonkeun).

Sapanjang garis anu sami, urang ogé tiasa nyaluyukeun naon anu kudu dilakukeun sareng bewara nalika ngabagi layar dina sauran FaceTime atanapi Zoom contona, urang tiasa ngidinan atanapi meungpeuk bewara bari urang boga panggero, sacara standar aranjeunna moal dipintonkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.