Kumaha iPad Multitasking Dianggo di ios 9

iPad-Multitasking

ios 9 caket caketna, sareng upami aya alat anu badé nyangking berita penting, éta henteu diragukeun iPad. Pamisah, Slide Over sareng Gambar dina Gambar Ieu mangrupikeun fungsi anu urang kedah biasa pikeun ngamimitian gugur ieu. Naon anu masing-masing diwangun ku? Kumaha jalanna? Alat naon anu bakal didukung? Kami masihan anjeun sadayana rinci di handap.

Slide Over, dua aplikasi dina layar tapi ngan hiji anu fungsina

Ngageser-Ngalangkungan

Slide Over mangrupikeun alternatif énggal pikeun konsultasi aplikasi tanpa kedah nutup aplikasi anu anjeun anggo dugi ka waktos éta. Bayangkeun yén anjeun ngajalajah sareng Safari sareng anjeun hoyong parios Twitter. Daripada nutup Safari sareng muka Twitter, naon anu anjeun lakukeun nyaéta geser jari anjeun ti ujung katuhu layar ka kénca, sareng kolom anyar bakal dibuka. Upami anjeun parantos nganggo Slide Over sateuacanna, éta bakal langsung dibuka sareng aplikasi anu anjeun anggo. Upami teu kitu, ikon sareng aplikasi anu cocog sareng Slide Over bakal nembongan sareng anjeun ngan ukur kedah milih anu badé dibuka (Twitter dina kasus kami).

Dina Slide Over, aplikasi anu anjeun buka sareng némbongan di belah katuhu, dina kolom alit, nyaéta aplikasi sékundér, tapi éta leres anu tiasa dianggo, kusabab anu utami, anu anjeun kantos buka sateuacana, bakal beku tanpa tiasa berinteraksi sareng éta. Pikeun mulang ka aplikasi primér anjeun ngan ukur kedah mencét sareng éta bakal ngeusian layar deui. Upami anjeun hoyong ngarobih aplikasi sékundér pikeun anu sanés, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku cara ngagésér ti margin luhur ka handap, ikon tina aplikasi anu cocog bakal némbongan deui janten anjeun tiasa milih anu badé dibuka,

Kusabab sumberdaya anu diperyogikeun pikeun fungsi ieu henteu saalit, bakal cocog sareng iPad Air 1 sareng 2, sareng iPad Mini 2 sareng 3. Pikeun ieu anjeun kedah masang ios 9 sareng pamekar kedah ngapdet aplikasi na pikeun cocog sareng fungsi anyar ieu. Aplikasi ios asli bakal ngempelkeunana ti mimiti.

Split View, dua aplikasi ngajalankeun sakaligus dina layar

Pamisah-pandangan

Leres multitasking dina layar tungtungna datang ka iPad. Anjeun tiasa gaduh dua aplikasi kabuka dina layar sareng berinteraksi sareng duanana, éta bakal tiasa dianggo sareng total normalitas sakaligus. Pikeun nganggo Split View urang kedah mimitian ti Slide Over. Sakali urang gaduh aplikasi sékundér dina layar, urang kedah ngagéser margin kénca na ka tengah layar, maka margin éta bakal dibatesan ku garis anu langkung kandel sareng dua aplikasi bakal angkat ka mode Split View.

Henteu perlu yén aranjeunna nempatan layar dina bagian anu sami (50-50), tapi proporsi anu sanés tiasa dianggo pikeun adaptasi sareng karakteristik unggal aplikasi. Anjeun tiasa milarian rasio 70-30 dina modél karunya salian ti 50-50. Modeu potrét ngan ukur nawiskeun 60-40 pilihan. Upami anjeun hoyong balik ka layar lengkep, anjeun kedah geser margin anu misahkeun duanana aplikasi ka kénca atanapi ka katuhu, gumantung kana aplikasi anu anjeun badé tinggalkeun dina layar.

Modeu Split View ieu langkung seueur nungtut dina hal sumberdaya, tah ngan ukur cocog sareng iPad Air 2Ayeuna ukur alat ios anu nganggo 2GB RAM. Diasumsikeun yén iPad salajengna anu bakal dileupaskeun ogé bakal ngadukung fitur ieu, sareng saha anu terang upami iPhones hiji dinten bakal ngagaduhan éta.

PiP atanapi Gambar dina Gambar

PIP-iOS-9

Pilihan pamungkas ngeunaan ios 9 bakal langkung dikenal ku seueur, sabab éta mangrupikeun hal anu parantos lami di TV: PiP, Gambar dina Gambar atanapi Gambar dina Gambar. kalayan pilihan ieu nalika anjeun maénkeun pidéo upami anjeun mencét tombol mimitian éta video moal ditutup, tapi éta bakal ngirangan ukuranana, éta bakal angkat ka juru katuhu handap sareng anjeun bakal tiasa muka aplikasi anu sanés tanpa lirén ningali éta. Hal anu sami bakal kajadian upami nalika nonton video anjeun mencét béwara sareng ngarobih aplikasi.

Jandéla leutik ieu tiasa dipindahkeun, sareng tiasa dirobih ukuranana. Anjeun bahkan tiasa ngabagi kana ujung layar sahingga anjeun bieu tiasa ningali ujungna, sareng tiasa neraskeun ngupingkeun pidéo éta bari henteu kaganggu pikeun ngalaksanakeun naon anu kedah anjeun laksanakeun. Teras Anjeun tiasa nyeretna deui kana layar sareng teras nontonna.

PiP bakal cocog sareng aplikasi naon waé anu adaptasi sareng fungsi anyar ieu sareng peryogi iPad Air 1 sareng 2, atanapi iPad Mini 2 sareng 3.

Multitasking dicandak ka tingkat séjén

Tungtungna, layar iPad dianggo sakumaha mistina nganggo pilihan multitasking éta ngamungkinkeun anjeun nganggo aplikasi sanés tina layar pinuh tradisional. Sareng urang masih kedah terang iPad Pro, anu tiasa masihan terang langkung seueur perkawis ieu. Dina 9 Séptémber kami bakal ninggalkeun mamang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.