Kumaha Jailbreak Pangu ka iOS 7.1 sareng 7.1.1

Pangu

Kamari anjeunna kaget urang sadayana, waktos ieu, kejutan anu pikaresepeun pisan. Ti Cina, tanpa aya bewara sateuacanna, tanpa kabocoran atanapi pidéo dina YouTube, sakumpulan peretas ngaluncurkeun Jailbreak pikeun ios 7.1 sareng 7.1.1 cocog sareng sadaya alat. Saatos rekomendasi anu munggaran kedah ati-ati, hacker anu paling dikenal ngakuan kabeneran Jailbreak sareng mastikeun yén teu aya bahaya dina ngagunakeun éta sareng alat kami. Mangrupikeun prosés anu saderhana pisan, tapi janten aplikasi dina basa Cina, tutorial kalayan gambar anu nunjukkeun kumaha sadayana prosés dilakukeun langkung diperyogikeun tibatan kantos, sareng di dieu urang nawiskeun anjeun sadayana detil kumaha Jailbreak sadayana ios anjeun Alat 7.1 jeung 7.1.1.

daptar eusi

sarat

  • Alat anu cocog diénggalan ka ios 7.1 / 7.1.1. (iPad 2, 3, 4 sareng Air, iPad Mini 1 sareng 2, iPhone 4, 4S, 5, 5c sareng 5S, iPod touch 5G)
  • Nganonaktipkeun kode buka konci atanapi PIN SIM, pikeun nyingkahan kasalahan.
  • Pangu aplikasi v1.0. Ayeuna ngan ukur cocog sareng Windows sareng ogé dina basa Cina. Anjeun tiasa ngaunduh tina tautan resmi na. Éta bakal sayogi pikeun Mac OS X énggal-énggal.

proses

Pangu-8

Gambarna tina prosés anu dilakukeun dina iPad, tapi éta sami persis dina alat mana waé anu cocog. Sakali Pangu parantos diunduh kana komputer urang, urang kedah ngarobih tanggal sareng waktos alat kami. Pikeun ngalakukeun ieu urang buka Setélan> Umum> Tanggal sareng waktos sareng mareuman waktos otomatis. Ayeuna urang ngarobih tanggal sareng waktos kana naon anu ditingalikeun gambar (2 Juni 2014 tabuh 20:30). Urang ayeuna tiasa nyambungkeun alat urang kana komputer sareng ngajalankeun Pangu dina komputer urang. Disarankeun pikeun ngalakukeunana salaku pangurus (ku ngaklik katuhu sareng milih pilihan éta).

Pangu-1

Upami urang henteu hoyong PPSync dipasang, paket pikeun masang aplikasi bajakan dina alat urang sareng anu nyababkeun kagagalan dina seueur aplikasi, hal anu paling disarankan nyaéta urang nganonaktipkeun pilihan anu dipiguraan beureum, anu aktip sacara standar.

Pangu-2

Sakali teu dinonaktipkeun, urang ningali bagian luhur jandéla sareng kami bakal ningali yén alat kami ngadeteksi kami sareng versi ios anu dipasangna. Urang teras pencét dina tombol hideung (dipiguraan beureum dina gambar)

Pangu-5

Satengahna prosés bar kamajuan bakal lirén. Satuluyna urang kedah pencét kana ikon énggal anu nembongan dina papan luncuran urang, logo Pangu. Sakali dipencet, sadaya prosés sacara otomatis dugi ka réngsé.

Pangu-6

Layar sapertos dina gambar bakal nembongan dina alat kami, éta bakal dihurungkeun deui sababaraha kali, sareng sakali réngsé, sarenga urang bakal ngagaduhan ikon Maséhi dina alat kami pikeun ngagaduhan aksés kana sagala hal anu ditawarkeun ku Jailbreak ka kami.

Pangu-7

Kami wartosan iyeu anjeun pas Versi Mac sayogi ogé kamungkinan pembaruan ti Pangu. Sajauh ieu teu aya bug anu dilaporkeun ku jailbreak ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

65 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis Duran cenahna

    Jailbreak tiasa dianggo kalayan saé pisan, anjeun kedah ngantosan sababaraha tweaks anu teu cocog sareng teu stabil pisan dina vérsi 7.1.1 pikeun diaktipkeun. Ngahaturkeun nuhun ka sakumna komunitas Cydia.

    Bangsat bangsat Cina, langkung saé tibatan gringos sareng tanpa noise bangsat.

    1.    Adal cenahna

      Anjeun leres pisan ... tanpa nyaring pisan sareng épéktip pisan
      Dina iPhone 5S kuring jalan 100%

  2.   JAV cenahna

    Éta sampurna duanana dina iPhone 5s kuring, sapertos dina 5, sapertos dina iPad 2, sapertos dina iPad4, sapertos dina iPhone 4, éta tiasa dianggo sampurna dina sadayana. Sareng sadaya tweak anu kuring anggo dianggo saé pisan!

  3.   roberto cenahna

    Naha anjeun nyarankeun ngapdet ka 7.1 sareng jailbreak ?? .. Abdi ayeuna nganggo 7.0.4 kalayan jailbreak tapi sering nabrak

  4.   Paul Reinaldo Mella Belmar cenahna

    Halo Luis, éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring dina Iphone 4 kuring, anjeunna ngabalikan deui 1 kali sareng bilah parangkat lunak tetep aya 75% kamajuan sareng henteu nanaon deui, kuring henteu terang naon anu tiasa jantenna. -

    1.    YoYo cenahna

      Anjeun panginten tiasa nganggo kodeu aksés? Anjeun kedah nganonaktifkeun kode aksés naon waé salaku panyalindungan anu anjeun gaduh, salian ti nyangsang tanggalna sakumaha anu aranjeunna nyarioskeun dina tutorial. Sareng hal na nyaéta hapé anu anyar disimpen dina versi resmi 7.1.1 ayeuna, bersih pisan.

      1.    louis padilla cenahna

        Memang, kuring sono kana detil na dina tutorial, kuring nambihan. Nuhun !!

        1.    Camilo cenahna

          Luis, pangu henteu ngadeteksi telepon kuring, ngan ukur tanda tanya némbongan sareng tombol na henteu tiasa dipencet
          Naon anu kuring tiasa lakukeun? (Kuring nyerat di dieu kusabab dina koméntar anjeunna moal ngantep kuring)

          1.    Jorge cenahna

            Halo Abdi hoyong terang upami anjeun tiasa méréskeun éta kuring ngagaduhan kasalahan anu sami

            1.    Camilo cenahna

              Teu acan nanaon.

    2.    ANDER cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring. Abdi gaduh 5S

      1.    ANDER cenahna

        sacara épéktip, éta kusabab kodeu aksés. Hatur nuhun kana klarifikasi 🙂

  5.   harima1087 cenahna

    Éta tiasa dianggo pisan pikeun kuring dina iPhone 5s pikeun uji dina iPad Air

  6.   gioferve cenahna

    Halo, salam ka sakumna masarakat, kumaha anjeun terang ngeunaan jailbreak ku tim Pangu Tean
    Éta tiasa dianggo pisan sareng seueur pagelaran sareng ngantosan sababaraha tweak anu henteu tiasa dianggo dina ios 7.1.1 pikeun diénggalan. Abdi hoyong terang pendapat Paul Ortega sareng kolaborator aktipitas séjén ngeunaan tim anyar ieu dina pamandangan jaibreak. Sakumaha anu parantos diucapkeun dina forum ieu Evad3rs sareng seueur anu sanésna ngeunaan kumaha ogé pastina aranjeunna parantos ngalaksanakeunnana dina pidangan. Kami gaduh kaamanan nalika jailbreaking gadget kami sareng Pangu Team, seueur anu naroskeun patarosan ieu.

    1.    louis padilla cenahna

      Dina waktos ayeuna aranjeunna asing pisan, sahenteuna di lapangan urang. Jailbreak aman, hacker anu paling dikenal parantos nyarios éta, sareng éta ngan ukur ngagaduhan hiji kakurangan, paket PPsync anu nyababkeun kagagalan, tapi mareuman pilihan éta henteu dipasang, janten tanpa masalah.

  7.   malaikat cenahna

    Kuring ngan ukur ngalaksanakeun éta dina iPad Air kuring ngajalankeun ios 7.1.1 sareng éta dianggo saé pikeun kuring.

  8.   asdf cenahna

    dina iphone 5s tanpa masalah, tapi nyatana nyaéta kuring pikir éta telat, sareng ios 8 seueur tweaks penting tina cydia anu ditayangkeun sareng kajabi sababaraha khusus pikeun jalma-jalma tangtu, éta henteu gaduh deui seueur utiliti (urang Piceun piracy utility) . Bisi kuring ios 8 ngagantikeun sadayana kecuali ccsettings, sanaos dugi ka kami ningali vérsi akhir urang moal terang upami bahkan anu ngagantikeunana.

    Masih aya tweak anu henteu lebet dina 7.1.1, sanaos ayeuna kuring balik deui ka béta 2 ios 8

  9.   Yesus cenahna

    Hai dulur kuring gaduh 4an, abdi ngalakukeun sadayana prosés, éta balikeun deui duanana kali sareng sadayana henteu kunanaon tapi cydia henteu muncul, aya anu tiasa ngawartosan kuring?

    Nuhun salam.

  10.   William Vega cenahna

    Éta tiasa nunjukkeun yén tweak henteu cocog sareng ios 7.1.1 pikeun nyandak kaputusan pikeun ngapdet atanapi tetep dina 7.0.4

    1.    nopel cenahna

      Kuring nyarankeun balikeun deui iPhone anjeun ka 7.1.1, sabab éta mangrupikeun pembaruan anu hébat anu ngabutuhkeun seueur paningkatan dina sistem boh dina hal fluidity sareng batréna, sareng naon anu langkung saé jailbreak pikeun vérsi ieu.

  11.   nugget cenahna

    Halo urang, didieu aranjeunna gaduh daptar anu diénggalan anu tweaks masih cocog sareng mana anu henteu: http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/28w1nc/what_tweaks_have_people_successfully_installed_on/

  12.   flcantonium cenahna

    Pikeun ngahindarkeun masalah, mareuman toko aplikasi bajakan anu anjeun bakal mendakan dina layar utama nalika ngalakukeun jailbreak sahingga jailbreak bakal aman pisan

    Wasalam

  13.   kerang cenahna

    Dina aktualitasipad aranjeunna ngadamel daptar.

  14.   brayan cenahna

    batur nyarankeun tweaks Kami anyar kalayan jailbreak ieu sareng kuring hoyong siri iphone 4 kuring ????
    hatur nuhun !!

  15.   David avila cenahna

    Éta henteu acan tiasa dianggo pikeun kuring dina iPhone 4 kuring, nalika éta réngsé sareng dihirupkeun deui, gambar pangu nembongan sacara ageung sareng nyarios "nikmati jailbreak ^^" layarna layu sareng henteu lirén deui, naon anu janten?

  16.   telsatlanz cenahna

    naon anu narik éta nyaéta hatur nuhun IOnc1 dina alat

  17.   yesus saura cenahna

    Abdi henteu tiasa nga-update aplikasi saatos panjara .. !! Naha aya anu ngaluluskeun anjeunna?

  18.   Stratosfir cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorialna, éta parantos leres pisan pikeun kuring. Kuring parantos nyobian éta dina iPhone 4s kuring sareng éta tiasa dianggo saé. The sbssettings, pp25, sadayana. Abdi nyarankeun éta.

  19.   aliran cenahna

    Sakali sadaya prosés réngsé, naha tanggal sareng waktos otomatis tiasa disetél deui?

    1.    Talion cenahna

      Leres, nyatana kuring ngarobahna sareng ngantepkeun sakumaha mistina tungtungna.

  20.   javy cenahna

    Anu kajadian ka kuring nyaéta David Avila, kuring gaduh 4-an sareng di akhir sadaya hal éta ngajantenkeun kuring wilujeng sumping ka pangu sareng éta henteu lirén dihirupkeun deui

  21.   Manuel cenahna

    Hebat, pas komputer kuring rusak jailbreak kaluar haha

  22.   R0y Nyumput cenahna

    Nya, kuring gaduh iPhone 4 sareng kuring malikeun deui ka IOS 7.1.1, janten éta bersih sareng teu gaduh kodeu aksés atanapi kenop na waé henteu jalan. Kuring parantos ngalakukeun éta sapertos 4 kali sareng teu nanaon. Nalika iPhone dihurungkeun deui, éta bakal tetep dina prosés aplikasi Jailbrake sakedap teras layar kalayan garis katingali sareng éta dihurungkeun deui.

    Kuring kedah deui deui pikeun ngahankeun supados kuring masang IOS deui.

    Reman jail ngan TEU GAMPANG dina iPhone mah, naha aya anu tiasa ngabantuan kuring ??

  23.   Nicolas Machado cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring dina umur 5-an. Kuring parantos nyobian nyandak kecap akses sareng teu nanaon, éta tetep nyangkut 20% nalika aplikasi pangu némbongan, teras éta lirén sareng kuring ningali genep tanda tanya warna beureum
    TULUNG!! Kuring nyobian 2 komputer anu sanés sareng nanaon !!

  24.   Miguel cenahna

    alus

    Abdi gaduh IOS 7.0.6, sareng jali sareng anu sanésna.
    Naha anjeun tiasa ngamutahirkeun ka 7.1.1 sareng pc sareng ngalakukeun léngkah-léngkah ieu pikeun gaduh jali sareng anu sanésna tanpa ngamutahirkeun kana vérsi anu sateuacana?

    Maka tweak na, pastina henteu sadayana jalan sakumaha anjeun nyarios, naha anjeun nyarankeun masang sadaya tweak deui hiji-hiji?
    Atanapi kuring tiasa miceun cadangan sareng PKG aman?
    Nuhun sateuacana sareng salu2

  25.   Pedro cenahna

    Hiji patarosan, naha kuring kedah ngalaksanakeun apdet IOS ngalangkungan PC? Naha tiasa dianggo upami kuring ngamutahirkeun "On The Air". Kuring kantos maca yén dina kasus-kasus éta masihan kasalahan nalika ngalakukeun jailbreak sareng kuring henteu terang naha hal anu sami masih kajadian.
    hatur nuhun

  26.   Juan cenahna

    Hai, abdi gaduh 4-an sareng kuring parantos mulangkeunana sareng ngapdet deui tina iTunes sareng kuring wilujeng sumping ka pangu sareng éta henteu lirén dihirupkeun deui sareng kuring parantos nyobian sababaraha kali

    1.    Charles Albert cenahna

      sobat bantosan kuring henteu mikawanoh iTunes

  27.   Julius Caesar cenahna

    Ngungkulan super alus pisan sareng khususna upami lumayan lami kuring nyobian ngaunduh cydia sareng ningali kuring mendakanana ku cara anu gampang pisan

  28.   jchariniJose cenahna

    Abdi gaduh iPhone 4 sareng alat Pangu ngadeteksi iPhoone 3, naon sababna?

    1.    Dani cenahna

      Pikeun tb kuring nempatkeunana, kuring teraskeun prosésna sareng éta hasil sampurna.

  29.   Diego Tabilo Oyarce cenahna

    Pangu exe ngawartoskeun kuring éta lirén damel sareng aplikasi ditutup

  30.   Nico cenahna

    Kuring kedah ngalakukeun sagala léngkahna tapi dina léngkah pamungkas kuring henteu masang CYDIA…. Dupi aya anu ngawartosan naon anu kedah dilakukeun! sabab kuring parantos mareuman sadaya kode sareng nempatkeun waktos anu dituduhkeun ka kuring

  31.   Norberto herrera cenahna

    Sobat ngalakukeun panju pangu tanpa masalah…. Ngeusi Cydia tanpa repot…. Kuring nyobian mareuman iPhone kuring pikeun ningali naon anu henteu aya dina éta sareng éta tetep dihurungkeun deui sareng apel ... Tanpa lirén sareng kuring parantos nga-pulihkeun sababaraha kali sareng kuring parantos ngalakukeun panjara sababaraha kali sareng hal anu sami kajadian nalika kuring mareuman hp…. Naha aya anu mareumanana? Kanggo uji porq untheter kedahna hurungkeun tanpa aya masalah dipasang dina masigit…. Komén mangga

  32.   Miki cenahna

    éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring dina iPhone 4 kuring! Hal anu sami kajadian ka anjeunna anu seueur, anjeunna teras-teras ngabalikan deui sareng pangu nikmati hal jailbreak .. Abdi peryogi bantosan ……. Hatur nuhun.

  33.   txelid cenahna

    nalika éta ngamimitian deui pikeun kahiji kalina aya sakedik bar prosés, éta henteu hurungkeun deui ngan ukur kadua kalina anjeun kedah pencét ikon pangu deui sareng éta hurungkeun deui pikeun kadua kalina, maka éta nyarios terasrasakeun JB anjeun! éta henteu ngan ukur balikan deui dua kali.

  34.   nurdiansyah (@ nurdiansyah0) cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring nganggo iphone 4 kuring, éta terus diulang deui sareng Pangu Enjoy Jailbreak… .. naon anu kuring tiasa laksanakeun? Kuring parantos ngalaksanakeun sagala léngkah-

  35.   Trakonét cenahna

    Ngahaturkeun nuhun ka tim Pangu pikeun jailbreak hébat ieu anu aranjeunna parantos dileupaskeun tanpa nyaring sareng henteu nganggo huntu panjang kami nganggo pidéo anu ngawartosan, kuring ngalaman jailbreak sareng anjeun henteu.
    Jailbreak langkung stabil tibatan ngajauhan 7, ayeuna teu aya kasalahan boh dina iphone 4 atanapi ipad 3 kalayan 7.1.1
    Kuring ngabagjakeun deui tim Pangu

  36.   John cenahna

    Kuring gaduh masalah, sakali legenda "wilujeng sumping ka pangu jailbreak" nembongan, éta bakal tetep aya sakedap sareng ngabalikan deui, éta téh siklus, kuring henteu tiasa ngaluarkeunana tina kasalahan éta. Naon anu kuring tiasa lakukeun

    1.    Lautaro cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring, naha anjeun ngajawabna kumaha?

  37.   waikiki728@msn.com cenahna

    vérsi pikeun mac kaluar

  38.   Jose Ml cenahna

    Halo abdi gaduh 4an sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, éta henteu ngantep kuring pencét kana pilihan hideung pikeun ngamimitian Jailbreak punten tiasa saha anu ngabantosan kuring, Nuhun

  39.   Chu cenahna

    Alus!
    Kuring parantos ngalaksanakeun prosés mulangkeun sareng jailbreak 2 kali, tapi kaduana kuring henteu némbongan ICON CYDIA.
    Kuring kantos maca dina pesen-pesen sateuacana yén éta ogé kajantenan pikeun sababaraha deui.
    Naha aya anu gaduh solusi?
    Hatur nuhun!!!

    1.    Pollitox cenahna

      Hal anu sami kajadian kuring, kuring nganyarkeun alat-alatna janten 7.1.2 kumargi pangu diupdate na Jailnreak atoh tapi kuring henteu tiasa mencét Jailbreak kuring nampi pesen ti Sudah Jailbreak

  40.   david hejo cenahna

    ayeuna sayogi kanggo mac

  41.   latostadorano cenahna

    Leres, éta parantos kaluar pikeun Mac, naha aya anu parantos ngalaksanakeunana ti ditu? http://en.pangu.io/

  42.   latostadorano cenahna

    Jailbreak dipasang kana iPhone4S sareng Mac.

  43.   Maribel cenahna

    Kusabab sakali kuring ngalakukeun jalibreak, cydia henteu acan masang kuring? Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi?

  44.   Lautaro cenahna

    Nulungan iphone 4s kuring henteu lirén dihirupkeun deui pikeun lila ieu anu kuring lakukeun

  45.   Andrés cenahna

    halo tingali iphone kuring éta dibalikan deui unggal dua ku tilu sareng kaluarna wilujeng sumping ka pang jailbreak sareng iphone abdi mangrupikeun 4s naon anu lumangsung? Kumaha cara ngalereskeunana? Jawaban punten

  46.   John F. cenahna

    di tengah prosés kuring meunang pangu.exe parantos lirén damel

  47.   lalodois cenahna

    Kamari aranjeunna ngarobih iPhone kanggo anu anyar 5S iOS 7.1.2, kuring jailbroken ku Pangu tapi kuring henteu tiasa ngalakukeun nanaon sareng Cydia, éta henteu lirén dimuat, sadayana anu kuring pasang teu bérés, éta diunduh ogé tapi éta sok kaluar «POSIX: operasi time out», sareng pembaruan anu penting di awal nalika kuring asup ka Cydia kuring ogé kaluar tapi aranjeunna henteu muncul deui pikeun ngapdet. Aya solusina?

  48.   kanarion69 cenahna

    halo alus, alesan tina pos kuring nyaéta yén kami tungtung taun 2014, kira-kira tilu bulan ka pengker éta nalika aranjeunna masihan kuring iphone munggaran kuring 4. Kuring henteu acan ngalakukeun jalibreak, janten milarian inpormasi san google parantos nganteurkeun kuring kana ieu halaman. Kuring parantos ngaunduh tina postingan anjeun anu ngarahkeun anjeun ka pangu, sareng kuring ogé badé ngalakukeun jalibreak éta tanpa ngantep iphone kuring henteu kapake, sanaos kuring ngan ukur sababaraha bulan ka pengker, nyatana, éta dipindahkeun ka anu bogana salami 20 bulan kanggo didinya, janten kuring ngabayangkeun yén janten ponsel taun 2010 abdi henteu terang sabaraha kahirupan anu bakal aya deui, kuring ngarepkeun éta bakal tetep dugi ka kuring tiasa ngagaleuh milik tapi kuring hoyong terang sababaraha waleran sareng saha langkung saé tibatan di dieu pikeun netelakeun aranjeunna.S 7.1.2 kumargi eliphone4 henteu ngamutahirkeun kana vérsi ios pangénggalna, mana jalibreak anu langkung saé, pangu atanapi ngajauhan? Sanaos kuring mangrupikeun pangguna anu maju, kuring ningali lamun teu lepat yén anu paling gampang dilakukeun sareng tutorial gambar ieu anu anjeun atos mayar kanggo anu mayar, naha éta anu paling gampang dilakukeun sareng dina waktos anu sami langkung épéktip? Sareng tungtungna sakali jalibreak réngsé? Aplikasi sareng apdet tina Aplikasi terus diunduh ti ITUNES APP-STORE? Hatur nuhun sareng kuring miharep kuring parantos ngajelaskeun nyalira, sareng ngahampura perpanjangan tulisan kuring. Salam sareng bagja 2015 ka sadayana.

  49.   Johann cenahna

    Hai, kumaha upami kuring hoyong unjailbreak? (Kuring jailbroken ku pangu), naon anu kuring kedah lakukeun?

    Ngomong-ngomong, saprak kuring ngalakukeun jailbreak sareng Pangu, kuring kantos ngalaman kasalahan sim anu teras-terasan: "Teu aya kartu SIM", kuring henteu terang naha éta aya hubunganana sareng jailbreak atanapi éta kabeneran murni; kasalahan némbongan nalika kuring nganggo 3g, nyaéta, nalika kuring nelepon atanapi nganggo internét tina iphone kuring. Kuring parantos nyobian modeu pesawat sareng ngabalikan deui, tapi kuring parantos lami sareng masalah ieu, naha aya hubunganana sareng jailbreak?

    Hatur nuhun tur Wasalam.

  50.   Ismael cenahna

    Kuring nyobian jailbreak hawa ipad kuring nganggo pangu tapi éta nyatakeun kuring gaduh kode pascode sareng kuring henteu gaduhna. Naon anu kuring lakukeun? Hatur nuhun