Laju refresh: Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan 120Hz iPhone anjeun

Laju refresh atawa rada "hertz" geus jadi "megapixels" anyar tina telepon pinter kiwari, sarta loba pausahaan usaha pikeun nawarkeun jumlah leuwih gede hertz dina layar alat mobile maranéhanana salaku sinyal kualitas, potency. atawa status. Nanging, sapertos jumlah megapiksel, langkung seueur henteu hartosna langkung saé.

Kami badé nunjukkeun ka anjeun naon tingkat refresh tina smartphone anjeun sareng naon bédana antara sadaya alternatif dina pasaran. Ngan teras anjeun bakal terang upami leres-leres mésér iPhone anu gaduh tingkat refresh anu langkung luhur dina layar.

Naon laju refresh layar anjeun?

Pikeun ngajelaskeun naon laju tiis diwangun ku, hal anu penting nu urang eureun sakedap dina operasi layar a. Jauh tina naon anu urang tiasa bayangkeun, layar henteu nawiskeun urang gambar statik, layar dipareuman sareng dihurungkeun terus-terusan dina kecepatan anu luhur, ku cara ieu sareng nunjukkeun ka dina awal kegigihan retina, Éta masihan urang gambaran yén layar ngajaga gambar permanén, tapi teu aya anu langkung jauh tina kaleresan.

Kumaha inpormasi ieu nyababkeun urang kana konsép laju refresh? Gampang pisan, laju refresh dasarna nyaéta sabaraha kali layar tiasa dihurungkeun sareng mareuman, nyaéta, pikeun nunjukkeun eusi anu béda, dina sadetik, anjeun maca leres, dina sadetik.

Nepi ka ayeuna, sadaya telepon sélulér ngagaduhan layar 60 Hertz, Ieu ngandung harti yén maranéhna ngahurungkeun jeung mareuman 60 kali per detik. Nanging, téknologi parantos maju sareng kumaha éta tiasa janten telepon sélulér, khususna iPhone ogé.

Ku kituna, Kaseueuran perusahaan mobile parantos ngaluncurkeun terminal dina taun-taun ayeuna anu gaduh tingkat refresh langkung luhur 60Hz. salaku tanda kualitas panels sarta hususna software na. Apple, sanaos nyandak waktosna, parantos kalebet ogé téknologi tingkat refresh "luhureun" ieu ka iPhone na, sanaos sababaraha alat sapertos iPad Pro parantos ngagaduhan sateuacana.

Kaunggulan jeung kalemahan laju refresh luhur

Jelas sareng anjeun tiasa bayangkeun, aranjeunna henteu sadayana kauntungan dina kamungkinan gaduh tingkat refresh anu langkung luhur ngeunaan anu kami anggo akhir-akhir ieu. Nyatana, kamungkinan yén sanaos panjelasan sateuacana anjeun masih ragu ngeunaan mangpaatna, ngadugikeun pilem Prajurit Saeutik: "Kumaha ieu mangaruhan gorgonite?"

Karugian utama ngagunakeun laju refresh layar anu langkung luhur nyaéta konsumsi kakuatan anu langkung luhur. Kami nganggap yén upami sateuacana layar dipareuman sareng dihurungkeun 60 kali, ayeuna anjeun kedah ngalakukeun padamelan ieu antara 90 sareng 120 kali dina waktos anu sami, nyaéta, sadetik. Jelas, ieu ngabutuhkeun aliran cahaya anu langkung ageung sareng, diantarana, konsumsi énergi anu langkung ageung. Sanaos urang kedah tumut kana kanyataan yén aranjeunna hurungkeun sareng mareuman langkung seueur kali, tapi ieu henteu gaduh pangaruh proporsional kana konsumsi sabab ignition ieu langkung pondok, tapi, paningkatan konsumsi énergi anu kasohor.

Sareng leres henteu ngan ukur konsumsi énergi anu tanggung jawab janten bagian tina daptar titik négatip tina panggunaan tingkat penyegaran anu langkung luhur. Nuturkeun logika, prosésor alat sélulér atanapi iPhone anu dimaksud kedah dianggo langkung seueur dina hal pamrosésan gambar, Éta sababna, salian konsumsi énergi anu langkung ageung, ogé bakal langkung ageung konsumsi sumber daya tina telepon sélulér urang.

Batré tina iPhone 13 anyar

Nanging, pikeun seueur jalma kalemahan ieu henteu langkung ageung kanyataan yén kalayan tingkat refresh anu langkung luhur, umumna antara 90Hz sareng 120Hz, layar kami bakal nawiskeun kontén langkung lancar, ngaapresiasi gerakan anu langkung akurat. Ieu hususna metot lamun urang maénkeun ngaliwatan handphone atawa napigasi ngaliwatan ménu ios, Sanajan kitu, éta boro aya repercussions lamun datang ka consuming eusi multimedia saprak video nu urang rutin nonton kitu ogé pilem biasana dihasilkeun dina laju refresh nyata leuwih handap 60 Hertz.

Kumaha carana iPhone abdi nyegah ngaronjat konsumsi batré?

Sakumaha anu parantos kami nyarioskeun ka anjeun, salah sahiji kalemahan utama ngagunakeun atanapi gaduh tingkat refresh anu langkung luhur nyaéta konsumsi énergi. Kusabab ieu Kaseueuran telepon Android anu gaduh tingkat refresh langkung luhur 60Hz gaduh setélan anu ngamungkinkeun anjeun nganonaktipkeun tingkat refresh anu langkung luhur ieu. pikeun gaduh konsumsi batré anu langkung disaluyukeun.

  • Setélan> Aksesibilitas> Gerak> Bates laju pigura

Apple parantos panginten sadayana éta sareng ngarilis tweak parangkat lunak anu disebut ProMotion, éta henteu langkung atanapi kirang tina panyesuaian parangkat lunak anu ngamungkinkeun susunan frékuénsi variabel sacara real waktos, ti 60Hz dugi ka 120Hz dina layar gumantung kana kabutuhan aplikasi. anu kami anggo. Nanging, upami anjeun hoyong, anjeun tiasa kalayan gampang nganonaktipkeun ProMotion.

Ku cara kieu, Apple parantos mutuskeun pikeun ngalebetkeun tingkat refresh 120Hz dina kisaran iPhone na, ku kituna ngirangan épék négatip tina panggunaan téknologi ieu, sanaos ngagunakeun sistem ProMotion, dina hal naon waé. laju refresh luhur salawasna ngakibatkeun konsumsi batré luhur, euweuh urusan sabaraha leutik.

Naon laju refresh iPhone kuring?

Kadatangan iPhone 13 énggal mangrupikeun serangan énggal dina industri telepon sélulér ku Apple, tapi henteu sadaya alat énggalna gaduh ProMotion, nyaéta laju refresh 120Hz, Téknologi ieu ditangtayungan pikeun iPhone 13 Pro sareng iPhone 13 Pro Max wungkul, sanaos sésa peluncuran perusahaan di hareup diperkirakeun kalebet téknologi ProMotion dina sadaya vérsi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.