Layar AMOLED? Kahareupna nyaéta Micro-LEDs

 

iphone-7-tambah-19

Apple parantos ngalaksanakeun padamelan anu saé kalayan layar LCD tina iPhone 7 sareng 7 Plus na ayeuna, dugi ka digambarkan salaku DisplayMate salaku "layar LCD anu pangsaéna." Sanaos kitu, pergeseran layar AMOLED sigana teu tiasa dilawan dina iPhone 8 salajengna, tapi éta moal janten perkawinan anu tahan pisan., Kusabab masa depan Apple sigana ditakdirkeun nganggo tampilan Micro-LED. Naon anu dibawa layar ieu? Kami ngajelaskeun ka anjeun di handap ieu.

Ngembangkeun téknologi ti saprak 2014

Sejarahna henteu nembé, jauh ti dinya. Apple kéngingkeun perusahaan LuxVue di 2014, sareng sanaos biasa di Cupertino teu aya pernyataan ngeunaan maksud perusahaan nalika kéngingkeun ngamimitian alit ieu, tapi écés minatna aya dina seueur patén-patén anu didaptarkeun dina téknologi Micro-LED anu dilarapkeun dina layar alat sélulér. Dumasar kana pendapat para ahli dina waktos akuisisi, parusahaan ngembangkeun téknologi groundbreaking anu badé ngarobih masa depan tampilan alat sélulér.

Kauntungan hébat dibandingkeun sareng layar ayeuna

Naon anu istiméwa ngeunaan téknologi ieu dina layar tina alat sélulér kami? Téknologi anu pangsaéna pikeun waktos ieu panginten janten SuperAMOLED anu dianggo ku Samsung dina alat sélulérna, sanaos Apple henteu kantos katarik sacara khusus kana téknologi ieu sareng parantos nolak panggunaanna. Apple Watch mangrupikeun alat munggaran anu ngagunakeunana pikeun layarna, sareng sigana henteu tiasa dilawan yén iPhone 8 bakal mawa éta, sahenteuna dina modél premium na. Tapi téknologi Mikro-LED langkung unggul tibatan AMOLED, sareng kaunggulanana kalebet konsumsi énergi handap pisan yén éta bakal ningkatkeun kinerja batréna ayeuna 300%.

Layar mikro-LED henteu peryogi lampu latar, sapertos LCD anu ayeuna, janten sapertos AMOLED, hideung hideung, sabab piksel pareum, sareng éta artos hemat batré anu lumayan. Nanging, kisaran warna anu kahontal langkung saé tibatan AMOLED ayeuna, sareng kalayan konsumsi énergi anu sami, dua kali kacaangan kahontal tibatan ieu.. Salaku tambahan, sakali téknologi ieu disaring, pabrik skala ageung na langkung murah tibatan panel LCD, sumawona panel AMOLED, anu bahkan langkung awis.

Naon masa depan anu langsung?

Téknologi Mikro-LED masih dina tahap awal pamekaran, sareng numutkeun sababaraha ahli kamungkinan anjeun bakal akhir dina produksi masal pikeun aplikasi komérsial anjeun ayeuna 50%. Duanana Apple sareng Samsung damel dina kadua téknologi, sanaos tina pendekatan anu béda.

apel-watch-base

Aplikasi komérsial na saacanna teu jelas, tapi tiasa waé Apple Watch ka hareup anu diluncurkeun dina 2017 kalebet jinis layar ieu. Éta mangrupikeun alat anu saé pikeun ieu kusabab ukuranana alit, sareng kusabab sagala pamutahiran otonomi na bakal diapresiasi pisan janten tiasa nambihan fungsi-fungsi énggal, sapertos konéktipitas LTE.. Apple Watch mangrupikeun anu munggaran anu ngalebetkeun téknologi AMOLED sareng ayeuna tiasa sakali deui janten ranjang tés anu sampurna pikeun téknologi anyar ieu.

Kalayan batréna stagnan, layar konci na

Téknologi batré sigana henteu mekar cukup gancang pikeun nyumponan kabutuhan kabutuhan alat sélulér. Smartphone kaasup fitur anyar, layar anu langkung ageung sareng résolusi, tapi batréna henteu ningkat dina tingkat ieu. Upami urang perhatoskeun yén layar pastina mangrupikeun bagian tina alat anu paling nyéépkeun, ningkatna dina aspék ieu bakal mangaruhan pisan kana otonomi terminal. IPhone anu batréna tahan 2 atanapi 3 dinten? Sugan ieu anu dinten ayeuna siga fiksi ilmiah ka urang tiasa dimungkinkeun henteu jauh teuing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   liam cenahna

    hei editor salah kusabab téknologi microled mahal pisan panel lcd 5 inci hargana 15 dolar tina 70 atanapi 80 dolar amoled 5 inci microled biaya 300 di sana anjeun ningali sadayana