Naha layar iPhone kuring pareum nalika nelepon?

Layar iPhone kuring pareum nalika kuring nelepon Sigana yén seueur pamiarsa iPhone Aktualidad bakal kaget ku headline tina tulisan ieu, tapi éta henteu ngan ukur pamundut anu anjeun parantos naroskeun ka kami dina sababaraha waktos. Kunaon éta Layar iPhone kuring pareum nalika nelepon? Naha kabiasaan ieu normal? Mimitina jawaban na enya, tapi éta ogé bakal gumantung nalika éta tetep pareum sareng upami urang tiasa ngakses fungsi iPhone nalika urang meryogikeunana.

Kalakuan iPhone sapertos kieu: Smartphone Apple, sapertos Nokia 7650 di 2002, ngagaduhan hiji atanapi dua sensor jarak (gumantung kana modélna) dina bagéan luhur panel hareup anu biasana dianggo pikeun ngadeteksi nalika éta aya dina ramo. Ku cara kieu, nalika urang nyauran atanapi nyauran urang sareng urang ngupingkeun kana ceuli urang, layar iPhone bakal pareum (sabab henteu diperyogikeun) pikeun ngahémat batré. Nalika urang nyabut iPhone tina ramo / ceuli urang, éta bakal nembongkeun antarbeungeutna sapertos biasana. Masalahna sumping nalika, upami urang nyabut iPhone tina raray urang sareng sauranna masih dina prosés, sadaya anu urang tingali nyaéta gambar hideung.

Naon anu kedah dilakukeun upami layar iPhone kuring moal hurung nalika nelepon

Sakumaha anu parantos kami ngajelaskeun, layar iPhone moal hurung upami urang ngagaduhan alat anu ditempelkeun dina layar sabab éta bakal ngorondangkeun batréna. Tapi nalika urang narik iPhone tina raray urang, urang leres urang kedah ningali panganteur anu aplikasi Telepon ditingalikeun nalika nelepon, sapertos anu ditingalikeun ku gambar ieu:

Antarmuka aplikasi telepon nalika nelepon

Ieu anu urang tingali, contona, nalika urang nyauran operator telepon, robot ngajawab kami sareng nyungkeun kami pencét nomer pikeun neraskeun. Upami urang nyanghareupan asumsi ieu, anu bakal urang lakukeun nyaéta mindahkeun iPhone tina rupa urang, toél tombol "Keyboard" teras toél jumlah pilihan anu dipikahoyong. Tapi upami anu urang hoyongkeun nyaéta ngaksés inpormasi sanés dina telepon, sapertos aplikasi catetan, agenda atanapi kalkupant, anu bakal kami laksanakeun nyaéta pencét tombol mimiti, anu, sapertos biasa, bakal nyandak urang kana papan lincah sareng urang tiasa ngalakukeun naon waé, sadayana tanpa ngagantungkeun telepon. Sugan dina hal ieu pikaresepeun pikeun ngaktipkeun pengeras suara heula (bebas tangan). Éta sigana penting pikeun disebatkeun yén nalika nelepon kami ngaksés layar utama atanapi aplikasi anu sanés, kami bakal ningali palang status héjo nunjukkeun yén aya telepon dina prosés.

Tapi, tangtosna, tulisan ieu ngeunaan asumsi layar iPhone henteu hurung nalika urang nelepon atanapi nelepon. Upami henteu hurung, naon anu lumangsung? Aya sababaraha kamungkinan:

  • Sensor jarakna kotor. Hal pangsaéna anu tiasa kajantenan nyaéta aya anu ngaliput sénsor caket atanapi sénsor sareng aya anu rada kokotor. Solusi dina hal ieu nyaéta ngabersihan payuneun iPhone, nempatkeun tekenan khusus kana bagian dimana headset ayana sabab sensor caketna aya di daérah éta.
  • Panutup nutupan sénsor jarak. Mirip pisan sareng poin anu saacanna, tapi ku masalah éta kami moal méréskeun kalepatan ku ngabersihkeun daérah. Naon anu urang kedah lakukeun pikeun mariksa naha ieu anu kajantenan pikeun iPhone kami nyaéta nelepon tanpa kasus na tingali naha layar iPhone kami hurung atanapi henteu, sacara logis upami urang mayungan telepon ku kasus. Upami hurungkeun, urang parantos terang yén masalahna nyaéta pasualan na solusina nyaéta nganggo anu sanés atanapi ngarobih anu parantos urang gaduh supados sénsorna henteu katutup. Upami henteu hampang, urang kedah milari masalahna di tempat sanés.
  • Masalah parangkat lunak. Masalah naon waé anu urang alami dina alat anu nganggo sistem operasi panginten masalah masalah parangkat lunak. Cara panggancangna pikeun méréskeun masalah parangkat lunak anu mungkin dina alat ios nyaéta maksa restart ku mencét tombol start (tombol polumeu handap tina iPhone 7 / Plus) sareng tombol pareum dugi ka ningali apél. Upami maksa reboot henteu ngalereskeun masalah urang, hal anu salajengna anu tiasa urang laksanakeun nyaéta mulangkeun iPhone. Upami masalahna masih aya sareng pamasangan bersih tina sistem operasi, urang teraskeun ka titik salajengna.
  • Masalah hardware. Ieu hartosna, gancang nyarios, yén iPhone rusak. Pangalusna anu tiasa urang lakukeun dina hal ieu nyaéta ngahubungi Apple sareng aranjeunna nyayogikeun kami sareng solusi, anu tiasa kalebet nyayogikeun kami fasilitas anu sah dimana urang tiasa nyandak iPhone kami pikeun ngalereskeun. Upami alat éta masih gaduh jaminan sareng urang nyandak kana Apple Store, kamungkinan yén aranjeunna bakal tukeur ku anu anyar.

Naha anjeun parantos ngalereskeun masalah iPhone sareng sensor caket nalika nelepon?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.