Naha leres yén Xiaomi nyandak poto anu sami sareng iPhone?

Anjeun nuju tuang siang dinten Minggu sareng kulawarga sareng lanceuk ipar anjeun calik di gigireun anjeun, pasang aksi énggal Xiaomi dina méja bari anjeunna nyeuseup heula kopi saatos méja, anjeun mimiti sieun anu pang parahna, saatos anjeun pikasieuneun parantos sumping, anjeunna badé masihan anjeun sababaraha pelajaran naha teleponna langkung saé tibatan milik anjeun sanaos gaduh anjeunna biaya sababaraha ratus euro kirang.

Upami anjeun aya di dieu maca urang terang yén kami henteu kedah ngajelaskeun naon kaunggulan sareng kalemahan gaduh iPhone, tapi, kami bakal ngajantenkeun anjeun ni'mat, Kami ngantepkeun anjeun perbandingan nyata kaméra telepon Apple sareng Xiaomi anu pangsaéna janten anjeun tiasa parios nyalira.

Pidéo na parantos dilakukeun ku kolega ti halaman wéb adi Warta alat, dimana seueur alat-alat tina sagala rupa ngalangkungan pikeun dianalisis teras nyarios ka urang dina alat kami #PodcastApple unggal minggu naon anu kaalaman ku aranjeunna jauh di luar alat blok. Kitu cenah, waktuna parantos sumping pikeun ngabandingkeun duanana kaméra sareng tingali naha biayana murah leres-leres sanggup nawiskeun hasil anu sami salaku produk anu mahal pisan.

Naon kaméra anjeun?

Urang mimitian ku kaméra iPhone 12 Pro anu kawéntar anu parantos kami anggo pikeun analisa anu mana persisna sami sareng anu urang ngadamel tinjauan waktos éta dina iPhone News.

Fitur kaméra iPhone 12 Pro ieu Sensor utama 12 MP kalayan aperture f / 1.6 dina lénsa tujuh unsur kalayan panjang fokus 26mm sareng stabilisasi gambar optik. Sensor ieu bakal dibarengan ku Sudut lega dimana urang kaleungitan sababaraha aperture, urang gaduh 12 MP sareng aperture f / 2.4 kanggo lapangan pandang 120º berkat élmu optik lima unsur na sareng panjang fokus 13. Pikeun penultimate kami gaduh Lénsa telepon sareng dua perbesar, ogé kalayan résolusi 12 MP, waktos ieu nawiskeun apertur f / 2.0 nganggo lénsa genep unsur, kalayan panjang fokus 52mm sareng stabilisasi optik. Urang béréskeun ku sénsor LiDAR.

Dina kasus Xiaomi Mi 11 urang parantos terang seueur naon anu ngiringan, urang mimitian ku sénsor 108 MP (sakitar "sapuluh kali" sénsor iPhone) sareng aperture f / 1,85 sareng stabilisasi gambar optik, anu disertakeun sareng lénsa 12MP Sudut Lebar Ultra dina apertur 2,4º f / 123 tanpa nyatakeun stabilisasi optik, sapertos dina Telephoto anu bertindak salaku format Makro tina 5MP kalayan aperture f / 2.4 sareng yén éta henteu ngagaduhan stabilisasi gambar optik.

Kaayaan tés

Kami parantos terang naon anu aya dina panangan, janten waktosna parantos dugi ka nganalisis sensor ku sensor naon hasilna parantos aya. Nanging, diperhatoskeun yén sadaya poto anu kami candak dina analisa ieu parantos kalayan fokus otomatis, kalayan HDR otomatis diaktipkeun sareng tanpa aya dukungan fisik, nyaéta, freehand. Foto-foto éta dicandak dina kaayaan anu sami sareng dina waktos anu sami, kalayan alat dina unggal panangan.

Ngan ku cara ieu urang tiasa ngatur ngabandingkeun sakumaha nétral mungkin. Dimana ngan ukur aya hiji arah nyaéta dina rékaman pidéo. Cara iPhone 12 Pro nyokot audio tanpa mikropon éksternal nyata langkung unggul tibatan Xiaomi Mi 11, janten kami parantos mutuskeun ngan ukur nganggo lagu audio anu dicandak dina iPhone 12 Pro, sanaos kanyataan yén kami ngarobih pesawat, anjeun bakal ningali yén audio saluyu sareng naon anu kajantenan dina layar, ngabuktoskeun yén rékamanana parantos dilakukeun sakaligus.

Babandingan fotografi standar

Mimiti urang nunjukkeun ka anjeun poto sensor utama iPhone 12 Pro, anu nunjukkeun performa anu saé boh dina watesan atanapi dina tingkat jenuh warna na. Beda sareng model anu sateuacanna, iPhone ieu nunjukkeun panginten langkung jenuh sakedik tibatan anu biasa urang, tapi, éta gelut pisan ngalawan cahaya.

Pikeun bagian na, Xiaomi Mi 11 Éta nunjukkeun nada anu rada kabiruyungan, definisi anu saé sareng ogé sababaraha hasil anu saé boh dina tingkat definisi sapertos lampu latar sareng hormat pikeun tonitas langit, dimana seueur terminal cenderung goyah. Henteu perlu disebatkeun yén mode otomatis Mi 11 nyandak gambar dina résolusi langkung handap 108MP, anu meryogikeun modus khusus.

Fotografi Angle lega

The Wide Angle Photography tina iPhone 12 Pro éta nunjukkeun langkung nyimpang sareng dina waktos anu sami langkung seueur eusi tibatan Xiaomi Mi 11. Aranjeunna nuturkeun nada haneut sareng jenuh anu sami aya, tapi résolusiana lumayan saé, utamina ku kondisi pencahayaan anu saé.

Samentara éta, anu Xiaomi Mi 11 nawiskeun gambar anu kirang sesat, langkung alami, tapi mimiti sangsara pisan nalika urang nyarioskeun lampu latar. Kaayaan cahaya sacara signifikan mangaruhan sénsor ieu, sareng dimana éta paling sangsara khususna nalika wengi.

Modeu Zum sareng Potrét

Urang mimitian ku Zoom, dimana iPhone nawiskeun hasilna anu saé sareng kalayan performa kualitas anu langkung saé dina hal kasusah cahaya sareng Night Mode. Samentawis éta, Mode Potret jelas payuneun anu ditawarkeun ku mérek Asia.

The Zoom of Xiaomi Mi 11 Éta saluyu sareng sésa kaméra, tapi henteu sapertos iPhone, éta sangsara pisan sareng henteu miheulaan masalah pencahyaan. Sedengkeun pikeun Mode Potrét, Xiaomi Mi 11 henteu hirup dugi ka harga anu dibayarkeun, masalah serius nalika henteu nyandak gambar jalma sareng kasalahan anu difokuskeun.

Kaméra payun sareng rékaman pidéo

Kaméra payuneun Xiaomi Mi 11 nawiskeun 20MP ku aperture f / 2.2, samentawis éta iPhone 12 Pro Éta 12 megapiksel f / 2.2 cocog sareng HDR sareng dirojong ku sensor TrueDepth. Ieu mangrupikeun juara anu jelas dina kasusah pencahyaan sareng utamina nalika netepkeun Mode Potrét. Xiaomi nawiskeun modeu kageulisan anu sigana kaleuleuwihi pikeun kuring sareng sangsara langkung dina kaayaan cahaya anu handap.

Sedengkeun pikeun rékamanana, pidéo di luhur gaduh gambarna nyalira, sareng anjeun tiasa mutuskeun nyalira anu mana anu jelas. Kami arepkeun anjeun resep tés kaméra kami sareng parantos nyimpulkeun ngeunaan naha hasil parangkat € 749 langkung saé tibatan alat € 1.130.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.