Kaulinan anu pang populerna pikeun retrogamers

kaulinan retro

Pidéo pidéo anu mimiti muncul dina taun 70an, tapi mesin arcade anu éta aranjeunna ngapopulerkeun aranjeunna dina taun 80an sareng 90an. Évolusi kaulinan vidéo dipikaterang ku sadayana, saur kuring teu aya anu tinggaleun anu pernah maénkeun Nintendo, Play Station, XBox, Wii, jst.

Pikeun anu resep kana videogame munggaran éta telepon pinter anu paling emblematic parantos dijaga sareng diadaptasi, didieu kuring nyanggakeun sababaraha hal anu parantos paling dituturkeun, ku anu ayeuna disebut pamaén retro.

arkanoid

Éta mangrupikeun pidéo pidéo arcade anu dikembangkeun ku Taito di 1986. Éta dumasarkeun kana Atari Breakouts ti taun 70an. Pamaén ngontrol platform alit, katelah «Pesawat ruang angkasa Rupa-rupa", naon nyegah bal tina ninggalkeun daérah maén, ngarah bouncing. Di luhurna aya «bata"Atanapi"blok«, Anu ngaleungit nalika keuna ku bal. Nalika teu aya bata deui, pamuter ngalih ka tingkat salajengna, dimana pola blok anu sanésna nembongan.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Carmageddon

Éta mangrupikeun pidéo pidéo mobil anu didamel di 1997 anu kasohor kaasup a babandingan kekerasan anu signifikan dina modeu gimna. Misi utama gim ieu nyaéta ngarengsekeun balapan atanapi ngancurkeun mobil anu nentang, nanging, ngalirkeun pedestrian mangrupikeun insentif. Dina waktosna anjeunna ngalaman kritik kasar anu ironisna ngarah anjeunna ka posisi penjualan paling luhur.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Kaulinan na nyaéta dumasar kana pilem ti diréktur 1975 Paul Bartel, Balap Maot 2000, anu dibéntangan ku Sylvester Stallone y David carradine.

gélo Angkot

Ieu dirilis dina versi arcade na di 1999 sareng pikeun Dreamcast di 2000, engké éta vérsi pikeun konsol PlayStation 2 sareng GameCube sareng kanggo PC di 2001.

Crazy Taxi Classic (Tumbu AppStore)
Crazy Taxi klasikbebas

Pamaén tiasa milih antara salah sahiji tina opat supir taksi (Axel, BD Joe, Gena sareng Gus) ka nyokot jalma sareng candak aranjeunna dimana panah arah nunjukkeun sateuacan waktos béak. Dina prosésna, anjeun tiasa kéngingkeun artos ku ngalaksanakeun trik, sapertos kontak sareng kendaraan anu sanés.

Ganda Naga Trilogi

Saga debut di arcade sareng Naga Ganda asli ti 1987. Éta mangrupikeun pidéo pidéo klasik tina genre beat 'em up, mimitina dikembangkeun ku Technos Japan. Kaulinan parantos saé pangaruh pilem silat, utamina sareng Bruce Lee, sapertos Operation Dragon; sareng setting pasca-apokaliptik dumasar kana anime Fist of the North Star anu populér.

Trilogi Naga Ganda (Tumbu AppStore)
Ganda Naga Trilogi2,99 €

Kaulinan saga dibéntangan kembar Billy sareng Jimmy Lee, anu magang seni bela diri fiksi disebut Sōsetsuken, dina waktos anu sami aranjeunna perang sareng sababaraha lawan sareng saingan. Naga Ganda kagungan seueur sekuel sareng versi dina konsol anu béda. Hatur nuhun kana popularitas saga, aya ogé séri televisi animasi sareng pilem.

Adipati Nukem 3D

Éta mangrupikeun pidéo pidéo tina némbak jalma kahiji (FSP) di 3D, dikembangkeun sareng disebarkeun ku 3D Realms di 1996.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Sabalikna tina kaulinan video tina jinis anu sateuacanna, di Adipati Nukem 3D anjeun tiasa ningali a rupa-rupa hébat tingkat, anu kalebet ruang terbuka sareng suasana ti jalan-jalan ka kota-kota anu tenggelam atanapi stasiun luar angkasa. Salaku tambahan, tingkat-tingkat ieu henteu ngagaduhan pamekaran lengkep linier, aya sajumlah ageung sudut sareng tempat anu nyababkeun pikaresepeun pisan pikeun multiplayer.

Hantu'n Goblins

Ditarjamahkeun salaku Hantu sareng goblog, mangrupikeun gim video platformer arcade anu diciptakeun ku Capcom dina 1985. Pamaén ngatur a caballerodisebut Tuan Arthur, anu ngagaduhan kamampuan maledogkeun tumbak, keris, obor, kampak sareng senjata sanés anu kedahna éléh zombie, setan sareng mahluk seram anu sanés pikeun nyalametkeun putri.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Lalaki mega x

Éta mangrupikeun pidéo pidéo anu dikembangkeun di 1993 ku Capcom, mangrupikeun pidéo pidéo munggaran ti séri Lalaki mega x y didamel utamina salaku batu léngkah pikeun kamajuan tina video games tinamega Man ti NES dugi ka Super Nintendo.

MEGA MAN X (Tumbu AppStore)
MEGA MAN X4,99 €

Sloganna nyaéta mupus layar 8 ku bos masing-masing (kéngingkeun senjatana salaku kakuatan), teras ngalirkeun 3 atanapi 4 layar tambahan anu nyababkeun bos akhir. Dina unggal layar aya barang-barang tertentu anu sumebar, anu dina kaseueuran kasus, ngan ukur dicandak ku kakuatan anu dikéngingkeun tina layar sateuacanna.

Slug logam

Éta mangrupikeun séri pidéo ku lumpat sareng jinis bedil mimitina dikaluarkeun dina mesin arcade Neo-Geo sareng konsol gim anu didamel ku SNK. Kaulinan na pisan dipikaterang ku rasa humor sareng animasi buatan tangan, naha éta dianggap salah sahiji séri anu pangsaéna sareng paling luar biasa sapertosna.

METAL SLUG 1 (Tautan AppStore)
Metal keong 12,99 €

Carita na lumangsung dina taun 2008 sareng, dimana grup bersenjata nelepon Pasukan Falgrine Falcon (Peregrin falcon) kedah ngagagalkeun upaya kudéta dimaksudkeun ku Jéndral Morden, pamimpin Tentara Pemberontak sareng antagonis utama séri.

Pac-MAN

Éta mangrupikeun pidéo pidéo arcade anu diciptakeun ku desainer video game Toru Iwatani ti perusahaan Namco sareng disebarkeun di awal taun. 1980. Éta janten fenomena di dunya dina industri vidéo, éta ngagaduhan Catetan Guinness pikeun Kaulinan Pidéo Arcade Paling Sukses Sepanjang waktos kalayan total mesin 293.822 anu dijual ti 1981 dugi ka 1987.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Judul Palasik tina watek dahar hantu konéng, Nalika anjeunna jalan ngaliwatan labirin.

Prince of Persia

Asalna dileupaskeun pikeun Apple II di 1989. Caritana lumangsung nalika Sultan jauh ti karajaanna ngarah perang. Mangrupikeun waktos anu pas pikeun vizier jahat Jaffar pikeun nyobaan ngarebut kakuatan. Pikeun ngadamelna nyepeng putri. Protagonis mangrupikeun petualang ngora ti bumi anu jauh, sareng cinta sajati putri. Tapi anjeunna dialungkeun kana bui puri sareng ayeuna kedah kabur sateuacan waktos anu dipasihkeun ku Jaffar parantos kalaksanakeun ka putri, pikeun mutuskeun naha nikah sareng ngabébaskeun anjeunna.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Kaulinan gaduh a sudut pandang dua diménsi. Peta na bentang ti paningalian sisi. Henteu aya ngagulung layar (ngagulung).

Jalan Pélér II

Éta kalanjutan tina Street PACARAN. Kaulinan munggaran dina séri Street PACARAN pikeun ngahontal kamashuran dunya sareng inisiator tina fenomena kaulinan vidéo dina genre gelut. Diwangun ku perusahaan Capcom. Muncul di arcade dina Maret 1991 di Jepang, sareng geuwat pikeun sésana dunya.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Parantos 8 karakter pikeun dipilih, 4 bos akhir sareng tungtung anu béda pikeun masing-masing karakter. Dina gilirannana, éta ngagaduhan kendali anu, sapertos anu sateuacanna, nganggo kombinasi tuas sareng 6 tombol kanggo nga-serangan khusus nalika gelut, sapertos ngalungkeun seuneu atanapi «tajongan naga»Janten disalin dina gim anu ngagentoskeunana.

Sonic: landak

Dina sataun 1989 perusahaan video game Nintendo nyebarkeun gim video na Super Mario Bros, kaulinan ieu janten terkenal janten Sega kapaksa nyiptakeun karakter pikeun bersaing sareng Nintendo, Janten Alex Kidd diciptakeun, anu mangrupikeun kagagalan kumargi henteu sesuai sareng anu diarepkeun para penggemar. Janten desainer video game Yuji naka nyiptakeun watekna Sonic landak sareng kuring ngaluncurkeun video game eponymous di 1991.

Sonic the Hedgehog ™ Classic (Link AppStore)
Sonic the Hedgehog ™ Klasikbebas

Balap kalayan kecepatan kilat ngaliwatan 7 zona klasik kalayan Sonic the Landak. Ngajalankeun sareng pulas ku loop bari anjeun kéngingkeun Cingcin sareng éléh musuh anjeun dina misi anjeun pikeun nyalametkeun dunya tina jahat Dr Eggman.

Tetris

Tetris (Rusia: Те́трис) mangrupikeun pidéo pidéo anu asalna dirancang sareng diprogram ku Alexey Pazhitnov, dirilis dina 06 Juni, 1984. Kaulinan asalna nami tina awalan numerik Yunani tetra, Kusabab sadaya bagéan gim, katelah Tetrominos, ngandung opat bagéan.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Pamaén henteu tiasa nyegah ragrag tetrominos, tapi tiasa mutuskeun rotasi bagian (0 °, 90 °, 180 °, 270 °) sareng dimana kedahna murag. Nalika garis horizontal parantos réngsé, garis éta ngaleungit sareng sadaya potongan-potongan anu di luhur turun kana hiji posisi, ngabébaskeun rohangan maén sareng kusabab kitu mempermudah tugas nempatkeun potongan-potongan anyar.

Rusiah Pulo Monyét

Ieu mangrupakeun aventura grafik Éling ku LucasFilm Games en 1990 dimana carita bajak parodied, nyiptakeun dunya humor anu ngarobihkeun jinisna.

Aplikasi na henteu sayogi di App Store

Gimna dimimitian di Pulo Karibia Mélée, dimana saurang nonoman namina Guybrush Threepwood hoyong janten bajak laut. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeunna milari pamimpin bajak laut, anu dipercayakeun ka anjeunna tilu tantangan janten bajak laut: éléh Carla, master pagar, dina tanding pedang sareng penghinaan; maok patung ti gedong Gubernur; sareng mendakan harta karun.

Wolfenstein 3D

Éta mangrupikeun pidéo pidéo tina némbak jalma kahiji anu ngapopulerkeun genre pikeun PC. Éta didamel ku Software Id sareng disebarkeun ku Apogee Software dina Méi 1992. Kaulinan ieu mangrupikeun panaratas dina jinisna.

Wolfenstein 3D Klasik Platinum (Tumbu AppStore)
Wolfenstein 3D klasik Platinum1,99 €

Pamaénna nyaéta William J. Blazkowicz, un nenjo nyobian Amérika kabur ti bénténg nazi di mana anjeunna tahanan. Wangunan ieu ngagaduhan seueur kamar rahasia anu ngandung harta karun, jatah tuangeun sareng alat pertolongan cemas, ogé jinis-jinis senjata sareng amunisi, sadayana anu bakal ngabantosan pamaén pikeun ngahontal tujuanana.

Salaku catetan pikeun gamer, anjeun tiasa parios daptar video game terlaris di la Databés VGChartz Game


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   alberitotu cenahna

    Sareng aranjeunna condong "mahal" ngamangpaatkeun melankolis kami !! Goréng goréng

    1.    Carmen rodriguez cenahna

      Kuring satuju pisan sareng anjeun ... tapi kuring ogé henteu sanggup nolak gaduh langkung ti hiji dina iPhone kuring ogé.