Matéri mangrupikeun buah tina aliansi otomatisasi bumi antara Apple, Google sareng Amazon

Proyék anu kawéntar antara Apple, Google sareng Amazon ngan ukur kantun nami kanggo nganggo standar standar bumi pinter. Proyék ieu disebut CHIP (Project Connected Home over IP) masihan hiji léngkah deui dina épolusi na teras diganti janten Matéri.

Dina hal ieu, pikeun anu henteu terang nanaon tentang proyék éta, urang tiasa maju yén éta mangrupikeun salah sahiji gabungan antara tilu perusahaan ageung nganggo alat pinter sareng asisténna, boh: Siri atanapi aplikasi Home sareng Apple, Amazon Alexa atanapi Google Assistant.

Masing-masing alat anu nampi sertipikat ieu kanggo dianggo sareng sistem otomasi bumi anu béda bakal ngagaduhan logo anu dicetak (tilu panah nunjuk ka tengah) anu anjeun tiasa tingali dina gambar di handap ieu. Ieu bakal janten cara pikeun ngaidentipikasi produk anu dianggo sareng asistén ti Apple, Amazon, sareng Google.

Kalayan Perkara Aliansi Zigbee "dibubarkeun"

Ayeuna anu penting nyaéta perusahaan ageung ieu ngagabung protokolna pikeun ngajantenkeun sadaya alat pinter dianggo sareng asisténna atanapi ku aplikasi resmi na. Ku cara kieu protokol Zigbee bakal diturunkeun sareng Matéri, anu sanés hartosna aranjeunna lirén damel kantun Matéri bakal janten nami anu dianggo. Nyatana, Philips parantos ngumumkeun pembaruan pikeun alat pinterna supaya masing-masing aksesorisna janten kompatibel pas Matéri diluncurkeun.

Teu aya tanggal khusus pikeun peluncuran ieu, tapi alat munggaran anu disahkeun ku aliansi ieu diharepkeun dugi ka toko sateuacan akhir taun ieu 2021. Warta anu saé pisan pikeun sadaya pangguna sareng seueur deui pikeun anu "kait" »Kanggo ieu tina otomatisasi bumi. Kusabab 2019 Apple, Amazon sareng Google damel babarengan dina proyék ieu sareng sigana ayeuna waktosna ngaluncurkeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.