Apple ngagaduhan tim di Kanada damel dina sistem operasi pikeun mobil

CarPlay-02

Apple gaduh puluhan insinyur perangkat lunak di Kanada pikeun damel dina ngawangun sistem operasi pikeun mobil.Léngkah langka pikeun perusahaan anu sering ngayakeun proyék-proyék panilitian sareng pamekaran caket markas Cupertino, California, numutkeun jalma anu wawuh kana masalah éta.

Seueur insinyur anu damel di Kanada anu ngiring dina sataun katukang sareng sakitar dua belasan sumping ti BlackBerry QNX Ltd., panyadia utama perangkat lunak otomotif. Aranjeunna naros supados henteu dikenalkeun kanggo ngabahas detil proyek rahasia.

Insinyur ayeuna damel di kantor Apple di lingkungan Ottawa di Kanata, sakitar lima menit jalan ti QNX. Apple neuteup ka padamel QNX kusabab kaahlianna dina ngembangkeun komponén kritis sistem operasi sareng manajemén kakuatan, saur tilas eksekutif QNX.

Nyewa QNX anu paling kasohor nyaéta CEO na, Dan Dodge. Ti saprak ngiringan prakarsa Apple Titan Project mimiti taun ayeuna, anjeunna parantos nyandak peran anu langkung ageung pikeun ngawas sistem operasi mobil, ngabagi waktosna antara Kanada sareng California, saur masarakat. Nyewa anu penting nyaéta Derrick Keefe, anu ninggalkeun QNX taun ka tukang saatos langkung ti dasawarsa salaku kapala insinyur.

Sistem operasi mobil mangrupikeun inti parangkat lunak platform mobil Apple ka hareup, dina cara nu sami sareng ios dina iPhone. Tim Apple ngembangkeun parangkat lunak mandiri anu bakal nungtun kendaraan mandiri nyalira sareng éta bakal dijalankeun dina sistem operasi.

Parangkat lunak mandiri éta ngan ukur salah sahiji tina seueur fitur anu direncanakeun dijalankeun dina sistem operasi mobil. Salaku conto, insinyur Apple sareng visi layar lulugu anu nunjukkeun aplikasi sapertos peta anu tiasa dimanipulasi ku asisten digital berbasis sora (Siri).

Nasib fitur ieu gumantung kana arah strategis sakabéh Project Titan. Bob Mansfield, anu ngambil alih proyék dina April, parantos masihan insinyur tenggat waktos pikeun nguji téknologi nyetir nyalira sateuacan mutuskeun léngkah salajengna.

Tim sanés tina proyék Titan kalebet grup pikeun platform simulasi mandiri. Apple parantos ngembangkeun simulator kanyataan virtual anu aranjeunna anggo pikeun uji coba parangkat lunak mandiri tanpa nganggo sistem dina jalan umum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.