Model Brooks Nader ngalaporkeun yén anjeunna parantos dilacak sareng AirTag

Airtag

Brooks Nader, modél swimsuit ti olahraga gambar, geus umum denounced yén éta geus dituturkeun tanpa idin na ku alat tracking, husus ku Apple AirTag.

Sanajan parusahaan dijieun modifikasi kana ios 14.5 ku kituna ieu teu mungkin, geus aya sababaraha kasus dilaporkeun ngeunaan prakték kriminal ieu. Dina kasus modél, nalika anjeunna ningali peringatan dina iPhone na yén anjeunna dituturkeun, anjeunna parantos aya di bumi. Tracker parantos ngahontal tujuanana: terang dimana anjeunna cicing.

Kusabab rumor dimimitian sababaraha taun ka pengker ngeunaan peluncuran Apple tracker locator anu diwangun kana sistem "Pamilarian" ios, kuring ningali yén éta tiasa janten obyék "peligroso»Lamun ieu dipaké fraudulently.

Pikeun 35 Euro, Anjeun bisa meuli hiji Airtag, sarta nyumputkeun eta dina saku atawa dina mobil korban anjeun, sarta mibanda eta permanén lokasina. Apple sadar ieu bisa lumangsung, sarta nyangsang peluncuran AirTags nepika diwanohkeun a modifikasi dina ios 14.5 pikeun "nyingkahan" tracking sapertos. Upami sélulér anjeun ngadeteksi yén anjeun parantos caket sareng AirTag anu sanés milik anjeun pikeun lami, éta bakal ngabéjaan anjeun ngeunaan ieu.

Tapi éta henteu nyegah éta kusabab biaya alat anu murah, "Tracker" jahat henteu nyobian ningali naha éta untung sareng korbanna henteu ningali peringatan dina iPhonena dina waktosna. Sakali objék kapanggih, korban teu bisa nyaho saha éta. Ieu anu kajantenan kana modél sababaraha dinten kapengker Brooks nader.

Stalker ngahontal tujuanana

Nader, modél baju renang pikeun majalah Sports Illustrated, ngajelaskeun sababaraha dinten ka pengker dina akun Instagram na yén anjeunna parantos aya langkung ti lima jam kalawan AirTag. Hiji peuting manéhna indit kaluar pikeun inuman, sarta di sawatara titik hiji muhrim shoved hiji AirTag kana saku jaket na.

Nalika Nader perhatikeun peringatan anu dikaluarkeun iPhone na, nunjukkeun yén AirTag anu teu dipikanyaho mendakan anjeunna, éta telat. Anjeunna parantos aya di bumi. Pikeun euro 35, nénjo nu ngajanteng geus nyaho dimana cicingna. Misi direngsekeun.

Sababaraha minggu ka tukang urang ogé diterbitkeun dina noticia a gorombolan maling Perusahaan mobil méwah Kanada anu ogé nganggo AirTags disumputkeun di luar mobil anu dipilih pikeun dipaling, sahingga terang dimana aranjeunna tetep diparkir, teras dipaling. Apple kedah masihan sistem na sakali deui pikeun ngahindarkeun lokasi kriminal sapertos kitu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jbreyes cenahna

    Anjeunna nganggap yén Apple ngalakukeun seueur kalayan peringatan yén aranjeunna nyukcruk anjeun kusabab aya hal-hal anu langkung bahaya sapertos senjata api anu ngajual sareng maéhan sareng ngarampog sareng éta sanés lepat produsén senjata tapi tanggung jawab saha waé anu dianggo.

  2.   mkdliring cenahna

    Jadi gampang yén tinimbang pamaké "spied" skipping bewara, sumur, hal anu sarua, tapi dina momen éta alat ogé eureun nyiarkeun ka nu boga sarta maranéhanana kudu ngahubungan Apple jeung pulisi lamun maranéhna rék cageur deui.