Naha iPhone 15 Pro gaduh Thread?

iPhone 15 Pro

√Čta ditingali dina presentasi iPhone 15 √©nggal, tapi √©ta mangrupikeun detil anu teu kedah urang sono: IPhone 15 Pro sareng Pro Max gaduh konektipitas Thread. Naha Apple parantos nambihan fungsionalitas √©ta?

Biasana kajadian dina presentasi alat anyar, dimana Apple museurkeun kana warta anu paling dipikaresep ku urang teras mendakan batur anu urang henteu ngartos naha éta henteu nyarios atanapi masihan langkung rinci. Konektipitas thread mangrupikeun salah sahijina, novelty anu ditangtayungan pikeun iPhone 15 Pro sareng Pro Max, sareng anu nyababkeun urang seueur anu teu dipikanyaho ngeunaan tujuan Apple kalawan tambahan ieu. Naha nambihan jinis konektipitas ieu anu dugi ka ayeuna ditangtayungan pikeun asesoris anu aya hubunganana sareng HomeKit?

Thread, penting pikeun otomatisasi bumi énggal

Kami parantos ngobrol sareng anjeun dina sababaraha kali ngeunaan Thread, jinis sambungan nirkabel anu janten dasar Matéri, standar otomatisasi bumi énggal anu laun-laun jalanna sareng tanpa ragu mangrupikeun masa depan anu paling langsung pikeun otomatisasi bumi. Aya seueur alat Apple anu nganggo Thread, sapertos HomePod mini, HomePod generasi ka-2 atanapi Apple TV 4K.. Aya ogé seueur asesoris otomatisasi bumi sanés anu kalebet éta, kalayan merek sapertos Airversa, Nanoleaf atanapi Hawa salaku promotor utama téknologi ieu. Urang tiasa nyimpulkeun kaunggulanna tina sambungan anu sanés sapertos Bluetooth atanapi WiFi sabab éta mangrupikeun sambungan sareng konsumsi énérgi anu langkung handap, latency anu langkung handap sareng rentang anu langkung ageung berkat operasi "bolong", dimana alat-alatna sorangan bertindak salaku pengulangan pikeun ngalegaan sinyal.

Thread sareng HomeKit

Dina alat sareng Thread aya kategori anu b√©da, sareng iPhone tiasa janten HomePod, nya√©ta, janten "Router Border." Jenis alat Thread ieu mangrupikeun tanggung jawab pikeun nyambungkeun sadaya asesoris di bumi ka intern√©t, nya√©ta, upami urang gaduh iPhone 15 Pro atanapi Pro Max, urang tiasa ngalakukeun tanpa HomePod atanapi Apple TV pikeun janten pusat aks√©sori. Ieu, nu bisa sigana kawas mangrupakeun ide nu sae a priori, sabenerna rada sabalikna, iwal mun pernah ninggalkeun imah kalawan iPhone Anjeun. Puseur asesoris anjeun henteu kedah janten alat anu gerak, anu asup jeung ninggalkeun imah, sabab mun anjeun ninggalkeun sakab√©h fasilitas anjeun bakal unusable. √Čta sababna fungsionalitas ieu ayeuna ditangtayungan pikeun HomePod sareng Apple TV.

Panginten niatna sanés janten router, tapi Komunikasi langkung gancang sareng asesoris Thread ku tiasa ngahubungi aranjeunna sacara langsung tanpa kudu ngalakukeun eta via WiFi atawa Bluetooth. Penjelasan ieu bisa jadi leuwih logis, sanajan ngan sabagian. Anu mimiti, sabab pikeun ngalakukeun ieu anjeun kedah gaduh sadaya alat anjeun sareng sambungan ieu, hal anu ayeuna pajeulit sabab mangrupikeun téknologi anyar anu seueur pabrik anu henteu acan dilebetkeun kana produkna. Tapi ogé kusabab cara HomeKit jalan ayeuna, réspon asesoris Thread parantos gancang pisan, janten langkung gancang bakal katingali ku pangguna, kecuali anjeun cicing di karaton.

Nomad Base Hiji Max

Konéktipitas sareng alat sanés

Tapi urang moal tiasa hilap yén Thread mangrupikeun sambungan nirkabel, anu sok dikaitkeun pikeun otomatisasi bumi tapi ngamungkinkeun alat-alat disambungkeun ka silih, henteu paduli sifatna. Ogé meakeun kirang ti Bluetooth sarta WiFi, boga latency handap sarta ngidinan Anjeun pikeun nyieun jaringan bolong rék dilegakeun cakupan. Naha aya anu mikir anu sami sareng kuring? Naha henteu dianggo pikeun Apple Watch atanapi AirPods? Kauntungan langsung bakal janten otonomi anu langkung ageung pikeun aranjeunna. Jawaban dina kasus AirPods saderhana: Thread henteu gaduh bandwidth anu cukup pikeun ngirimkeun musik sabab tetep dina 125Kbps, ku kituna dileungitkeun. Kalayan Apple Watch hal-hal tiasa dianggo ... tapi urang peryogi Apple Watch énggal ogé ngalebetkeun Thread, hiji hal anu teu acan nyarios sareng kuring ragu pisan Apple bakal hilap nyebatkeunana.

Thread bakal ngidinan ngajaga sambungan antara Apple Watch jeung iPhone permanén kalawan konsumsi énergi handap, sareng sanajan rubakpita anu diidinan sakedik, éta tiasa salawasna dialihkeun ka Bluetooth atanapi WiFi upami diperyogikeun. Sigana mah ide anu saé, tapi urang ngulang hal anu sami sareng sateuacanna: Naha Apple henteu ngalebetkeun éta dina presentasina? Meureun éta hal pikeun model Apple Watch salajengna, bisa jadi, tapi masih aneh.

Tim Cook seuri

Atawa meureun éta ngan Apple

Panginten ieu mangrupikeun katerangan anu paling dipikaresep: Apple mangrupikeun Apple. Kuring sorangan condong mikir yén Apple henteu pernah ngalakukeun hiji hal tanpa niat anu jelas, urang ngan saukur kedah masihan waktos pikeun sadar naon éta. Tapi sapanjang sajarahna aya seueur hal anu urang henteu kantos mendakan penjelasan.. Naha masuk akal pikeun ngalebetkeun sensor suhu sareng kalembaban dina HomePod mini sareng henteu nyarios kitu dugi ka dua taun ka hareup? Nya, henteu, tapi Apple nyaéta Apple.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.