Naon aliansi FIDO sareng naha Apple resep ngahijikeun standarna

Aliansi FIDO

Dina sababaraha kali, pamaké bagikeun kecap akses antara sadaya akun sakuliah Internét. Pikeun para ahli, prakték ieu mangrupikeun salah sahiji tindakan anu paling bahaya anu tiasa dilakukeun ku pangguna dina Internét. Kanyataan ngabagi kecap akses henteu langkung ti hiji bantosan supados peretas tiasa ngaksés data urang ngan ukur sababaraha konci. Pikeun ieu eta dijieun Aliansi FIDO, hiji aliansi pausahaan badag anu membela paningkatan dina auténtikasi jasa, ningkatkeun jasa biometrik ku nyiptakeun konci unik ngaleungitkeun kecap akses Internét individu. Apple, Google sareng Microsoft aya dina aliansi éta sareng parantos komitmen pikeun ngalegaan standar pikeun sadaya jasana.

Apple, Google, sareng Microsoft Ngembangkeun Standar FIDO Alliance

The FIDO Alliance tanggung jawab nyieun standar kualitas alternatif pikeun sandi biasa. Hayu urang nyandak conto pikeun ningali kumaha standar ieu dianggo pikeun pamakéan biasa ladenan Internet. Nalika pangguna ngadaptarkeun jasa, sistem bakal ngahasilkeun sapasang konci kriptografi. Di hiji sisi, konci swasta disimpen dina hardware alat urang bari konci publik disimpen dina layanan online nu urang ngadaptarkeun. Nalika urang mutuskeun pikeun log in kana jasa, urang kedah nunjukkeun yén alat anu kami aksés gaduh konci pribadi anu aya hubunganana sareng konci umum jasa éta. Urang ngalakukeun ieu ngaliwatan muka konci hardware ngaliwatan sistem biometric (sidik, beungeut, sora, jsb) atawa ku cara nuliskeun PIN.

Sabenerna, Apple parantos ngalakukeun éta dina alatna nalika lirén undeur hiji hal ti App Store atawa meuli hiji ti Apple Pay urang ngan kudu muka konci iPhone jeung beungeut urang. IPhone ngadeteksi yén éta téh urang sabab correlates kami jeung beungeut jeung mintonkeun 'konci swasta' pikeun ngakses layanan umum.

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngajaga kecap akses anjeun nganggo 'Autofill' énggal ti Microsoft Authenticator

Apple tiasa ngamangpaatkeun WWDC22 pikeun ngumumkeun warta

Najan kitu, nu FIDO Alliance intends mawa sakabéh standar ieu sakuliah Internét. Kalayan tujuan tina nyingkirkeun kecap akses anu panjang sareng idéntik antara jasa. Janten aranjeunna parantos nyatakeun Apple, Google jeung Microsoft dina siaran pers anyar anu diumumkeun ku aliansi dimana perusahaan ageung komitmen pikeun ngalegaan standar pikeun jasana. Kecap diréktur Pemasaran Produk sareng Platform Apple ku kituna nyatakeun:

Gawe sareng industri pikeun ngadegkeun anyar, métode login leuwih aman nu nawiskeun panyalindungan hadé tur ngaleungitkeun kerentanan sandi mangrupa puseur komitmen urang pikeun ngawangun produk nu nawiskeun kaamanan maksimum sarta pangalaman pamaké transparan, sadayana kalayan Pikeun ngajaga informasi pribadi pamaké aman.

Sigana mah Apple bakal ngandelkeun WWDC22 pikeun ngumumkeun warta ngeunaan neundeun sandi sareng sistem kaamanan ieu. Tujuanana nya éta pikeun nyobaan sangkan pamaké bisa meunang leupas tina kecap akses tur ngarobah aksés ka sensor biometric nu nyimpen konci swasta pikeun aksés ka jasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.