Naon anu diarepkeun tina ios 9?

ios 9

Dina titik ieu nalika urang parantos terang sadayana atanapi ampir sadayana anu ditawarkeun ku ios 8 ka kami, sareng kami ogé parantos ngaduga ngeunaan naon 6s iPhone kahareup anjeun tiasa anggo pikeun narik kami, némpél rumor ngeunaan ios 9, hal anu bakal mangaruhan langkung seueur jalmi.

Kuring bakal nyobian ngumpulkeun sadaya rumor yén kami terang ngeunaan ios 9 sareng nambihan pamundut ti komunitas pangguna ogé sababaraha anu pribadi, pikeun ngawangun naon anu urang sigana bakal tingali dina usum panas ieu di WWDC 2015.

Kuring kapaksa nekenkeun yén ieu mangrupikeun tulisan anu ngandung campuran antara opini pribadi, opini koléktif sareng rumor, dikonfirmasi henteu aya nanaon, janten anggap ieu salaku "tarohan buta", nalika ios 9 muncul urang bakal nganyahokeun tulisan ieu kanggo ditingali dina yén kuring parantos suksés sareng anu henteu, hayu urang mimitian.

Gears ios 9

Éta parantos dikabarkan ios 9 bakal langkung difokuskeun kana ningkatkeun stabilitas sistem sareng kasalahan anu leres pikeun ngalebetkeun langkung seueur berita sareng ieu langkung seueur bug dina daptar. Nya, ieu mangrupikeun hal anu urang sadayana naros ka Apple, pikeun tungtungna ngalereskeun masalah konéksi Wi-Fi, pikeun sacara épéktip ngaoptimalkeun parangkat lunak pikeun alat anu langkung lami (iPhone 4s, iPod Touch 5G, iPhone 5 taun payun), ngagugurkeun kapercayaan yén "Apple lalaunan ngalambatkeun iPhone pikeun maksa konsumén mésér modél anyar."

Kami hoyong ios cairan sareng gancangKami hoyong ios anu leres-leres hirup dugi ka reputasina (anu henteu goréng pisan, sahenteuna dina iPhone 6 éta henteu masihan seueur teuing masalah, sanaos henteu tiasa dianggo dina iPhone 4s).

API, panto agam

Seueur jalma nganggo ios, naha éta iPhone, iPod Touch, atanapi iPad, sareng anu masihan pangembang pasar ageung. ios 7 sareng ios 8 dibawa sareng aranjeunna API anu luar biasa sapertos MFi Gamepad API, Metal API anu ngamungkinkeun grafik anu endah dina konsumsi énergi rendah, API sanés sapertos anu aya hubunganana sareng HealthKit, HomeKit, WatchKit (Apple Watch), Car Play, iBeacon , sareng sajabana ...

Unggal Apple API anyar muka dunya pikeun pangembang, éta muka panto pikeun ideu anu énggal sareng hebat, sareng ieu dina gilirannana ngamungkinkeun iPhone pikeun ngalakukeun langkung seueur hal, ningali TouchID, sateuacan ampir henteu kapake, éta ngan ukur muka konci iPhone sareng mésér di iTunes atanapi AppStore, tingali ayeuna , nyalindung aplikasi, mayar online, mayar dina waktos éta, TouchID dileupaskeun WWDC 2014 kamari ka pamekar, sareng aranjeunna parantos ngalakukeun keajaiban.

Saatos nyarioskeun sadayana, kuring naros ka Apple pikeun API anyar, seueur deui, langkung ti fungsi asli sistem, pikeun masihan pakakas pangembang, sareng ngabagi cara ieu ngawangun iOS serbaguna, hal anu nguntungkeun pisan pikeun Apple ( anu nyandak padamelan nyalira sareng kéngingkeun langkung seueur pangguna), ogé pangembang (anu tiasa ngembangkeun ideu énggal, ngahasilkeun karya sareng milarian artos), sareng kami (anu bakal resep sistem anu sanggup ngalakukeun hal-hal anu teu kaitung).

Tapi API naon anu tiasa didinya? Benerna nyaéta henteu saderhana pikeun ngalakukeun éta salaku nyebatkeun éta, leres yén Apple bakal sesah mendesain API anyar, tapi aranjeunna tiasa ngaleupaskeun sababaraha dumasar kana naon anu parantos dipiboga, contona, anu aranjeunna ngaleupaskeun Siri API, hal anu urang hoyong lakukeun. Mangtaun-taun, saprak Siri parantos ngantunkeun tahap béta na, tapi masih henteu jauh asistén maya pangsaéna. Kumaha upami urang ngantepkeun pangembang nambihan fitur ka Siri? Bayangkeun, anjeun masang aplikasi alarm pinter contona, kusabab aplikasi ieu tiasa ngahudangkeun anjeun maénkeun musik, sareng nalika anjeun ngeureunkeunana (ku sensor caket contona, ngalirkeun tangan anjeun ka iPhone, hal anu sanés anu tiasa dileupaskeun) Siri bakal maca berita ti Feedly, nunjukkeun anu paling relevan ti FlipBoard atanapi bahkan maca anjeun bewara anu anjeun tampi salami wengi atanapi masihan anjeun bagéan waktos, atanapi dugi ka nempatkeun podcast énjing (sapertos anu ti iPhone News; D). Ieu sadayana ngan ukur ideu, pastina para pangembang gaduh imajinasi anu langkung saé tibatan kuring, masalahna nyaéta ngantep masarakat ngabantosan ngajantenkeun Siri janten asistén pribadi anu sajati.

NFC, hal sanésna API tiasa dileupaskeun, anu ngamungkinkeun panggunaan tag NFC sareng tiasa napelkeun kana propil ieu, mesen ngalangkungan HomeKit, saklar, jst ... Bayangkeun waktos ieu, konci kamar saderhana, bawa iPhone anjeun langkung caket sareng nalika sambung NFC dibuka.

Layar konci…. Hayu Apple, layar konci anjeun parantos kakurangan mangtaun-taun, leres leres henteu kunanaon panginten salaku gembok, nyaéta, nalika aktip, henteu tiasa ngaksés iPhone anjeun, teu aya aplikasi anu tiasa ngalakukeun hal éta, iOS nutup sareng nyalindung nyalira, tapi hayu urang tingali dina Peta anjeun, layar konci dipicu! Naha henteu ngantep aplikasi peta sanésna ogé? Google Maps contona, atanapi perékam sora anjeun, yén perékam atanapi aplikasi sanésna tiasa nganggo layar konci pikeun nunjukkeun inpormasi anu relevan ngeunaan aplikasi anu dijalankeun di tukang jadi, contona, teu perlu muka konci alat unggal-unggal urang hoyong berinteraksi sareng aranjeunna.

Kaméra sareng galéri

Anjeun tiasa ningkatkeun seueur hal dina kaméra ios, sanés dina iPhone, tapi dina parangkat lunak sorangan. Hayu urang mimitian ku bagian kaméra; Nyanggakeun Pidéo HDR (hal anu ayeuna tiasa tapi peryogi aplikasi ti pihak katilu sapertos Hydra), tingkatkeun nyandak poto dina lampu handap, anggo metode anu anjeun pikahoyong, kami henteu paduli, tapi tingkatkeun naon anu ayeuna. Leres pisan ku generasi anyar iPhone anjeun parantos masihan kaméra katémbong langkung ageung di daérah anu poék sareng lampu kilat anu langkung saé, tapi hayu, tanpa lampu kilat poto dina kaayaan cahaya hampang pinuh ku sora, kuring yakin yén sababaraha prosés postingan meureun ngalereskeun éta.

Poto multi-pokus, kalayan jumlah poto per detik anu tiasa dicandak ku mode burst (anu anjeun tiasa nambihan kontrol otomatis, gaya "candak saloba poto" sareng candak ku ngan ukur hiji pencét tombol), sareng kalayan gancangna iPhone 6 pokus otomatis, kuring yakin yén mungkin pikeun nyandak poto 3 kalayan jero bentang anu bénten-bénten sareng ngahijikeunana kalayan gancang sareng éta henteu meryogikeun pangguna pikeun ngajaga iPhone naék, ieu bakal ngamungkinkeun poto anu jelas pisan sareng multi-fokus sareng tanpa meryogikeun perlengkapan tambahan.

Modeu senter, aranjeunna tiasa nambihan hiji pilihan deui kana saklar lampu kilat, sanés ngan ukur "Otomatis, Hurung sareng Pareuman" tapi ogé anu disebut "Obor" atanapi "senter", anu ngamungkinkeun, sapertos dina pidéo, tetep lampu kilat teras nyandak poto.

Hayu urang ngalih kana galéri, didieu aya seueur aspék anu tiasa ditingkatkeun ogé.

Pesen dina albeums, yén henteu sadaya poto aya dina "Gulung" teras anjeun tiasa nyiptakeun albeum énggal ku cara ngumpulkeun sababaraha, éta bakal langkung merenah upami sadaya poto anu dicandak disimpen dina gulungan, sareng urang tiasa mindahkeun kana albeum anu sanés, ngaleupaskeun ti gulung sareng langkung hadé ngatur perpustakaan.

Albeum anu dijagaanMarengan hal di luhur, bakal langkung saé pikeun nyalindungan albeum ku TouchID (atanapi kecap konci dina teu aya na), hal anu bakal ngahemat urang langkung ti waktos anu kagok, atanapi kedah ngaleungitkeun iPhone tina panon jalma unggal-unggal urang muka Aplikasi poto, supados tiasa dipendakan (contona, poto anu otomatis disimpen tina WhatsApp, sanaos tiasa ditumpurkeun, saha waé anu henteu ngalakukeun éta pasti bakal mendakan pornografi atanapi poto ngeunaan kacilakaan atanapi hal-hal anu pikasieuneun dina gulunganana) .

Diri ngarusak waktuSigana mah mangrupakeun ide anu saé pisan pikeun nyiptakeun albeum poto anu anyar dihapus pikeun ngahindarkeun sababaraha tempat teu dihaja, tapi ... sabulan dugi ka dihapus permanén? waktos éta kedah dirobih tina setélan, upami kuring, kuring bakal nempatkeun 3 atanapi 5 dinten.

Pusat Kontrol sareng Bewara

Henteu lami pisan urang ningali proposal anu luar biasa sareng suksés pisan ti a kamungkinan ngararancang pusat béja, hal sapertos kitu bakal pikaresepeun pisan ditingali dina ios 9.

Widget anu tiasa uihÉta bakal ngaapresiasi tiasa runtuhkeun widget ku ngaklik dina palang anu ngandung ikon sareng nami aplikasi sumber, anu bakal nyepetkeun panyebaran sareng gerakan ngalangkungan pusat béwara.

Saklar custom, perlu yén aranjeunna kéngingkeun éditan saklar anu lebet di pusat kontrol, ogé kamungkinan nambihan langkung ti 5, sapertos anu persis sapertos anu dirobih ku CCSettings di Cydia.

Sareng hal anu matak ogé, kamungkinan ngajaga saklar, contona, upami iPhone dikonci, nempatkeun modeu pesawat kedah mastikeun verifikasi ku TouchID atanapi kecap akses, ieu bakal ngalereskeun "gap security" ageung ios sareng Milarian iPhone kuring, hatur nuhun, pikeun nyingkahan ayana atanapi dihapus, maling ngan kedah ngaktipkeun modeu pesawat sareng iPhone anu dimaksud ngaleungit tina peta.

Potong kompas, tapi henteu tiasa nempatkeun jalan pintas ka aplikasi di ditu, hal anu kuring ngartos henteu diidinan kumargi dina akhir dinten éta mangrupikeun pusat kontrol, sanés rak jalan pintas, teu kakantun yén teras di dinya urang ningali ikon sapertos na tina WhatsApp, Facebook, Instagram atanapi Twitter, sareng anu ngarecah kaéndahan ios 8 kalayan ikon anu henteu saluyu sareng menu drop-down anu kasebat, anu kuring hartosna nyaéta jalan pintas ka setting, contona, pencét sareng tahan saklar Wi-Fi Fi ngarahkeun anjeun kana setélan Wi-Fi, GPS kana setélan lokasi, data nyandak anjeun ka bagian «bagikeun data» atanapi ngamungkinkeun anjeun milih jaringan anu anjeun badé sambungkeun (2G, 3G atanapi 4G) sareng éta sayogi .

Hiji ios 9 diadaptasi kana iPads

Ayeuna iPad mangrupikeun iPhone raksasa anu langkung seueur kakuatan, tapi ios 9 tiasa ngarobih éta sareng ngabedakeun alat ieu kalayan anyar dina multitasking, dina cara iPad nyéépkeun konténna, kalayan adaptasi sareng integrasi sareng platform sanés sapertos OS X, (tiasa nganggo iPad salaku layar tambahan tina Mac anu asli sareng bahkan salaku keyboard sareng trackpad ieu, atanapi contona ngamungkinkeun modeu dimana kursor tiasa dianggo, sanaos kursor kursorna henteu tiasa hirup sabab serangan langsung kana MacBook Air, sareng Apple masih hoyong ngajaga garis anu misahkeun dua paranti).

Multitasking nyata, waktos ieu enya

Kusabab parantos dikabarkan sataun ayeuna (sareng pastina éta mangrupikeun fungsi anu leres, yén Apple nyayogikeun), modeu multi-jandéla tiasa diaktipkeun dina iPad (kuring ngartos yén iPhone henteu kalebet kusabab ukuran layar na, malah dina iPhone 6 Plus éta rada dimungkinkeun).

Dina waktos anu sasarengan, éta bakal pikaresepeun upami aplikasi anu tangtu tiasa tetep di tukang tanpa wates atanapi tiasa nyiptakeun jasa, teras dikawasa sareng sacara éksklusif pikeun aplikasi anu leres-leres meryogikeunna, pikeun nyingkahan konsumsi RAM sareng mémori batré anu kaleuleuwihi sareng dina waktos anu sami sareng ios tungtungna janten huru-hara anu seueur Android, pinuh ku aplikasi anu dijalankeun di tukang sareng miceun sumber sistem, tangtosna, tiasa diatur sacara manual ku menu anu parantos aya "Pembaruan latar tukang" anu ngamungkinkeun anjeun ngaktipkeun atanapi nganonaktifkeun kamungkinan aplikasi ngaluncurkeun dirina sorangan pikeun ngamutahirkeun eusina atanapi kéngingkeun lokasi kami (sapertos Facebook henteu).

Layar konci, tungtungna mangpaat

Salain ti anu kasebut di luhur, naon anu anjeun pikirkeun ngeunaan utiliti di sisi katuhu layar konci? Aya seueur ideu, ti widget dugi ka inpormasi anu aya hubunganana sapertos cuaca (sapertos tweak "Ramalan" anu ayeuna), panyiri kanggo nyauran, naon waé utilitas anu saé anu ditampi.

Keyboard pihak-katilu, tapi saé ogé didamel

Ningkatkeun waktos loadingna ieu, ogé ngabenerkeun masalah kagunaan anu ngajantenkeun anjeun ngalangkungan sadaya kibor anjeun unggal waktos anjeun badé nempatkeun Emoji, hal anu leres jailbreak sareng tweak «Keyboard Accio».

Éta ogé bakal ngaapresiasi kana kalebet metode anyar pikeun presisi sareng pilihan tulisan dina keyboard resmi Apple, hal anu dina jailbreak direngsekeun ku "SwipeSelection", sareng sakedik larangan dina keyboard pihak katilu, ngarah tiasa ngalebetkeun ieu atanapi fungsi séjén.

Jailbreak ios

Kabébasan pikeun anu mikahoyong

Ieu mangrupikeun impian, hal anu moal aya kajadian, sareng bakal janten kabungah pikeun tiasa ngaktipkeun atanapi nganonaktifkeun «jaibreak» ku kahoyong urang, dina kecap sanésna, pikeun tiasa masihan aksés root kana sababaraha aplikasi, anu bakal ngamungkinkeun pamasangan sareng panggunaan Cydia sareng tweaks na tanpa kedah ngalangkungan prosés jailbreak.

Tangtosna, ieu ogé dikawasa pisan pikeun nyingkahan munculna malware, atanapi ngalanggar integritas atanapi filsafat sistem, hartosna, éta henteu tungtungna ngajantenkeun iPhone urang janten Android dimana urang bakal ngagaduhan AppStore pinuh PUAs atanapi «launchers» sareng aplikasi sanés anu sanés anu bakal nganyenyeri pangalaman pangguna urang berkat idin ieu, langkungna kuring milari Cydia dipasang tanpa kedah ngalangkungan metode eksploitasi kerentanan (hilap, ieu mangrupikeun dongéng pikeun Apple, hacker tiasa dianggo haratis pikeun aranjeunna mendakan kalayan palanggaran kaamanan anu hadé dina sistem, sareng aranjeunna ngawatesan diri pikeun nyebatkeun aranjeunna nalika aranjeunna parantos tiasa napak dina pagawéanna, nyatakeun yén gagal éta parantos dilereskeun berkat pendakanana)

Janten aplikasi anu sanés anu kuring badé ngagaduhan aksés root nyaéta aplikasi sapertos iCleaner, Activator sareng sababaraha anu sanés, sapertos anu kuring nyarioskeun hal anu dikawasa ku Apple ketat pisan sareng diverifikasi pikeun ngahindaran karusakan pangalaman pangguna, sanaos ieu bakal dianggo ku urang ngagunakeunana saé sareng pamekar ku henteu kababawa sareng pemrograman sampah, éta bakal pikaresepeun yén enya, pamekar ayeuna ogé tiasa program tweaks anu dikaitkeun kana aplikasi na pikeun masihan jalma anu mutuskeun muka panto ieu fungsi sareng bentuk anyar pikeun ngagunakeun aplikasi na .

Pilihan anu sanés anu langkung aman sareng langkung nyugemakeun nyaéta pikeun Apple mésér Cydia sareng ngalebetkeunana salaku AppStore atanapi bakalan bagian pikeunna, sahingga ngendalikeun hal-hal mana anu tiasa ngagaduhan aksés root sahingga ngahemat saha waé anu henteu kéngingkeun aksés ieu sacara bébas, aranjeunna ogé tiasa nerapkeun validasi prosés pikeun ngarobih sakumaha anu ayeuna dilakukeun ku aplikasi.

Tapi tong serius ieu, éta moal kajadian.

Sentuhan pribadi

Sentuhan saeutik kapribadian ka ios bakal hébat, henteu aya anu ngarobih antar muka atanapi omong kosong jalma-jalma, jalma-jalma anu aya di ios sabab urang resep kumaha éta, tapi upami éta tiasa ngaapresiasi ngarobah animasi anu ganjil, ngarobah warna palette, kanggo tiasa milih font nalika nyerat (henteu ngarobih font sistem, hal anu kuring kantos tingali parantos HORRIBLE, lebetkeun font anu anjeun lebetkeun [pasangan sareng anu resmi disimpen], tapi langkung ngirim pesen ku WhatsApp kalayan font anu sanés, nyerat catetan kalayan béda font, sareng sajabana ...

Henteu aya anu langkung jauh ti produktivitas sareng estetika, nyayogikeun pilihan énggal tanpa ngarusak éstétika umum sistem.

Sareng dugi ka ayeuna ...

Sigana mah kuring henteu terang sakedik, ios 9 kalayan sadaya bagian (nyimpen dua anu terakhir) anu diturut bakal janten ios 9 anu luar biasa sareng suksés. Ayeuna kuring hoyong terang naon anu anjeun pikahoyong, janten punten, waleran patarosan-patarosan saderhana ieu sareng ulah ragu mairan kana hal anu anjeun bakal kalebetkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Seba Ajag cenahna

    Abdi henteu ngartos perkawis modeu senter
    Perkawis keyboard pihak katilu, kuring hoyong anjeun tiasa nambihan gambar kana keyboard, kuring terang ideu ieu asalna tina Android, tapi hé ..

  2.   Heiner cenahna

    Naon anu anjeun pikahoyong parantos aya sareng disebat jailbreak:)… Langkung saé upami hal-hal anu anjeun pikahoyong dilaksanakeun !!

  3.   Kikin Urquieta cenahna

    Téma khusus sareng ogé pikeun tiasa ngarobih ikon kontrol Pusat antara séjén

  4.   Kipas Techno cenahna

    Abdi ngantosan kecap akses pikeun mareuman alat. (TANPA JAILBREAK)

  5.   AC cenahna

    Naha anjeun mabok nalika nyerat bagian Kabébasan pikeun anu mikahoyong?

  6.   Raúl Fernández Jiménez cenahna

    tiasa mareuman Data Seluler, langkung gampil tanpa kedah buka setélan ... jsb ...

  7.   Antonio cenahna

    Kuring miharep Lollipop !! 😀
    dibato dina jam 5.4.3.2… 1

    1.    Juan Colilla cenahna

      Antosan antosan hahahaha aranjeunna ngawartoskeun ka kuring yén 2020 15% smartphone bakal gaduh kirang langkung: 'D guyonan ogé, kabeneran aya pembaruan, éta mangrupikeun vérsi Android munggaran anu narik perhatian kuring (tapi aya, henteu ngajantenkeun abdi robih hehe)

  8.   FT cenahna

    Pilihan dina telepon anu tiasa ngahalangan gangguan telepon anu disumputkeun sareng anu teu dipikaterang anu ngagaduhan sistem saingan anu sanésna kedah.