Naon datangna ios 14.5 bakal hartosna pikeun pangguna

ios 14.5

ios 14.5 caket caket dieu, sistem operasi anyar ti perusahaan Cupertino anu pastina bakal nyaring ios 14 sareng ngagolkeun yayasan pikeun masa depan iPhone sareng iPad tanpa ragu. Nanging, ku unggal pembaruan énggal Apple masihan anjeun, tapi ogé nyandak anjeun.

Urang badé nganalisis naon datangna pasti tina ios 14.5 anu caket pisan juru hartosna pikeun pangguna sareng naon waé berita-berita anu urang kedah siap-siap. IPhone anjeun bakal ngajalankeun ios anu pangénggalna sareng paling aman tina ios tapi… naha sadayana kaunggulan?

Iraha ios 14.5 sumping dina iPhone kami?

Patarosan ageung, naon anu urang terang nyaéta Apple bakal ngajalankeun sistem operasi ieu jam 19:00 wengi (Spanyol), tapi kami henteu pati jelas dina dinten peluncuran anu pasti, ieu disababkeun aya kanyataan yén aya séri "betas" anu mangrupikeun versi uji coba sistem operasi sareng anu ayeuna masih dina prosedur éta.

Apple Maps kalayan fitur anyar dina ios 14.5 béta

Pikeun bagian na, sadayana nunjukkeun yén sateuacan akhir April urang bakal gaduh unduhan sareng pamasangan ios 14.5 sayogi dina iPhone kami, upami anjeun hoyong pastikeun waé buka Setélan> Umum> Pembaruan parangkat lunak sareng anjeun tiasa mariksa status ios sareng versi na anu pang anyarna.

Naon anu énggal dina ios 14.5 anu anjeun kedah terang

Anjeun tungtungna tiasa muka konci iPhone anjeun nganggo topéng

Kadatangan topéng kana kahirupan urang sadidinten éta nyusahkeun pikeun ngagabungkeun sareng FaceID. Apple hoyong saléngkah payun sareng kéngingkeun idéntifikasi jalma ngalangkungan wajahna, nanging, nembé ieu nyababkeun disfungsi anu pikasieuneun kumargi Face ID moal napsirkeun wajah anjeun upami anjeun nganggo topéng.

Apple parantos milari jalan kaluarna, sahenteuna pikeun jalma-jalma anu salian ti iPhone gaduh Apple Watch. Kadatangan ios 14.5 ogé bakal nyandak apdet pikeun Apple Watch anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun muka konci iPhone urang kalayan gampang salami Apple Watch kami teu dikonci henteu leuwih ti nyieun sapuan anu diperlukeun. Salaku tambahan, Apple Watch bakal ngaluarkeun bewara ngeunaan hal ieu upami urang hoyong ngahalangan aksés anu teu diidinan pikeun iPhone kami.

Ieu parantos ngalayanan Apple saé pikeun ngahasilkeun keluhan anu saé, teu saeutik pangguna anu nganggap yén pamaca sidik layar handap mangrupikeun hal anu diarepkeun dina terminal anu paling saé. Samentawis éta, pangguna anu henteu gaduh Apple Watch anu cocog bakal tetep sakumaha biasana.

Batesan nyukcruk ku aplikasi

Apple bakal neraskeun bet seueur dina privasi, parantos mutuskeun pikeun nyauran anjeunna App Transparansi sareng éta diwangun ku sistem anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngawatesan jalan dina aplikasi ngaksés iklanna alat kami. Sakali kami parantos otorisasi, urang tiasa teras-terasan nyabut pembaruan liwat Setélan> Privasi> Nyukcruk upami urang hoyong kitu.

Ku cara kieu urang tiasa teras-terasan nganggap iPhone salaku salah sahiji terminal anu paling aman di pasar, hal anu teras-terasan kudu keprok.

Kasaluyuan sareng pengontrol gim énggal

Peluncuran PlayStation 5 sareng Xbox Series X Éta janten édan pisan, kami henteu ngarujuk kana prestasi, tapi tepatna kana stok langka anu nyababkeun ambek sakumpulan peminat duanana mérek.

Kabaruan ieu datang lalaunan, tapi moal telat upami kabagjaan éta saé. Kalayan ios 14.5 para pengendali Xbox sareng PlayStation 5 (DualSense) bakal tiasa dianggo de bentuk pasti. Fungsionalitas Bluetooth iPhone sareng iPad ayeuna terbatas, kanyataan anu teu kahartos kumargi kontrol ieu teu ngagaduhan masalah ngajalankeun sareng jinis alat sanésna ti mérek saluareun éta Cupertino. Salaku tambahan, urang bakal tiasa ngaropea tindakan anu dilakukeun ku jauh.

Milarian Emojis sareng boot horizontal di iPad

iPadOS masih versi vitamin ios. Nanging, Apple tetep ningkatkeun kana sababaraha aspek anu katingalina leueur tibatan anu sanés. Dina hal ieu, iPad mangrupikeun alat anu ngundang pikeun digunakeun sacara horisontal, sapertos layar Macs. Sababaraha taun saatos diluncurkeun, Apple parantos mutuskeun yén éta mangrupikeun waktos anu saé pikeun mindahkeun blok.

Ayeuna upami urang ngaktipkeun iPad dina format lansekap, apel bakal angkat ka arah anu leres sahingga katingalina diposisikan sacara alami. Nya kitu ogé, iPadOS bakal nampi warisan dina vérsi na 14.5 ogé mesin pencari Emoji anu ayeuna diintegrasikeun kana ios.

Emoji Anyar sareng sababaraha fungsi

Apple terus ngahijikeun berita ios ngeunaan Emojis. Jujur, janten ampir teu mungkin pikeun milarian Emoji anu urang pilari, Nanging, ayeuna rujukan ka AirPods Max bakal muncul sareng paningkatan ragam dina hal emoji inklusif anu biasa.

  • Modeu muatan sélulér anu bakal ngaoptimalkeun batréna sareng batré éksternal
  • Jalan pintas anu parantos ditangtoskeun
  • Mode DualSIM ogé kalayan konektipitas 5G (dugi ka ayeuna ngan ukur aya hiji garis anu nganggo 5G)
  • Hardware nga-miceun mikropon iPad nalika urang ngonci layar

Naha éta patut diénggalan ka ios 14.5

Pembaruan ios condong pisan relevan nalika urang nyarioskeun kaamanan, sadaya paningkatan taun demi taun kalebet bagian ageung dina sudut pandang éta, éta pikeun sadaya ieu yén salaku aturan umum éta salawasna mangrupakeun ide anu saé pikeun ngapdet iPhone urang ka paling anyar vérsi.

ios 14.5 sareng Siri

Najan kitu, Kami tiasa milih pikeun antosan sacara ati-ati sadinten atanapi dua dugi ka kami parios yén operasi umum pembaruan saé, Pikeun anu kuring nyarankeun anjeun nambihan iPhone News kana téténgger anjeun sareng mampir di dieu dimana kami bakal ngabéjaan anjeun dugi ka menit sadaya berita ngeunaan produk perusahaan. Cupertino.

ios 14.5 Éta bakal sumping dimuat ku berita, sababaraha diantarana diantisipasi pisan ku pangguna, sareng Apple biasa nyandak anu ekstrim éta Barang ngagiling lalaunan, urang tiasa parios deui ku marios sajarah ios di Malavida.

Samentawis éta, kami parantos nyayogikeun berita utamina sareng perkiraan tanggal angkatna, ayeuna giliran anjeun angkat ka Setélan> Umum> Pembaruan Parangkat Lunak sareng parios upami waktosna parantos dipasang pikeun masang ios 14.5 dina iPhone anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.