Naon hartosna idin lokasi pikeun ios 8

lokasi

Seueur aplikasi anu urang gaduh di terminal kami meryogikeun layanan lokasiBoh kusabab aranjeunna hoyong ngarékam isuk kami, nyarankeun réstoran caket dieu atanapi milarian lokasi anu urang tweet atanapi nyandak poto sareng bahkan ngalih nganggo peta, pilihan ngalangkungan naon anu tiasa urang bayangkeun sareng pikeun ningali éta ku panon anjeun nyalira, anjeun kedah aksés Setélan> Privasi> Lokasi. Di dinya anjeun bakal ningali daptar panjang aplikasi anu mana anjeun ngantepkeun aranjeunna ngalacak anjeun.

Sakumaha beuki seueur aplikasi anu nyungkeun panggunaan fitur ieu, janten langkung diperyogikeun pikeun ngendalikeun panggunaan aplikasi ieu bakal ngajantenkeun sadaya data anu dikumpulkeun ieu. Kalayan énggal ios 8 Parobihan ageung bakal kajantenan nalika masihan idin ieu, nyayogikeun pangguna langkung ageung transparansi ngeunaan panggunaan anu bakal dipasihkeun kana data sareng, ku alatan éta, langkung kontrol ngeunaan aranjeunna.

Jinis idin anyar

ios 7: Aplikasi nampi idin pikeun aksés ka lokasi anjeun sareng sakali waé nampi éta tiasa aksés iraha waé anu dipikahoyong.

ios 8: Aplikasi nyuhungkeun idin, tapi urang mendakan dua jinis idin;

  • Sok; salawasna, kawas ios 7 jeung
  • NalikaInUse; iraha anjeun hoyong aplikasi, kajabi keur monitoring lokal sareng masihan bewara parobihan lokasi anu penting

Dina dua kasus, dilacak lokasi tetep dijaga kusabab iBeacons nganggo push atanapi lantera anu ngamungkinkeun interpélasi caket sareng lingkungan sosial-merkantil ti pangguna, jelas nyarios, iklan geolocated anu bakal kami nampi ngalangkungan beacon ieu.

location_permissions_ios_8_chart

El monitoring lokal ngamungkinkeun aplikasi anu dibéjakeun nalika pangguna lebet atanapi ninggali daérah géografi anu tangtu pikeun, contona, ngaluncurkeun panginget nalika anjeun angkat ti kantor. Sedengkeun pikeun parameter anu ngatur parobihan lokasi anu signifikan kirang khusus sareng sigana sigana kumaha upami aplikasi gera nalika lokasi anjeun parantos robih sacara signifikanDina hal ieu, kuring anggap, sareng pikeun ngabédakeun éta dua, yén kuring nyungkeun aplikasi Friends ngabéjaan kuring nalika réréncangan X ngalih 500 méter tina jabatanana ayeuna, kalayan ijin anu kadua moal mungkin.

Alesan aranjeunna gaduh tingkat ijin nyalira ditangtukeun ku kamampuan pikeun ngaluncurkeun aplikasi nalika éta henteu ngajalankeun. Aplikasi anu otorisasi pikeun ngendalikeun lokasi tiasa ditutup kusabab éta dijalankeun deui ku ios saatos anjeun parantos ngalih cukup pikeun ngarobih anteneu telepon sélulér, sareng aplikasi bakal gaduh sakitar 10 detik kanggo ngalaksanakeun tugas anu ditangtoskeun, boh ngaktipkeun peringatan, ngarékam lokasi, jsb. Salaku ios 8, upami aplikasi hoyong tiasa ngendalikeun lokasina, sanajan éta parantos ditutup, anjeun bakal teras-terasan nyungkeun idin.

Bar status diperpanjang

Salami aplikasi naon waé anu nganggo lokalisasi palang status biru bakal némbongan di luhur layar, sapertos palang beureum anu nembongan nalika anjeun nuju nelepon sareng kaluar tina aplikasi telepon pikeun ningali anu sanés. Ieu plugin anu bakal masihan pangguna langkung jelas tina aplikasi mana anu ngagaduhan aksés ka lokasi anjeun dina waktos anu tangtu.

CalmCall

 

Pangguna ogé bakal ngagaduhan kamampuan pikeun ngamangpaatkeun éta status bar pikeun balik kana aplikasi anu ngaksés lokasi anjeun, janten langkung gampang maksakeun nutup aplikasi naon waé anu anjeun teu badé nuturkeun anjeun ayeuna.

Dialog tambihan

Salaku ukuran privasi tambahan, sanaos anjeun parantos kéngingkeun ijin pikeun ngalacak lokasi anjeun ku cara masang aplikasi, ios bakal émut anjeun dina sababaraha dinten yén aplikasi ngawaskeun lokasi anjeun, sareng éta bakal naros ka anjeun upami anjeun badé teraskeun nyanggakeun. Anu otomatis ngahasilkeun panginget pikeun nganalisis panggunaan anu anjeun pasihkeun sareng diidinan teraskeun, atanapi nyabut idin anjeun.

Leresan lajuning laku

Aplikasi tinangtu, nalika nyungkeun idin, aranjeunna nawiskeun panjelasan dina nyanghareupan pamundut tuluyan. Henteu sadayana ngalakukeun éta kusabab éta opsional. Salaku ios 8, pamekar anu nyungkeun aksés ka lokasi anjeun bakal diperyogikeun pikeun masihan penjelasan ieu pikeun pangguna. Kanggo naon waé jinis ijin, boh Sadayana sareng NalikaInuse, upami pembenaranna teu aya, dialog anu nyungkeun idin moal ditingalikeun ka pangguna.

pamundut-idin

Ieu kedah janten insentif anu saé pikeun pangembang pikeun ngamimitian mikirkeun kunaon aranjeunna nyungkeun idin, sareng ngajelaskeun naha pangguna na peryogi éta.

conclusions

Sanaos paningkatan anu cicing dina nerapkeun dua jinis ijin, pangguna moal tiasa milih jinis idin lokasi naon anu bakal dipasihkeun. Ieu ngandung hartos yén upami aplikasi nyungkeun ijin Sok, sareng anjeun henteu raoseun ku éta, anjeun moal tiasa masihan aksés WhenInUse tibatan, hiji-hijina pilihan nyaéta nolak aksés lengkep.

Urang bakal gaduh sakedik kontrol iraha tapi sanés ngeunaan jenis inpormasi naon lokasi aranjeunna kéngingkeun ti kami. Dina paralel, iBeacons muka dunya anyar kamungkinan anu dipikaresep pisan aplikasi geolocation, Tapi ku kamungkinan ieu ogé janten bagian anu paling dipikasieun, sabab aplikasi anu béda tiasa dipiboga kabutuhan anu béda pisan pikeun katepatan sareng spésifisitas lokasi jalma. Apple masih kedah masihan kami kadali anu ngagambarkeun spésifikasi ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.