Netflix moal bébas sataun, percanten kana "kado" sapertos kieu nyababkeun masalah

Panipuan aya atanapi tiasa disumputkeun dina iklan, pesen, iklan atanapi bahkan koméntar dina jaringan sosial. Ieu sababna nalika aya hal anu saé teuing janten leres, éta leres-leres henteu dipercaya. Dina hal ieu sareng salaku anu gaduh peringatan, Netflix moal bébas sataun sareng néwak scam WhatsApp anyar ieu tiasa ngajantenkeun anjeun dina masalah. Korps Polisi Nasional ngingetkeun tina jaringan sosial sareng éta mangrupikeun taun langganan gratis pikeun Netflix salaku tukeran pikeun ngabagi tautan sareng sapuluh babaturan urang, kenalan atanapi ngan saukur kontak ngamungkinkeun scammers ngaktipkeun rekening premium anu ngagambarkeun paningkatan tagihan telepon pikeun scammer nu.

Sakali aranjeunna gaduh nomer telepon urang - anu mangrupikeun sarat anu dipénta dina scam pikeun kéngingkeun taun langganan gratis ka Netflix - aranjeunna ngagaduhan pilihan kanggo nambihan ieu kanggo manpaatna nyalira sareng gampang nipu pangguna. Nyatana éta mangrupikeun tipu daya yén Pulisi sorangan buru-buru mastikeun tina akun resmina jaringan sosial nyésakeun tweet anu jelas pisan:

Tapi salian ti tiasa ngaktipkeun akun premium pikeun kapentingan nyalira ku nomer telepon anjeun berkat data anu anjeun parantos dieusian dina halaman wéb na nyalira, aranjeunna ogé kamungkinan nganggo nomer tina sapuluh kontak anu anjeun bagikeun anu "nawar" ogé kedah ati-ati sareng éta. Di sisi anu sanésna, kalayan aksés kana wéb anu didamel tina alat sélulér kami scammers malah tiasa ngenalkeun sababaraha malware kana alat pikeun kéngingkeun data anu langkung seueur. Janten, sapertos biasa, pangsaéna pikeun ngagaduhan akal nalika nyanghareupan jinis-jinis pesen ieu sareng henteu percanten kana sagala rupa anu datang ka kami tina ranté jaringan sosial WhatsApp.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.