Ngarobih iPhone kana kadali jauh mobil

Patén Apple

Tanggal 21 Oktober, Kantor Patén sareng Dagang AS parantos diterbitkeun a patén apel. Di mana éta tiasa raos salaku a iPhone bakal dipaké salaku pengendali jauh tina mobil. Nami paténna nyaéta "Accessory control with geo-fencing", anu dipénta di 2012 sareng disahkeun dina Salasa, 21 Oktober.

Numutkeun téks déskripsi patén éta, éta bakal janten fungsi anu ngalengkepan jasa Apple Carplay, ngamungkinkeun iPhone janten konci jarak jauh, hubungkeun sareng kendaraan, tiasa ngamimitian mesin, nyabut konci panto, muka kalapa, sareng seueur fungsi. Dina raraga ngalaksanakeun tindakan ieu, iPhone kedah ngagaduhan tautan antara iPhone-Mobil.

Sanaos henteu ditetepkeun yén alat anu némbongan dina patén mangrupikeun iPhone, panginten éta mangrupikeun hal anu paling logis, sabab upami henteu éta bakal maksa pangguna pikeun mawa dua alat sareng anjeun, anu bakal janten titik ngalawan.

Urang nyarioskeun balapan anu ngembangkeun antara perusahaan téknologi ageung pikeun inovasi dina kendaraan, boh Google sareng Android Auto sareng Apple sareng Carplay, aranjeunna hoyong ningkatkeun pangalaman yén mobil tiasa nawiskeun ka pangguna.

maén mobil

Kami nuju kana titik éta aranjeunna hoyong ngaitkeun sadayana sareng aplikasi tina sistem operasi na, atanapi ngalebetkeun ieu di jero mobil, naha éta tiasa dipercaya dugi ka titik éta?

Upami urang analisa kaayaan ayeuna, dimana peretas sanggup ngalakukeun rébuan katerampilan pikeun ngakses data batur, ngontrol atanapi nénjo alat, urang bakal nyarios perkawis kendaraan urang dina hal ieu bakal rentan ka serangan mungkinÉta panginten leres-leres, kendaraanna panginten teu nyambung kana internét, anu nyababkeun hésé pisan pikeun batur aksés jauh tina inpormasi atanapi fungsi anu tiasa dikembangkeun.

Tapi upami kendaraanna henteu nyambung, iPhone sareng Smartphone kami, sareng upami éta dikaitkeun sareng kendaraan éta tiasa janten gateway pikeun ngenalkeun malware dina sistem urang. Kuring terang yén henteu gampang pikeun ngenalkeun aplikasi jahat pikeun pangguna normal, tapi peretas salawasna ngatur pikeun ngahontal tujuanana, sareng tungtungna aranjeunna berhasil.

Kami ayeuna nuju nyanghareupan prototipe sareng patén-patén. Janten urang henteu terang kumaha produk akhirna, ayeuna urang ngan ukur tiasa berspekulasi sareng spekulasi kuring ngawartosan éta kaamanan bakal kurang.

Titik sanésna nyaéta kagagalan parangkat lunak, sabaraha kali hapé gagal dina hal parangkat lunak. Leres, kadang mangrupikeun kagagalan anu henteu penting, tapi kagagalan anu henteu penting dina mobil tiasa matak pikahariwangeun. Ieu anu aranjeunna kedah jelaskeun, upami aranjeunna hoyong ngenalkeun sistem operasi kana mobilna kedah tepat sapertos jam tangan Swiss, gaduh parangkat lunak anu dipoles anu jelas-jelas sareng tangtosna, sakumaha aman-gancangna, sanaos bisa jadi aya tungtungna. sok aya anu ngarusak tameng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.