Otoritas anti monopoli Jepang nalungtik Apple pikeun nyobaan nyegah penjualan iPhone lami lami

japon

Nyanghareupan masalah anu disanghareupan Apple di India, kalayan sababaraha penjualan alat anyarna, perusahaan anu berbasis di Cupertino mutuskeun pikeun ngaluncurkeun program pikeun nempatkeun iPhone reconditioned dina jual, kalayan harga anu langkung kalapa tibatan model anyar. Tapi perusahaan-perusahaan anu dipasang di nagara éta parantos lami nyatakeun henteu raoseun aranjeunna ka otoritas, otoritas anu ngalarang penjualan alat ieu, alat anu tiasa bersaing ti anjeun ka anjeun sareng terminal anu diproduksi ku perusahaan di nagara éta. Tapi samentawis di sababaraha nagara, otoritas ningali éta ku panon anu goréng, anu sanésna ogé, sapertos Jepang merjuangkeun Apple pikeun ngijinkeun operator lokal pikeun miceun saham di nagara éta tanpa kedah dikintunkeun deui ka perusahaan.

Numutkeun ka laporan anu mana Reuters parantos kéngingkeun aksés

Komisi Perdagangan Adil Jepang (FTC) nyatakeun yén NTT DoCoMo, KDDI sareng Softbank Group nolak ngajual modél iPhone anu langkung lami ka pangecér, sahingga ngarugikeun usaha anu langkung alit. Sanaos Apple henteu acan dikenal dina laporan ieu, dua sumber pamaréntah senior parantos nyarios ka Reuters yén régulator ogé fokus kana poéna Apple sareng tilu perusahaan.

Tétéla tilu operator utama di nagara éta henteu tiasa ngajual terminal ka pangecér sabab dina watesan kontrak sareng Apple aya klausa anu nyegah yén tilu perusahaan ieu nempatkeun alat lami di pasar. Dina kontrak, Apple nungtut surplus tina modél anu langkung lami dipulangkeun ka perusahaan kanggo dikirimkeun ka pasar sanés sapertos Hong Kong.

Reuters parantos nyobian ngahubungi Apple pikeun klarifikasi ngeunaan inpormasi ieu, tapi perusahaan ngan ukur nawiskeun inpormasi ngeunaan jumlah padamelan anu ditawarkeun di Jepang dibarengan ku jumlah total anu dicandak ku pangembang nagara liwat App Store.

Panilitian ieu tiasa ditutup gancang upami régulator masihan tekanan ka operator telepon nagara supados aranjeunna tiasa negosiasi deui istilah kontrak anu ditandatanganan sareng Apple sareng dimana aranjeunna tiasa miceun terminal anu langkung lami ngalangkungan pangecér anu soleh, tanpa kedah ngauihkeunana ka perusahaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.