Pamiarsa RSS ogé ngaleungit ti Toko Aplikasi Cina

Tim Cook Cina

Apple henteu kantos dicirikeun salaku perusahaan anu membela hak sareng kabébasan di Tiongkok, hal anu dilakukeun sacara teras-teras di dunya. Hiji deui buktina penaklukan pamaréntah Cina ka Apple aya dina leungitna aplikasi RSS.

Aplikasi RSS henteu langkung ti agrégator eusi, Eusi anu pangguna kedah nambihan sareng tanpa éta, aplikasi henteu aya artina. Nanging, numutkeun ka otoritas, Cina nawiskeun kontén anu dianggap haram di nagara éta.

Eusi anu ngagaduhan aksés RSS aplikasi sami sareng anu urang tiasa mendakan dina wéb dimana konténna diterbitkeun. Aplikasi panganyarna anu parantos kapangaruhan kalayan gerakan ieu nyaéta Reeder y Seupan Api, gerakan anu lumangsung 3 taun saatos diusir aplikasi Inoreader RSS ti Chinese App Store.

Dina email anu dikirim Apple ka pangembang kadua aplikasi, urang tiasa maca:

...

Kami nyerat ngawartosan yén aplikasi anjeun bakal dihapus tina China App Store kusabab éta ngandung eusi anu haram di Cina, anu henteu minuhan pedoman tinjauan App Store.

Aplikasi kedah nyumponan sadaya sarat hukum dimana waé anjeun nyayogikeun éta (upami anjeun henteu yakin, konsultasi ka pengacara). Kami terang yén hal-hal ieu rumit, tapi tanggung jawab anjeun pikeun ngartos sareng mastikeun yén aplikasi anjeun matuh sadayana hukum lokal, tapi ngan ukur ku pedoman anu dibéréndélkeun di handap ieu. Sareng tangtosna, aplikasi anu nyungkeun, ngamajukeun atanapi ngadorong kalakuan kriminal atanapi jelas gagabah bakal ditolak. Sanaon aplikasi anjeun parantos dihapus tina toko aplikasi China, éta masih sayogi di toko aplikasi di daérah sanés anu anjeun pilih dina iTunes Connect.

..

Kami henteu ngartos pisan sababna aranjeunna maot 3 taun ti saprak panyabutan Inforeader Cina sareng kaputusan yén pamaréntah Cina parantos nyandak minggu ieu pikeun ngaleungitkeun aplikasi RSS sanés anu aya di nagara éta.

Éta sanés anu mimitina, ogé moal janten anu terakhir

Dina 2016, Apple ngalarang panyabutan aplikasi ti App Store ku paménta pamaréntah Cina, ngaleupaskeun aplikasi resmi koran New York Times tina Chinese App Store. Sakedik langkung sataun katukang, dipiceun sadaya aplikasi anu nawiskeun jasa VPN.

Nu leuwih anyar éta ngahapus aplikasi Quartz pikeun ngalaporkeun ngeunaan protés di nagara éta sareng HKmap.live yén numutkeun pamaréntahan nagara, ngalanggar hukum Hong Kong ngalaporkeun dimana pulisi éta, nalika fungsi aslina pikeun ngalaporkeun dimana demonstrasi ngalawan intervensi Cina di nagara éta ayana. The aplikasi podcast batur anu cilaka.

Sababaraha bulan ka pengker, Apple pensiunan langkung ti 30.000 aplikasi anu sayogi di Chinese App Store pikeun henteu ngagaduhan lisénsi anu dikaluarkeun ku pamaréntah nagara pikeun tiasa nawiskeun aplikasi na di nagara éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.