Pariksa naha anjeun katépa ku WireLurker Trojan

WireLurker

Sababaraha dinten ka pengker muncul malware anyar anu nargétkeun Mac OS X sareng ios, dua sistem operasi Apple. WirleLurker, nami anu dipasihan malware ieu, dipendakan dina aplikasi kanggo Mac sareng nalika nyambungkeun alat ios ngalangkungan USB kana komputer kalayan salah sahiji aplikasi anu kaserang ieu, éta dikirimkeun ka alat, henteu paduli naha éta ngagaduhan Jailbreak atanapi henteu, hal anu ngarobahna ngan ukur hiji-hiji jinisna. Apple parantos gancang ngabales sareng parantos ngaku parantos ngahalangan aktip ieu penting pikeun terang detil na kumaha urang tiasa terang upami urang katépaan atanapi henteu.

Trojan ieu ngaksés komputer urang via unduhan aplikasi bajakan Seuseueurna ti toko aplikasi Maiyadi, tempatna di Cina, sareng ti mana kami maca ungkapan sapertos "toko independen" tapi anu henteu ngan ukur hiji halaman pikeun unduhan bajakan. Nalika kami ngaunduh salah sahiji aplikasi ieu, komputer urang katépaan Trojan sareng ngantosan kami nyambungkeun alat ios. Nalika ieu kajantenan, éta sumebar ka iPhone atanapi iPad urang ngalangkungan sambungan USB, sareng masang aplikasi palsu di dinya anu tiasa nyolong inpormasi pribadi sareng kompromi, sapertos detail bank, kode aksés, jst.

Kumaha terang upami urang kapangaruhan

Warta anu saéna nyaéta Apple parantos ngahalangan aplikasi ieu, janten résiko kapangaruhan ku ancaman ieu katingalina rendah pisan, tapi upami anjeun langkung resep parios nyalira, langkung saé anjeun nuturkeun léngkah ieu pikeun milarian terang naha komputer anjeun bébas tina éta.

  • Buka aplikasi Terminal, dina Aplikasi> Utilitas
  • Témpél paréntah ieu pikeun ngunduh utiliti diagnostik:
    curl -O https://raw.githubusercontent.com/PaloAltoNetworks-BD/WireLurkerDetector/master/WireLurkerDetectorOSX.pye
  • Sakali unduhan parantos réngsé, dina jandéla Terminal anu sami, témpél paréntah ieu pikeun ngajalankeun pakakas sareng pencét Enter:
    python WireLurkerDetectorOSX.py

WireLurker-2

Upami pesen "Sistem OS X anjeun henteu katépaan ku WireLurker" nembongan, yakin yén anjeun moal kapangaruhan. Sakumaha urang sering nyarioskeun dina kasus ieu, cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan résiko ieu nyaéta percanten ngan ukur parangkat lunak resmi sareng hilap ngeunaan masang aplikasi tina sumber anu teu dipercaya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dadada cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring ..