Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Apple's HomePod

Ngantosan parantos réngsé, sahenteuna pikeun naon anu diluncurkeun HomePod. Sanaos dina cara anu kawates pisan, spéker Apple ayeuna tiasa diséépkeun ti dinten Jumaah, 26 Januari, kalayan dijual langsung dua minggu ka hareup. Mangrupikeun produk munggaran dina katégori alat anyar anu janji bakal kasohor dina taun-taun ka hareup.

Naon bakal na ngalakukeun? Kumaha urang tiasa ngendalikeunana? Naha urang peryogi Apple Music kanggo tiasa ngupingkeun musik? Naha urang tiasa ngajawab telepon sareng anjeunna? Sareng ngalakukeun aranjeunna? Aplikasi naon anu bakal cocog sareng panyatur anyar? Sabaraha éta? Iraha badé sumping di nagara sanés? Aya seueur patarosan anu tetep ngantosan sareng anu urang jawab dina tulisan ieu.

Spéker sareng Siri terpadu

Hal anu pangpayunna ngajelaskeun nyaéta naon anu HomePod, hal anu sigana atra saatos sababaraha bulan nyarioskeun ngeunaan éta, tapi leres-leres henteu atra pisan. HomePod mangrupikeun panyatur, dasarna éta, tanpa langkung, tapi ku Siri anu terintegrasi. Béda sareng alat sanés anu anjeun ngabandingkeun, sapertos Amazon Alexa atanapi Google Home, éta sanés asistén virtual anu ngagaduhan panyatur, sabalikna pisan. Pikeun Apple, fungsi utami nyaéta panyatur, sareng ieu jelas pisan nalika dipidangkeun. Urang tiasa nganggo Siri pikeun fungsi-fungsi anu tangtu, tapi Cupertino henteu hoyong ngarobih HomePod janten alat "didamel pikeun Siri".

Sareng upami urang ningali kumaha dibangunna urang langsung sadar. Komponén internal HomePod kalebet, diantara seueur hal sanésna, masing-masing tujuh tweeter kalayan panguat sareng panarjamahna nyalira, kalayan susunan ruang anu dirancang pikeun ngahontal kualitas sora anu saé sanajan urang nempatkeun atanapi dimana urang aya di rohangan. Woofer wisata anu luhur pikeun ngahontal bass anu kuat, genep mikropon anu bakal tiasa nyandak sora urang ti mana waé bahkan upami urang ngupingkeun musik sareng panyatur, sareng prosesor A8 anu bakal tanggung jawab ngolah pesenan kami sareng salian ti mastikeun yén sora na anu pangsaéna-gancangna, nganalisis noise ambien sareng rohangan dimana kami nempatkeun HomePod. Apple prihatin pisan yén HomePod ngagaduhan kualitas sora anu pangluhurna bahkan ngadukung audio FLAC, tanpa komprési, anu bakal janten pikaresepeun pikeun anu paling saé.

AirPlay pikeun ngadangukeun musik

AirPlay (sareng AirPlay 2 dina waktos anu caket) mangrupikeun cara urang bakal tiasa ngirimkeun sora tina alat urang ka HomePod. Pikeun aranjeunna anu henteu wawuh sareng jinis transmisi ieu, éta mangrupikeun patarosan ngeunaan ngagunakeun konéktipitas WiFi pikeun ngirimkeun audio (sareng video dina alat anu cocog). Éta ngagaduhan kaunggulan anu hébat salami alat-alat anjeun nyambung ka jaringan asal anjeun, jarak anu aranjeunna teu sami, sabab henteu nganggo Bluetooth, sareng ogé transmisi data langkung ageung kualitas sora ogé terus terang langkung saé tibatan nalika nganggo Bluetooth.

AirPlay 2 bakal sumping engké, ogé kamungkinan ngagunakeun dua spéker pikeun ngahontal stereo spektakuler. Kalayan AirPlay 2 urang bakal tiasa nganggo Multiroom, nyaéta tiasa ngendalikeun sababaraha panyatur anu aya di rohangan anu béda ngupingkeun hal anu sami dina sadayana atanapi masing-masing ngarepikeun hal anu béda. Mangrupikeun fitur anu diumumkeun Apple tiheula sareng pabrik pabrikan bakal tiasa nerapkeun dina produkna, sareng éta bakal sumping ka HomePod engké ku pembaruan perangkat lunak saderhana.

 

AirPlay cocog sareng iPhone, iPad, Mac sareng Apple TV anjeun, janten tina alat mana waé ieu anjeun tiasa ngirimkeun audio kana HomePod anjeun supados tiasa ngahasilkeun deui tanpa aya masalah. Henteu janten masalah upami anjeun nganggo Spotify atanapi Apple Music, anjeun bahkan tiasa ngupingkeun pilem karesep anjeun ku nonton tina Apple TV sareng ngalakukeun AirPlay ka HomePod, atanapi nganggo komputer Mac anjeun. Anjeun ngamimitian playback dina alat anjeun sareng mindahkeun kana HomePod, ieu jalanna.

Tapi aya detil anu penting pisan: HomePod gaduh Bluetooth 5.0, tapi dina waktos éta henteu tiasa dianggo pikeun nyambungkeun alat, janten kumargi AirPlay mangrupikeun hal anu éksklusif pikeun Apple, anjeun ngan ukur tiasa nganggo alat Apple sareng HomePod anjeun. Poho, sahenteuna pikeun ayeuna, pikeun nyambungkeun telepon Android anjeun atanapi TV anjeun sareng Bluetooth, sanaos henteu ditolak yén Apple dina waktos payun ngaktipkeun pilihan ieu, éta moal masuk akal pikeun runtah Bluetooth 5.0 éta.

Pusat HomeKit anjeun

HomePod tiasa janten hub HomeKit anjeun. Dugi ka ayeuna ngan ukur Apple TV atanapi iPad anu tiasa ngalaksanakeun fungsi ieu, tapi ayeuna speaker Apple anyar ditambihan. Ieu ngandung harti yén anjeun tiasa nyambungkeun aksesoris anu cocog sareng HomeKit anjeun ka HomePod sareng ngendalikeunana ngalangkungan Siri bahkan upami anjeun teu aya di bumi, salami anjeun gaduh konéksi internét. Nyiptakeun otomatisasi, aturan atanapi maréntahkeun Siri pikeun ngahurungkeun sareng mareuman lampu, angkat blinds atanapi aktipkeun panyiraman taman otomatis bakal dimungkinkeun ku ukur nyarios, tanpa iPhone anjeun caket dieu.

Siri ngadalikeun HomePod

Urang kantos nyarios sateuacanna ngeunaan AirPlay sareng kumaha urang tiasa ngadamel HomePod tina iPhone, iPad atanapi Apple TV urang, tapi sanés ideu anu ngagaduhan Apple ngeunaan spéker ieu. Di Cupertino aranjeunna hoyong urang janten biasa ngagunakeun Siri pikeun ngalaksanakeun tugas sakali sareng sadayana, sareng upami nganggo AirPods kami parantos ngalaksanakeun léngkah-léngkah munggaran, ayeuna ku HomePod kami bakal bérés ngayakinkeun diri urang sorangan. Tanpa peryogi alat anu sanés, anjeun tiasa ngamimitian playback Apple Music, Beats Radio, musik anjeun mésér dina iTunes atanapi podcast favorit anjeun ngan ukur ku naroskeun ka Siri. Kami tiasa ngagem asistén Apple ngalangkungan klasik "Hei Siri" tapi ogé ku nahan ka luhur HomePod.

Saha anu bakal tiasa ngendalikeun HomePod nganggo Siri? Henteu aya anu tiasa nguji sadayana, sigana nunjukkeun yén bakal aya pangguna utama sareng "tamu" sanés anu bakal tiasa ngalaksanakeun tugas anu langkung dasar. Salami pangguna anu Apple ID na ngonpigurasi dina HomePod bakal tiasa ngirim pesen, atur panginget atanapi catetan sareng sajumlah fungsi anu sanés, sémah bakal tiasa ngamimitian playback musik kalayan lancar. Éta logis yén panyatur henteu diwatesan pikeun hiji pangguna, tapi urang henteu terang kumaha Apple badé ngabédakeun sora sareng netepkeun darajat pangguna anu béda.

Di sagigireun Siri bakal aya cara séjén pikeun ngendalikeun HomePod, nganggo luhur anu bener layar rampa leutik. Hiji sentuhan pikeun ngamimitian muterkeun deui, dua pikeun maju, tilu deui. Toél "+" pikeun ningkatkeun volume atanapi "-" kanggo nurunkeunana, sareng sapertos anu parantos kami sebatkeun, pencét sareng tahan pikeun nyalukan Siri. Di momen ieu mangrupikeun kadali anu parantos ditambihan Apple kana permukaan toél éta, tapi éta tiasa robih dina pembaruan kahareup.

Fitur HomePod Lainnya

Sakumaha urang nyarioskeun dina awal tulisan, HomePod utamina mangrupikeun panyatur, tapi kanyataan yén éta ngagaduhan Siri sareng éta tiasa dihubungkeun sareng iPhone atanapi iPad urang ngamungkinkeun urang nganggo fungsi sanés anu teu tiasa dilakukeun ku panyatur konvensional. Ieu kalebet, contona, ngirim pesen, mindahkeun telepon tina iPhone anjeun atanapi ngadamel catetan sareng panginget. Urang ogé tiasa ngadangukeun berita dinten atanapi ramalan cuaca, ogé kaayaan lalu lintas sareng skor olahraga. Urang tiasa ngalakukeun ieu sadayana ku sora urang, nganggo Siri.

Tapi urang henteu ngan ukur tiasa nganggo aplikasi Apple, tapi urang ogé tiasa ngalaksanakeun tugas ku aplikasi pihak katilu sapertos WhatsApp, Telegram sareng aplikasi pihak katilu sanés. Olahtalatah, catetan sareng panginget mangrupikeun aplikasi anu kanggo ayeuna urang tiasa nganggo nganggo HomePod, salami éta cocog sareng SiriKit. Pikeun ngajalankeun fungsi ieu urang kedah nyambungkeun alat ios ka jaringan, kusabab aplikasi na leres dijalankeun, sanés dina panyatur.

Kasadiaan sareng harga

HomePod tiasa disayogikeun dugi ka Jumaah, 26 Januari di Inggris (319 pon), Amérika Serikat (349 dolar) sareng Australia (499 dolar Australia), tapi dugi ka dua minggu ka hareup moal tiasa mésér langsung ogé moal ditampi ku anu parantos masihan reservasi. Peluncuran terbatas ieu bakal dilegakeun di cinyusu sareng dua nagara deui, Perancis sareng Jérman, kalayan henteu aya tanggal anu khusus. Teu dipikaterang iraha nagara-nagara anyar bakal ditambahan daptar. HomePod sayogi dina dua warna, hideung bodas, sareng éta mangrupikeun hiji-hijina pilihan anu urang kedah pilih, sabab teu aya panyimpenan atanapi panungtung anu béda.

Kanyataan yén pelepasan dibatesan pikeun nagara-nagara anu nyarios basa Inggris seueur hubunganana sareng kanyataan yén ayeuna ngan ukur dianggo dina basa Inggris. Janten upami anjeun mésér HomePod di luar negeri anjeun tiasa nganggo di nagara mana waé, tapi kanggo ayeuna anjeun ngan ukur tiasa ngartos nganggo Siri dina basa Inggris. Nalika Apple ngembangna basa-basa, HomePod anjeun tiasa ngonpigurasi sareng salah sahiji basa na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.