Kaméra, printer sareng barang antik sanésna ti Apple

 

iSight

Upami urang mikirkeun produk Apple, laptop, desktop, smartphone, tablet sareng ayeuna smartwatches janten émutan. Upami urang ngalegaan sakedik kana asesoris anu didamel Apple pikeun produk ieu, maka urang tiasa mikirkeun router sareng headset. Tapi perusahaan apel éta ogé parantos némpél katégori produk sanés sapanjang sejarah na: kaméra, kaméra, printer, scanner komo spéker. Sababaraha produk ieu ditingalkeun sabab teu gaduh utiliti praktis deui, anu sanésna sabab henteu hasil pisan, sareng sabab éta gagal pisan.

Apple QuickTake

Apple-QuickTake

Dina taun 1994 Apple ngusahakeun tarékah dina dunya fotografi. Kaméra digital kahijina, Apple QuickTake 100, nampilkeun 1MB gudang Flash, resolusi 640x480, sareng flash, sadayana $ 749. Dina Méi 1995 digentos ku QuickTake 150, kaméra anu sami idéntikna kecuali éta parantos cocog sareng Windows sareng format gambar anu langkung umum sapertos BMP sareng JPEG. Harga na turun janten $ 700. Dina Pébruari 1997 modél pang anyarna bakal sumping, QuickTake 200, kalayan desain anu langkung umum pikeun kaméra poto, panyimpenan 2 atanapi 4MB sareng ngajaga résolusi 640 × 480. Sanaos nurunkeun harga na janten $ 600, éta henteu ngahontal angka penjualan anu saé sareng dina taun anu sami éta diluncurkeun éta ditilar.

Kaméra Wéb

Dina 1995 kami nampi Apple WebCam anu munggaran. The QuickTime Video Conferencing Camera 100 cocog sareng Power Macintosh waktos éta sareng parantos nganggo codec H.261. Sanggup kaluaran pidéo, audio sareng gambar-gambar kénéh, Dasarna dijual pikeun panggunaan propésional kalayan harga sakitar $ 1800 sareng éta kalebet parangkat lunak anu diperyogikeun pikeun konperénsi pidéo sareng alat genggam pikeun nyarios mirip pisan sareng telepon. Henteu dipikaterang nalika éta dilanjutkeun tapi sanés sanés ogé laris.

iSight

Modél Webcam salajengna Apple didamel dugi ka 2003, kalayan diluncurkeunna iSight anu saé. Kaméra anu parantos ngingetkeun desain produk Apple ayeuna, kalayan gambar sareng kualitas sora langkung unggul tibatan kaméra waktos éta ngahontal peringkat pangluhurna ti kritik sareng pangguna, Nanging harga tinggi na ($ 149) ngahalangan tina janten laris. Kadatangan kaméra diintegrasikeun kana MacBook di 2006 disangka ditilar.

printer

Apple parantos ngagaduhan sejarah anu panjang dina dunya printer. Salami 20 taun éta ngical sareng ngical aksésori ieu pikeun komputer Mac na. Printer kahijina, Silentype, diwanohkeun dina 1979 sareng dirilis dina 1980.. Printer termal anu leres-leres Trendcom Model 200 tapi nganggo logo Apple sareng robih komponén internalna pikeun ngajantenkeun langkung mirah. Cocog sareng Apple II anu suksés sareng engkéna Apple III, éta sayogi dugi ka 1982.

LaserWriter

Anu model LaserWriter 1985 mangrupikeun salah sahiji printer laser munggaran anu aya di pasar, kaluar tina printer ageung waktos anu sacara praktis nyéépkeun hiji kamar. Sanaos langkung awis ($ 7000) dibandingkeun sababaraha modél anu ditawarkeun ku persaingan, sapertos HP, éta langkung maju sareng kamungkinan dibagi dina jaringan anu dugi ka 16 pangguna ngajantenkeun idéal pikeun dianggo di perusahaan.

Saatos modél ieu seueur anu sanés nembongan, ngeureunkeun bisnis printer pikeun Apple ku LaserWriter 8500, anu ngamungkinkeun nyetak bahkan dina ukuran A3. Apple kaluar tina bisnis printer dina taun 1999.

scanner

Apple-Scanner

Apple ogé ngalebetkeun bisnis scanner sareng modél anu béda. Dina taun 1988 ngaluncurkeun Apple Scanner anu munggaran, kalayan résolusi 300 dpi sareng ngan ukur grayscale (16) sareng gancang digentos ku Apple OneScanner, ogé dina grayscale tapi kalayan 256 tingkat. Dina taun 1991 scanner warna munggaran sumping, Apple Color OneScanner, anu ngagaduhan résolusi dugi ka 4800 dpi. Aranjeunna ditilar di 1997.

Panyatur

Apple-Speaker

Sateuacan pabrik ngiringan damel spéker cocog sareng produk Apple, perusahaan damelna sorangan. AppleDesign Powered Speaker mangrupikeun anu pangpayunna, dituturkeun ku versi kadua dina warna abu-abu poek sareng desain anu langkung melengkung. Kadua modél ngagaduhan input ganda, pikeun nyambungkeun kana komputer sareng pamuter CD, salaku conto, sareng aranjeunna ogé ngagaduhan jack headphone di payun. modél munggaran diawalan dina 1993, sareng sataun sanggeusna anu kadua.

Apple-Pro-spéker

Saatos peluncuran munggaran ieu kana dunya sora, Apple ngaluarkeun salah sahiji produk anu paling ironisna pikeun waktos anu lami: éta Apple Pro Speaker. Dirancang ku Harman Kardon Éta sayogi ti Januari 2001 sareng, sapertos biasa sareng Apple, éta ngan ukur cocog sareng sababaraha modél Mac, sareng henteu tiasa dianggo pikeun komputer atanapi alat sanés.

iPod-Hi-Fi

Kami parantos réngsé nyusun "barang antik" ti Apple ku iPod Hi-Fi, hiji-hijina produk dina daptar ieu anu kuring tiasa tingali nalika dioperasikeun sareng nikmati. Speaker hébat ieu, dikembangkeun ku Bose, mangrupikeun salah sahiji kagagalan terakhir Apple, kumargi sanaos desainna anu saé, anu ampir 10 taun bakal pas dinten ayeuna, harga tinggi na ($ 349) henteu ngajantenkeun panarima anu hébat ku pangguna. Pikeun ieu ogé kedah dicatet yén para ahli henteu ngadamel ulasan anu positip teuing ngeunaan kualitas sora na. Éta lumangsung ngan langkung sataun di pasar, ditarik dina Séptémber 2007.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javichu cenahna

    Kuring ngagaleuh iPod HI-FI dina jual sareng ti saprak éta masih sampurna, sora anu saé sareng sakumaha anu dicarioskeun dina tulisan éta ayeuna henteu bentrok, bahkan desain anu langkung saé tibatan model ayeuna. Kalayan iPod touch éta henteu dimuat tapi dok masih jalan tapi nambihan Bandara anu kuring anggo ku Airplay ti Mac sareng iPad, aranjeunna kedahna deui ngadamel spéker multi-kamar.