Pusat data Apple di Dénmark bakal janten investasi asing pangageungna dina sajarah nagara

Pusat data Apple Denmark

Apple ngumumkeun rencana pikeun dua pusat data anyar di Éropa dina 2015, hiji di Irlandia sareng anu kadua di Dénmark. Anu kahiji, Irlandia, henteu ngagaduhan seueur kamajuan, sabab éta ngagaduhan masalah sareng idin ngawangun, tah Apple ngaharepkeun harepan sareng tuah langkung saé sareng proyek Denmark, ayeuna dikonfirmasi bakal diwangun di Foulum, kota alit di samenanjung Jutlandia Tengah.

Menteri Luar Negeri Denmark Kristian Jensen ngawartoskeun ka Pos CPH que proyék ngagaduhan biaya $ 950 juta dolar (6.3 milyar makuta Denmark), anu bakal ngawakilan investasi ibukota asing pangageungna dina sajarah nagara. Tim Cook nyarios dina 2015 éta Proyék Irlandia sareng Denmark digabungkeun ogé mangrupikeun investasi pangbadagna Apple di Éropa dugi ka ayeuna.

Apple parantos ngonfirmasi yén pusat manajemén anu anyar bakal nganggo 100% énergi terbarukanTapi Jensen nyatakeun komitmen perusahaan pikeun pembaharuan di daérah éta ngaleuwihan ieu. Salaku bagian tina rencana anjeun, Apple parantos ngawangun perjanjian anu ambisius sareng Universitas Aarhus anu caket pikeun ngabiayaan panilitian biogas. Biogas mangrupikeun gas anu dihasilkeun ku dékomposisi zat organik.

Dina kaayaan perjanjian, Apple pikeun nyayogikeun dukungan kauangan ka universitas dina panilitian biogas, sareng bentuk énergi anu tiasa dianggo tiasa diekstraksi tina tatanén, naha éta pupuk atanapi jarami anu disayogikeun ku patani lokal kana proyek ieu. Jumlah dana anu bakal disayogikeun ku Apple ka universitas henteu diungkabkeun.

Pusat data bakal ngabantosan nyayogikeun sareng ningkatkeun jasa online di panjuru Éropah, kalebet iTunes Store, App Store, iMessage, Apple Maps sareng Siri. Pusat ieu bakal ngamimitian beroperasi di akhir taun payun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.