Anyar iPad Pro 2021 Tinjauan: Kaunggulan Anu Lengkep

IPad Pro anyar sareng prosesor M1 ngahimpun fitur unik anu ngajantenkeun tablet "Pro" anu urang sadayana atos lami-lami ngantosan, sareng anjeun ngan ukur peryogi iPadOS 15 pikeun nyocogkeun.

Apple parantos nempatkeun sésana dina hardware iPad Pro 2021 na, khususna dina modél anu urang analisa dina tulisan ieu, 12,9-inci. Pikeun prosésor M1 énggal anu Apple parantos ngenalkeun dina komputerna sareng anu parantos suksés kritis sareng umum, urang kedah nambihan layar miniLED anu hebat anu ningkatkeun pangalaman multimédia dina alat. Kanaékan mémori RAM anu teras-terasan disambut, sareng ningkatna sambungan USB-C ka Thunderbolt 3 ngalengkepan parobihan utama tablet Apple anu pangsaéna, anu tungtungna janten saingan anu pantes ku MacBooks, ngantosan naon anu di bawa ku iPadOS 15.

Layar miniLED énggal

Apple parantos ngabijilkeun layar iPad Pro 12,9 inci anyar "Liquid Retina XDR". Kami parantos terang kumaha aranjeunna resep di Cupertino nempatkeun nami pikeun "hal-hal" na, tapi upami aya anu pantes ngagaduhan nami anu pas, ieu mangrupikeun kaajaiban layar ieu. Luncat anu aya kaitannana sareng layar modél saméméhna anu gigisik, sareng éta sanés tugas anu gampang. IPad Pro dugi ka ayeuna ngagaduhan salah sahiji layar pangsaéna anu urang tiasa kapendakan di pasar, tapi ayeuna sigana rada biasa lamun dibandingkeun sareng modél énggal berkat sistem lampu latar miniLED anu dilebetkeun.

Tanpa lebet kana detil téknis, sistem anu anyar ngamungkinkeun ngan ukur nyorot bagéan layar leutik anu meryogikeunana, henteu sapertos LCD tradisional anu kedah nyorot layar lengkep. Ieu ngamungkinkeun kontras anu langkung luhur (1.000.000: 1) Éta ngajantenkeun jalma hideung leres-leres hideung Upami urang nambihan kacaangan ieu dugi ka 1000 nits nalika maén eusi HDR (kalayan puncak dugi ka 1600 nits) urang gaduh layar anu anjeun tiasa leres-leres nikmati kontén multimedia sabab sababaraha alat ngamungkinkeun anjeun.

Kuring rada resep kana TV kuring di bumi, sareng iMac sareng iPad Pro 2018 abdi ... dugi ka ayeuna. Leres, kuring parantos terang kumaha rasana layar OLED di leungeun kuring saprak iPhone X diluncurkeun, tapi kalayan ukuran layar 12,9 "pangalamanana jauh langkung saé. Upami ieu urang tambahkeun sora spatial tina AirPods Pro sareng AirPods Max nyambung ka iPad Pro, hasilna tungtung na ngan saukur sensasional.

Tangtosna sésa fitur layar ogé penting, tapi model anu langkung lami parantos nganggo éta; ProMotion, warna anu akurat pisan, sudut pandang anu saé... daptar panjang spésifikasi anu diringkeskeun dina layar ieu, pikeun ayeuna, tokoh utama iPad anyar ieu. Karunya yén Apple henteu kersa ngempelkeunana dina modél 11 inci, sabab tanpa éta iPad Pro ieu kaleungitan seueur akal.

Prosesor M1

IPad Pro anyar ngagaduhan prosesor anu sami sareng Mac. Frasa ieu mangrupikeun hal anu teu kapikir sababaraha taun ka pengker, tapi ayeuna éta parantos janten kanyataan. Sareng éta sanés ngan ukur prosésor waé, tapi "The Processor". Anjeun kedahna ningali naon anu parantos didugikeun ngeunaan M1 ieu saprak Apple ngaleupaskeun. Efisiensi tanaga sareng énergi tanpa peryogi pameget, namung naon anu dibutuhkeun ku iPad Pro pikeun kabisat dina kualitas anu urang lami-lami ngantosan.. 16 inti M1 ieu (8 CPU sareng 8 GPU) mastikeun yén anjeun tiasa ngalaksanakeun jinis tugas sapertos naon.

Pikeun ngabantosan prosesor anu hébat ieu kami gaduh 8GB RAM (dugi ka 16GB RAM dina modél 1TB sareng 2TB). Ieu mangrupikeun kahiji kalina Apple nunjukkeun RAM tina salah sahiji alat sélulérna. Kalayan spésifikasi ieu panginten yén iPad Pro ieu henteu aya watesna ... tapi henteu. Kusabab ku iPad Pro 2021 sareng iPadOS 14 ieu anjeun tiasa ngalakukeun anu sami persis sareng iPad Pro 2018 sareng iPadOS 14 abdi sateuacanna. Hiji-hijina bédana nyaéta sababaraha hal éta bakal langkung gancang. Ieu saé pikeun jalma anu nganggo iPad Pro 2018, tapi goréng pikeun menerkeun pertukaran éta pikeun 2021 iPad Pro.

Panggung Pusat sareng Thunderbolt 3

Aya dua hal anu penting pisan dina iPad Pro anyar ieu. Janten langkung tepat, hiji penting, sareng anu sanésna kedah. Apple parantos namina "Pusat Panggung" pikeun pungsi anu pikaresepeun tina kamera hareup na anu ngamungkinkeun ramo anjeun teras dipuseurkeun dina layar, sanaos anjeun ngalih. Pikeun ieu, éta ngagaduhan sistem sudut anu lega anu dipotong sareng ngamungkinkeun kaméra pikeun "bergerak" nalika anjeun ngalih payunna. Kalayan tren aplikasi konperénsi pidéo, anu sigana parantos tetep pas dina pandemi COVID tungtungna pareum, fitur ieu saéstuna mangrupikeun tambahan anu saé yén pabrik-pabrik sanés pasti bakal nyonto sakedap. Éta ogé cocog sareng aplikasi pihak katilu, henteu ngan ukur FaceTime.

Anu teu acan kabuktosan kagunaan na nyaéta sambungan USB-C ayeuna cocog sareng Thunderbolt 3. Jinis konektor anu anjeun anggo sami, USB-C, janten aksésoris anjeun bakal tetep jalan, tapi urang ngahontal tingkat transfer data anu jauh leuwih luhur, nepi ka 40Gbps, sapertos dina Mac. Kumaha cara urang perhatoskeun ieu? Nya, upami urang ngagaduhan asesoris anu diperyogikeun urang bakal mindahkeun file ageung kana iPad urang langkung gancang ... sareng éta waé. Deui urang terang diri ku bottleneck anu iPadOS anggap ku sadayana anu teu diijinkeun. Sambungkeun tampilan 6K ka iPad anjeun? Anjeun tiasa ... tapi éta bakal dilakukeun saeutik sabab teu aya dukungan pikeun monitor éksternal, anjeun ngan ukur bakal ningali gambar 4: 3 dina monitor anu saé anjeun.

Ngan sababaraha aplikasi anu ngamungkinkeun panggunaan monitor luar, sapertos iMovie atanapi LumaFusion, tapi sistemna sorangan henteu dirojong, Anjeun moal tiasa nyambungkeun iPad anjeun sareng ningali desktop na disaluyukeun sareng diménsi layar énggal, éta masih impian. Pamakéan asesoris anu nyambung ogé terbatas pisan. Anjeun tiasa, salaku conto, nyambungkeun mikropon kana Thunderbolt 3 nganggo kabel USB-C, tapi henteu mutuskeun dimana anjeun hoyong sora ti iPad anjeun diréproduksi. Ieu mangrupikeun hal anu dasar dina macOS henteu mungkin dina iPadOS.

Keyboard Magic Anyar

Apple parantos ngaluncurkeun sasarengan sareng iPad Pro anyar dua modél Magic Keyboard, hideung bodas. Dina waktos pengumuman ieu, takwa anu paling parah dicekel urang anu parantos ngagaduhan Magic Keyboard, sareng sauyunan model samemehna sareng iPad Pro anyar diangkat. Untungna, henteu sapertos kitu, sareng keyboard Apple saméméhna sampurna cocog sareng iPad Pro anyar, Éta pas sapertos sarung tangan, tanpa aya jinis tanda asterisk atanapi goréng.

Nalika anjeun ningali harga keyboard Apple ieu, panon anjeun langsung ngahurungkeun, tapi éta leres-leres pelengkap sampurna pikeun iPad Pro. Kami gaduh modél sanés di pasar anu saé saé pisan, sapertos anu ditawarkeun ku Logitech, pabrik jaminan. anu parantos nawiskeun kibor anu pangsaéna pikeun komputer sareng tablet salami mangtaun-taun. Tapi teu aya anu caket kana Magic Keyboard. Tanpa hariwang ngeunaan konéksi Bluetooth atanapi batréna anu kedah diisi deui, lampu latar na, sareng trackpad multi-rampa anu hébat anu ngan ukur Apple anu terang kumaha carana sareng anu urang resep dina MacBook mangtaun-taun langkung seueur alesan pikeun anjeun nimbangkeun mayar harga. Kabeneran keyboard lami kuring cocog, sabab modél bodas énggal mangrupikeun kaindahan anu kuring cangcaya bakal tahan uji waktos tapi kuring moal sanggup nolak mésér.

Apple, waktuna kanggo iPadOS

Karunya pisan yén analisis ieu kalebet seueur "buts". IPad Pro ieu mangrupikeun alat anu saé pisan, khas tina Apple anu paling ideal anu urang gaduh. Anjeun moal mendakan tablet anu langkung kuat, langkung éndah, atanapi kualitasna langkung saé, bahkan henteu anu caket na. Tapi iPadOS henteu dugi kana tugasna, ayeuna-ayeuna. Parobihan anu dilakukeun Apple kana sistem operasi iPad parantos robih pisan, tapi waktuna tungtungna putus sareng ios, sareng yén iPad Pro ngagaduhan sistem operasi nyalira anu ngabédakeun éta tina sésana iPad anu ngagaduhan Apple Katalog na.

Éta henteu asup akal kalebet prosesor M1 ieu, layar miniLED, Thunderbolt 3 sareng 8GB RAM pikeun ngalakukeun anu sami sareng iPad Air. Éta daptar spésifikasi anu ditingalikeun ku Apple dina halaman wéb na kedah ngabédakeun, sakali sareng sadayana. Mawa macOS ka iPad Pro henteu kalebet kana rencana Apple, sareng éta henteu masalah. Tapi sapertos urang tiasa ngajalankeun aplikasi iPadOS dina Mac, naha urang henteu tiasa nganggo aplikasi Mac dina iPadOS? Kami ngagaduhan perangkat keras sareng asesorisna, urang ngan ukur peryogi Apple pikeun ngaktipkeun tombol éta. Intina iPad sok janten panyederhanaan tugas sareng antar muka na, tapi ayeuna urang gaduh keyboard, trackpad sareng mouse, urang ngagaduhan kakuatan pikeun ngalakukeun keajaiban sareng konéksi Thunderbolt 3 tingkat paling luhur. Waktosna iPad Pro janten alternatif anu sampurna sareng lengkep pikeun MacBook, sareng éta kedahna atanapi henteu aya cetak anu hadé, teu aya tanda bintang. Waktosna iPadOS 15 kanggo masihan urang anu parantos lami urang pikahoyong, sabab iPad Pro anyar ieu pantes.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Tanggung jawab pikeun data: AB Internet Networks 2008 SL
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.