Apple Watch Series 6 oksimeter épéktip sakumaha komérsial numutkeun ka hiji panilitian

Apple Watch Series 6 Oksimeter

La kasehatan éta parantos janten poros silang anu tiasa dianggo sareng alat sélulérna. Apple terang ieu sareng mangtaun-taun alat sareng téknologi tangtu parantos dikenalkeun pikeun ngawas kasihatan pangguna dina alatna. Conto ieu nyaéta ngenalkeun sistem pikeun ngalakukeun éléktrokardiogram dina Apple Watch Series 5. Taun ka tukang, ku Apple Watch Series 6, éta diwanohkeun hiji oksimeter pikeun tiasa ngukur jenuh oksigén dina getih. Panilitian parantos ngungkabkeun éta Éféktivitas pangukuran ieu tina jam tangan Apple anu saé pisan hubunganna sareng pangukuran tina oksimeter komérsial.

Panilitian ngungkabkeun épéktipitas Apple Watch Series 6 oximeter

Tingkat oksigén getih anjeun (atanapi jenuh) mangrupikeun indikator konci karaharjaan umum anjeun. Éta ngabantosan anjeun ngartos upami awak anjeun nyerep oksigén anu diperyogikeun sareng kumaha cara nyebarkeunana. Apple Watch Series 6 kalebet aplikasi sareng sensor anu inovatif pisan, anu tiasa ngukur jenuh oksigén anjeun iraha waé. Arloji ieu jaga-jaga supados anjeun tiasa tampil kalayan hadé, siang sareng wengi.1

Panilitian parantos diterbitkeun dina jurnal anu bergengsi alam Tanggal 23 Séptémber. Mangrupikeun tulisan anu diterbitkeun nganggo nami: «Babandingan SpO2 sareng nilai denyut jantung dina Apple Watch sareng oksigén komérsial konvensional dina penderita panyakit paru-paru ».

Tulisan anu aya hubunganana:
Pangguna IPhone 13 ngalaporkeun kasalahan nalika muka konci Apple Watch

Ékspérimén ngalibatkeun 100 pasién panyakit paru-paru obstruktif kronis (COPD) atanapi panyakit paru-paru interstitial (ILD). Panyakit sistem pernapasan ieu ngabutuhkeun a monitoring jenuh oksigén getih kusabab tingkat luhur sareng tingkat handap ngarugikeun kontrol patologis. Éta sababna kaseueuran pasien ieu ngagaduhan oximeter komérsial di bumi.

Panilitian nyobian pikeun mastikeun efektivitas Apple Watch Series 6 oksimeter sareng monitor denyut jantung dina nyandak nilai ieu, aya hubunganana sareng nilai-nilai anu dicandak kalayan méter denyut jantung konvensional sareng séntiméter. Tungtungna, hasilna nunjukkeun yén ukuran jam praktis sami sareng ukuran kadua sénsor, nyimpulkeun ieu:

Hasil kami nunjukkeun yén Apple Watch 6 mangrupikeun cara anu dipercaya pikeun kéngingkeun denyut jantung sareng SpO2 di pasién anu ngagaduhan panyakit paru-paru dina kaayaan anu dikendali. Kamajuan téknologi smartwatch tetep ningkat sareng studi kedah dilaksanakeun pikeun nganilai akurasi sareng reliabilitas dina sagala rupa jinis panyakit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.